امکان سنجی جهت اضافه اشکوب و طبقه اضافه
در دنیایی هستیم که اکثر شهرهای بزرگ در همه جای جهان با مشکل کمبود فضای خالی مواجهه هستند و فضای هایی که وجود دارند می توانند خیلی هزینه بردار باشد، اضافه کردن سطوح به سازه هایی که وجود دارند یک راه خلاقانه جهت افزایش یک فضایی که می توان از آن استفاده کرد و ارزش ساختمان را بالا می برد. طبقه اضافه می تواند شامل اضافه کردن یک فضای ویژه و مدرن بالای یک ساختمانی که ساخته شده است ، یا به طور پیوسته، حفظ کردن پیوستگی در سازه و تکرار کردن طبقات موجود در سطح های اضافی باشد.
اضافه کردن طبقه یا اضافه اشکوب در سازه ها
اولین مورد جهت اضافه طبقه یا اضافه اشکوب در ساختمان ها تخریب کردن کامل ساختمان فعلی و ساختن یک ساختمان جدید است. ساختن یک ساختمان جدید هزینه ها و زمان خیلی زیادی راشامل می شود.
دومین روش تقویت کردن سازه زیری با مصالحی مانند فولاد و اضافه کردن یک یا دو طبقه می باشد که در بیشتر موارد فشار مضاعفی را به ساختمان وارد می نماید.
از بهترین گزینه ها جهت اضافه کردن طبقه در سیستم ساخت و ساز ال اس اف می باشد. سازه ال اس اف دارای وزن بسیار کمی است. به طور کلی وزن یک ساختمان کامل با ال اس اف برای هر متر مربع ۱۵۰ الی ۳۰۰ کیلو گرم و همین طور وزن یک ساختمان ساخته شده با اسکلت بتنی ۱.۶۰۰ الی ۲ تن است. در اضافه طبقه با روش ال اس اف نود درصد مواد به شکل پیش ساخته وارد ساختمان خواهند شد به همین دلیل زمان کمتری برای ساختن اضافه طبقه صرف خواهد شد.
در روش ساختن اضافه طبقه برای ساختمان ها با ال اس اف از مرحله طراحی کردن برای سازه ها تا مرحله تکمیل کردن ساختمان ها و تحویل دادن کلید به کارفرما ۳۰ الی ۴۵ روز زمان نیاز می باشد. ال اس اف فقط یک سازه سبکی می باشد که دارای مجوز سازمان نظام مهندسی و شهرداری برای اضافه کردن طبقه یا اضافه اشکوب در سازه ها است.
تفاوت در بازسازی و نوسازی ساختمان ها در چیست؟
یکی از اشتباه های معمولی که در بین افراد رواج دارد ، استفاده کردن یکسان از کلمه های بازسازی سازه ها و نوسازی سازه ها می باشد ؛ در صورتی که این دو کلمه به طور کامل با یکدیگر متفاوت هستند.
بازسازی کردن ساختمان ها به این معنی است که تعمیرها و اقداماتی جهت مرمت روی یک بنای قدیمی انجام می شود که سبب افزایش عمر بنا می شود، اما همه تلاش ها برای این است که در طول این تعمیرات کمترین مقدار تغییر در شکل ساختمان به وجود آید. بازسازی کردن بنا ها در حقیقت همان فرآیندی می باشد که بر روی بناهای تاریخی انجام می شود که مانع از بین رفتن این بناهای تاریخی خواهد شد و به طور معمول با کلمه مقاوم سازی بکار برده می شود.
در طرف دیگر کلمه نوسازی کردن ساختمان ها به این معنی است که یک خانه یا ساختمان قدیمی به طور کامل تعمیر شود. در تعمیرات نوسازی کردن ساختمان ها احتمال دارد که ظاهر و باطن ساختمان تا مقدار قابل توجهی تغییر داشته باشد. در این مراحل نوسازی ممکن است تأسیسات، نمای بیرونی ساختمان، نمای داخلی ساختمان و نقشه داخلی خانه به طور کامل تغییر کند. به طور کل هدف اصلی از نوسازی یک ساختمان، تبدیل نمودن یک بنای فرسوده شده به یک بنایی نو و زیبا می باشد؛ به طوری که هدف از بازسازی کردن ساختمان ها، افزایش دادن پایداری آن ساختمان است.
