از مهمترین پروژه هایی که می تواند انجام داد ، طراحی و ساخت یک ساختمان جدید با اسکلت فلزی است. اسکلت های فلزی به دلیل استحکام بالا ، وزن سبک ، استحکام کلی و تغییر شکل پذیری قوی یکی از رایج ترین انواع اسکلت های ساختمانی هستند. این باعث می شود که آنها به طور ویژه برای ساختمان های بزرگ ، بسیار مرتفع و فوق سنگین مناسب باشند. اسکلت های فلزی شامل تیرهای فولادی، ستون ها، خرپاها و سایر اجزای بخش فولادی و ورق های فولادی است که توسط جوش ، پیچ و مهره یا پرچ به هم متصل می شوند.

ساختمان با اسکلت فلزی

ساختمان با اسکلت فلزی از تیرهای فولادی و ستون های فولادی تشکیل شده است. اسکلت فولادی می تواند بارهای عمودی و افقی کل ساختمان را تحمل کند و پایداری ساختار کلی ساختمان را تضمین کند. اسکلت فلزی را می توان در ساختمان های چند طبقه استفاده کرد. در پروژه های ساختمانی بلند، اسکلت فلزی از مزایای ظرفیت باربری قوی، وزن سبک و مقاومت لرزه ای بالا برخوردار است. ساخت ساختمان ها با اسکلت فلزی در مقایسه با اسکلت های بتنی، ساخت و ساز ساده تر و سریعتر است.

نمونه ای از ساخت اسکلت فلزی

اسکلت فولادی تکنیکی در ساخت و ساز است. توسعه تکنیک فولادی عمودی که در یک شبکه مستطیل شکل برای حمایت از کف، سقف و دیوارهای ساختمانی که کاملاً به اسکلت چسبیده است ساخته شده است ، اسکلت های فولادی امکان ساخت ساختمان های چند مرحله ای و آسمان خراش ها را فراهم کرده است.

چرا ساخت اسکلت فلزی؟

اسکلت فولادی که از قبل با توجه به نیاز ساختمان برای ساخت آماده شده است به شکلی طراحی و ساخته می شود که یک ساختمان را تشکیل دهد. این به نوبه خود، یک اثر تسریع کننده و تقویت کننده در روند ساخت و ساز ایجاد می کند. طرح های اسکلت فلزی همانند ساختمان های بتن آرمه مطابق با مشخصات فنی طراحی می شوند. عناصر اسکلت های فولادی بسیار کمتر در معرض بارهای زلزله قرار می گیرند زیرا به طور قابل توجهی سبک تر از بتن هستند. یکی از عناصر مهم اسکلت فولادی انعطاف پذیری آن است. این امر مقاومت آنها در برابر زلزله را به میزان قابل توجهی در مقایسه با سازه های بتن افزایش می دهد. سازه های فولادی را می توان در انواع سازه ها به کار برد. در ساخت سقف فولادی ، پل های فولادی ، کارخانه ها ، انبارها ، مسکونی ، مدارس ، بیمارستان ها ، خوابگاه ها و هتل ها… و می توان از فولاد به عنوان مصالح ساختمانی در ساخت انواع ساختمان استفاده کرد.

اسکلت فولادی معمولاً با پیکربندی ، شکل ‌دهی و با استاندارد های مناسب ساخته می شود. سازه اسکلت فلزی به دلیل کیفیت ، وزن کم و سرعت ساخت گزینه کاملا مناسبی برای توسعه سازه های مختلف و واحد های بلند مرتبه می باشد. فولاد ، بسته به مقدار کربن ، می تواند خواص ضد رطوبت بالایی داشته باشد.

آشنایی با ساخت اسکلت فلزی

کیفیت اسکلت ساختمان مشخص می کند که یک ساختمان چقدر می تواند در برابر شرایط محیطی و سایر بلایای طبیعی مضر که می تواند بر سازه تأثیر بگذارد مقاومت کند. صنعت ساخت و ساز این نیاز را تشخیص می دهد ، به همین دلیل است که آنها می توانند مزایای بسیاری از ساخت اسکلت فلزی و اهمیت این جنبه را در تعریف پایداری فیزیکی و دوام و ماندگاری ساختمان ها برای ساکنان بیان کنند.