تعریف کامل در مورد اضافه اشکوب
پیمانکاران و صاحبان پروژه ها امروزه تحت تاثیر شرایط مختلف مانند دریافت سود و یا راضی نمودن صاحبان زمین ها ، تصمیم می گیرند تا طبقات زیادتری را در ساختمان احداث کنند. به همین دلیل هم درخواست مجوز از شهرداری ها می کنند و نتیجه این درخواست به این شکل است که ، اگر با معیار هایی که در مهندسی و شهرسازی وجود دارد مطابقت داشته باشند، شهرداری مربوطه مجوز های لازم را برای اشکوب سازی صادر می کند تا طبقه های اضافی مورد نیاز روی طبقات قبلی احداث شود.
به مجوز لازم برای یک طبقه مازاد بر روی طبقه قبلی ساختمان ها ، اضافه اشکوب یا طبقه مازاد بر سازه گفته می شود. قسمت اضافه اشکوب یا طبقه مازاد جزء مراحل ساده ای حساب نمی شود و در هر شهری بر حسب مصوبه ها، قانون های مخصوص خود را دارند که برای اضافه شدن یک طبقه در ساختمان ها باید این ظوابط و قوانین به طور کامل رعایت شوند. قبل از این که درخواست اضافه اشکوب به شهرداری ارائه شود، پیشنهاد ما این است که با تبصره ها و مصوبه های جدید شهرداری به طور کامل آگاهی پیدا کنید و سپس اقدام به در خواست مجوز نمایید.
مراحل ساختن طبقههای اضافی در ساختمان ها
اضافه نمودن طبقاتی به ساختمان هایی که ساخته شده اند به راحتی امکان پذیر نیست و حتما نیاز به صادر شدن مجوز و رعایت کردن شرایط و مقررات مخصوصی دارد. به همین منظور، در ابتدا کار مالک ساختمان باید درخواست خود را جهت دریافت مجوز افزایش طبقه های ساختمان را به شهرداری منطقه ارسال کند.
در مرحله ابتدایی مالک یا سازنده ساختمان باید همراه با اصل سند مالکیت به شهرداری منطقه مورد نظر مراجعه کند و تقاضا نامه خود را مبنی بر ساختن طبقه اضافه مطرح کند تا مجوز برای ساخت را دریافت نماید.
با ارائه دادن مدارک شناسایی و مالکیت مورد نیاز خود به بخش بایگانی، پرونده ای برای شما تشکیل خواهد شد و سپس به نظام مهندسی مربوطه معرفی خواهید شد.
بعد از اینکه به سازمان نظام مهندسی معرفی شوید کارشناسی جهت بررسی کردن سازه و استحکام بنا به محل ساختمان شما فرستاده خواهد شد. در صورت تایید کردن کارشناس، به ساختمان شما صلاحیتی جهت ساخت طبقات اضافی داده خواهد شد.
در این مرحله از در خواست مجوز مالک موظف است عوارض ساختمان و هزینه هایی که با نوسازی مرتبط است را به شهرداری مربوطه پرداخت کند.
بیشتر بدانید:اسکلت بتنی و ضوابط آن – انواع اسکلت ساختمان – اسکلت فلزی و ظوابط آن
بعد از پرداخت کردن هزینه ها برای واحد های ساختمانی در شهرداری یک پیش نویس تنظیم می کنند که بر حسب آن مالک ساخت طبقه اشکوب را می تواند آغاز نماید.
شرایط و قوانین مورد نیاز برای صادر شدن پروانه اضافه اشکوب
به طور کل جهت موافقت کردن و صدور کردن پروانه اضافه اشکوب، ملک باید شرایط زیر را داشته باشد:
1- داشتن مقاومت ساختمان جهت اضافه کردن طبقه جدید: جهت صدور پروانه اضافه اشکوب در ساختمان ها ، در مرحله ابتدایی کار باید بررسی های لازم انجام شود که آیا ساختمان شما مقاومت مورد نیاز جهت ساخت طبقه های جدیدی بر روی خود را دارا می باشد یا خیر. برای انجام دادن این کار باید به مهندسین مشاور مراجعه نمود و با راهنمایی و مشاوره گرفتن از آن ها به جواب این سؤال خواهید رسید. پس از تأیید کردن مقاومت ساختمان از نظر سازه ای به واسطه ی مهندسین مشاور، گواهی تقویت و مقاوم سازی ساختمان به واسطه ی مهندسین مشاور صادر می شود.
2- تأمین نمودن پارکینگ جهت آن واحد اضافه شده: بر اساس قانون شهرداری یکی از شرایط صادر شدن پروانه ساخت به یک سازنده این می باشد که در نقشه هایی که به شهرداری ارائه می شود باید هر واحد مسکونی یا هر واحد تجاری پارکینگ اختصاصی خود را داشته باشد. این قانون جهت ساخت طبقه های اضافی هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت و باید به طور کامل رعایت شود. در نهایت جهت صدور مجوز اضافه اشکوب باید به همان تعداد واحد های اضافه شده به ساختمان شما، پارکینگ برای آن ها ساخته شود.
3- رعایت کردن درز انقطاع: باید دقت کنید که فاصله درز انقطاع با ساختمان کناری بر حسب ارتفاع نهایی ساختمان محاسبه شود و ملزم هستید که آن را رعایت کنید.
4- بازبینی کردن و اصلاح نقشه های ساختمان: در هنگام صادر شدن پروانه اولیه همه مسائل مربوطه به نقشه های معماری طراحی شده، نقشه های تأسیسات الکتریکی ساختمان و همین طور نقشه های تأسیسات مکانیکی به طور دقیق به واسطه کارشناسان شهرداری مورد بررسی و صحت سنجی قرار گرفته شده است؛ اما هنگامی که شخصی اضافه اشکوب را درخواست می کند ، همه نقشه های معماری و تأسیسات مکانیکی و الکتریکی مجدد باید مورد بازبینی قرار بگیرد. در نهایت تمام نقشه ها از جمله نقشه های معماری، نقشه های مکانیکی و نقشه های الکتریکی باید همه قوانین شهرسازی و مقررات و قوانین ملی ساختمان مجدد رعایت شوند تا پرونده درخواست ساخت طبقه اشکوب به مراحل اداری ادامه بدهد.
5- رعایت کردن تراکم مجاز: یکی دیگر از مورد هایی که باید مورد توجه سازنده قرار گیرد، تراکم مجاز پهنه بر حسب طرح تفصیلی می باشد. به همین دلیل اگر اضافه اشکوب سبب تراکم بیش از اندازه مجاز می شود، مجوز لازم برای شما صادر نمی شود.
بیشتر بدانید:مشاور جهت حل مشکلات اجرایی ساختمان –ضوابط اجرایی نیلینگ و پایدارسازی – ضوابط اجرایی میلگرد بستر
تعمیرات جزئی در ساختمان ها که برای آن ها نیاز به مجوز نیست، شامل چه مواردی هستند؟
طبق قانون بازسازی ساختمان ها ، همه عملیات مورد نظر جهت بازسازی کردن یا نوسازی کردن ساختمان ها نیاز به مجوز نخواهند داشت. به طور مشخص جهت انجام دادن اقدامات زیر در ساختمان ها نیازی به اخذ مجوز از شهرداری وجود نخواهد داشت:
– تعمیر کردن یا تعویض کردن ایزوگام در پشت بام ساختمان یا دیوار
– تعویض کردن و تعمیر شیروانی های ساختمان ها
-تعمیر کردن نمای یک ساختمان بدون اینکه در نقشه معماری آن تغییری ایجاد شود
– ساختن یا تخلیه کردن چاه فاضلاب یک ساختمان
– تعمیر کردن یا تعویض کردن کاشی ها و سرامیک های سرویس ها و آشپزخانه
– تعمیر و بازسازی کردن سرویس های بهداشتی
– تعویض سنگ های شکسته در راه پله ها
– ساختن سرویس بهداشتی در حیاط یک ساختمان تا اندازه ۳ مترمربع
– تخریب کردن و یا بازسازی کردن دیوار حیاط کنار خیابان در حالی که در ملک اصلاحی نباشد.
– محوطه سازی کردن برای حیاط در حالی که فضایی به زیربنای اصلی ساختمان اضافه نمی شود
– تعویض کردن پنجره های قدیمی ساختمان با پنجره های دوجداره و جدید
– نصب کردن و اجرای سازی موتورخانه در ساختمان بدون حذف شدن پارکینگ یا بدون ایجاد شدن فضای جدید
– ساختن حفاظ بر روی دیوار محوطه و یا ساختن حفاظ برای پنجره ها
– تعمیر کردن و یا تعویض کردن لوله کشی های آب و فاضلاب در ساختمان
– نصب و اجرای سازی پکیج و رادیاتور بدون تغییر دادن در لوله کشی گاز ساختمان
– ایجاد منبع های آب یا گازوئیل در کف حیاط در ساختمان
بدون دیدگاه