ساختن ساختمان ها با اسکلت های فولادی دارای چندین مزیت است: این ماده بادوام ، مقرون به صرفه ، مقاوم در برابر خوردگی و سازگار با محیط زیست است. همچنین به دلیل ظرفیت سازندگان برای برش اسکلت های فولادی در اندازه های مختلف که قادر به رعایت قوانین ساختمانی و استاندارد های ایمنی هستند ، یک ماده ترجیحی است.

ساختار اسکلت فلزی عمدتاً برای سازه‌ های بزرگ و ساده مانند گاراژها ، ساختمان‌ های بزرگ کشاورزی و انبار ها و همچنین ساختمان‌ های بلند استفاده می ‌شد. این روشی است که ساخت اسکلت فولادی هنوز در ساختمان ها استفاده می شود ، اما اکنون برای طیف گسترده ای از انواع دیگر سازه ها ، از جمله دفاتر ، کارخانه ها ، مدارس ، ساختمان های عمومی و برخی از خانه های مسکونی نیز استفاده می شود.

ساخت اسکلت فولادی به دلایل زیادی گزینه خوبی برای پروژه های متنوع است ، از جمله:

ماندگاری

توان مالی

پایداری

قطعات اسکلت های فولادی را می ‌توان به سرعت در خارج از محل ساخت و سپس در صورت نیاز به محل ساخت و ساز منتقل کرد، به حداقل رساندن نیاز به نیروی کار در محل و تأثیر متغیرهایی مانند آب و هوای نامساعد که می ‌توانند پروژه را به تأخیر بیندازند ، را کاهش می دهد.

مزایای ساخت اسکلت فلزی

اسکلت های فلزی در مقایسه با اسکلت های آجری ، بتنی و چوبی مزایای زیر را ارائه می دهند:

یک ساختمان اسکلت فلزی از نظر ساختاری سالم است

فولاد می تواند انواع تنش ها و فشارها را تحمل کند. چه از طریق استفاده بیش از حد انسان یا شرایط محیطی خارجی ، اسکلت فولاد هرگز از نظر یکپارچگی ساختاری به خطر نمی افتد و نسبت به سایر مواد مانند بتن یا الوار بسیار کمتر نفوذپذیر است.

استحکام و دوام

اسکلت های فولادی از بادوام ترین مواد در ساخت و ساز هستند. در مقایسه با سایر مواد قاب بندی مانند چوب ، فولاد به راحتی در اثر ضربه های فیزیکی آسیب نمی بیند. سازندگان این را نه تنها برای رعایت دستورالعمل‌ ها ، بلکه برای اطمینان از اینکه سازه حتی در میان یک فاجعه پا برجا می ‌ماند ، در نظر دارند. در حالی که درست است که فولاد در مقایسه با چوب به مراتب متراکم تر و سنگین تر است اما فولا استحکام بهتری نسبت به چوب دارد. اجزای اسکلت های فولادی سبک ‌تر و با دوام تر از اسکلت های چوبی یا بتنی هستند. یک اسکلت فولادی با وزن معمولی 30 تا 50 درصد سبک تر از نمونه های چوبی است. این سبب می شود که ساختار اسکلت فولادی بسیار محکم تر و بادوام تر از جایگزین های سنتی و اسکلت چوبی باشد.

نسبت استحکام به وزن فولاد بالا است ، به این معنی که می تواند یک ماده خود نگهدار عالی برای ساختمان ها باشد. زمانی که اسکلت ‌های فولادی در یک ساختمان استفاده می شود، نیازی به ستون‌ ها یا تیرهای اضافی برای پشتیبانی ندارند و برای ساختمان ‌هایی که نیاز به فضای داخلی بزرگ و باز دارند ، ایده ‌آل هستند. بنابراین ، اسکلت فولادی یک انتخاب منطقی است. آن ها برای مدتی باورنکردنی دوام می آورند. ساختمان های فولادی قوی و بادوام هستند و می توانند چندین دهه بیشتر از سایر انواع ساختمان ها دوام بیاورند و ارزش خود را نیز بهتر حفظ کنند. از نظر استحکام ، عملکرد قابل توجهی از سایر ساختمان ها دارند.

مقاومت در برابر رطوبت و آب و هوا

ساختمان ها در تمام طول عمر خود در معرض شرایط آب و هوایی متفاوتی هستند. ساختمان هایی با اسکلت های فلزی می توانند در برابر رطوبت ، بارش برف ، باران ، طوفان و سایر شرایط اقلیمی بدون آسیب دیدن مقاومت کنند. فولاد یک ماده بسیار مقاوم است که می تواند بدون ترک خوردگی خم شود و در وهله اول خم شدن آن به بار غیر طبیعی زیادی نیاز دارد. برای قوی ‌تر کردن تیرهای فولادی ساختمان ها ، می‌ توانید از پوشش‌ های محافظ در برابر خوردگی روی یا پرایمر استفاده کنید که به افزایش طول عمر آن نیز کمک می‌ کند.

فولاد قابل استفاده مجدد و سازگار با محیط زیست است

اسکلت های فولادی را می توان چندین بار استفاده کرد بدون اینکه استحکام ، شکل پذیری یا چکش خواری آن به خطر بیفتد. خواص فولاد هرگز با گذشت زمان از بین نمی رود، حتی پس از چند بار بازیافت کردن. در برابر خوردگی ، زنگ زدگی و اکسیداسیون نیز مقاوم است و بنابراین خراب نمی شود. تیر ها ، ستون‌ ها و صفحات فولادی از بازیافت ‌ترین محصولات روی کره زمین هستند ، بنابراین استفاده از آن ها اثرات مخرب زیست محیطی را به شدت کاهش می ‌دهد.

واضح است که ساخت اسکلت های فولادی مزایای قابل توجهی را ارائه می دهد. با چنین تنوع گسترده ای از کاربرد ها و روش های ساخت ، تنها منطقی است که از ساختمان هایی با اسکلت های فولادی به عنوان بخشی از سازه  بعدی خود استفاده کنید.

بیشتر بدانید: ستون فولادی چیست؟انواع سقف متعارف در ساختمان سازیانواع اسکلت ساختمان

قابل ساخت در سایزهای مختلف

با استفاده از انواع روش های عملیات حرارتی ، می توان قاب های فولادی را در اندازه های مختلف برش داد. برش و سایر روش های ساخت فولاد بسته به نیاز پروژه به دلیل سادگی آن هم در محل و هم در خارج از محل انجام می شود.

اندازه‌ های مختلف برای اسکلت های فولادی به ساختمان ‌ها اجازه می ‌دهد تا الزامات ظرفیت‌ های باربری را برآورده کنند مانند بارهای مرده ، بارهای باد ، بارهای زلزله ، بارهای دما و موارد مشابه. برای این شرایط ، بهتر است از اسکلت های فولادی استفاده کنید که به طور خاص برش داده شده اند.

مقاوم در  برابر آتش

در مناطقی که سازه‌ ها واقعاً با مواد مقاوم در برابر آتش ساخته نشده ‌اند، این می ‌تواند باعث ایجاد مشکل شود ، زیرا ممکن است باعث گسترش سریع آتش شود و دیگر ساختمان ها را در همان نزدیکی تحت تأثیر قرار دهد.

اسکلت های فولادی علاوه بر ارائه حفاظت کافی در برابر افزایش باد ، در برابر آتش نیز مقاوم هستند. در موارد اضطراری آتش سوزی شدید ، اسکلت فلزی به محافظت از سازه کمک می کند و گسترش آتش را فقط در یک مکان کوچک مهار می کند.

این وضعیت را با زمانی مقایسه کنید که در عوض اسکلت ‌ها یا تیرهای ساختمان از چوب ساخته شده ‌اند – مواد می‌ توانند فوراً مشتعل شوند. این ممکن است باعث از هم پاشیدگی سایر مصالح ساختمانی شود و همچنین ممکن است به ساکنان و سایر ساختمان های اطراف آسیب برساند.

مزایای دیگر یک سازه فولادی چیست؟

دارای ساختار سبک وزنی است: اولین مزیتی که در مورد مدل خانه های فولادی به ذهن می رسد مقاومت در برابر زلزله است. این بر حسب یک اصل اساسی و مهم در فیزیک می باشد. هر چه سازه سبک تر طراحی شود ، تاثیر کمتری در هنگام زلزله خواهد داشت. بر اساس اصل سبک ‌تر بودن نسبت به سازه‌ های بتن آرمه که در ساختمان ها ساخته می‌ شوند ، طرح‌ های خانه‌ های فولادی با وزن کم در برابر زلزله مقاوم هستند. با این ویژگی ها می توان آنها را در کشورها و شهرهای منطقه ویژه زلزله نیز ترجیح داد.

به راحتی می توان آن را نصب کرد: خانه ها و سازه های فولادی مخصوصاً با تسریع زمان ساخت زودتر به پایان می رسند. برخلاف خانه‌ ها و سازه ‌هایی که با روش های سنتی و با استفاده از بتن ساخته می‌ شوند ، خانه‌ های ساخته شده با سازه‌ های فولادی با فوریت بیشتری تکمیل می  ‌شوند. این به این دلیل است که آنها بر اساس یک اصل مشابه سازه های پیش ساخته هستند.

صرفه جویی در هزینه: همانطور که در بالا ذکر کردیم ، سازه های خانه های فولادی از قبل ساخته شده و در محل مونتاژ می شوند. به این ترتیب به صرفه جویی در روند ساخت نیز کمک می کنند. عملکرد یک سایت ساخت و ساز کلاسیک ممکن است هر از گاهی به دلایل مختلف قطع شود.

عایق حرارتی و صوتی بالا: یکی از ویژگی های بارز خانه ها و ویلا هایی با اسکلت های فولادی عایق بودن آن ها است. این سازه ها که می توانند هم عایق و هم بدون عایق ساخته شوند. سازه های فولادی که می توانند همانند سازه های بتن آرمه عایق بندی شوند ، دارای بالاترین سطح عایق صوتی در منازل و ویلا ها هستند.

با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله شما با اسکلت فلزی و ظوابط آن در ساختمان ها آشنا شدید. اگر به فکر احداث ساختمانی هستید می توانید با ما در شرکت آراد ابنیه تماس بگیرید تا با شما در مورد بهترین نوع اسکلت برای ساختمان ها گفتگو کنیم و با توجه به نیاز و بودجه خود یکی از این اسکلت ها را انتخاب کنید.

تکنیک های ساخت اسکلت فلزی

اسکلت فلزی جوش داده شده

ساخت اسکلت فلزی معمولی به طور کلی شامل برش اعضای فلزی به طول صحیح و جوش دادن آنها در محل برای تشکیل ساختار نهایی است. از طرف دیگر، می توان آن را تا حدی در یک کارگاه انجام داد، جایی که شرایط کاری بهتر است، تا زمان لازم برای تکمیل پروژه کاهش یابد.

اسکلت فلزی پیچ و مهره ای

فرآیند اسکلت بندی فلزی پیچ و مهره ای با ایجاد تمام اعضای فلزی سازه ای در یک کارگاه ساخت آغاز می شود. سپس این اعضا رنگ آمیزی می شوند و به محل ساخت و ساز تحویل داده می شوند و در جای خود پیچ می شوند. این تکنیک ساخت و ساز در صورت امکان ترجیح داده می شود، زیرا بلند کردن اعضای فلزی در جای خود و پیچ و مهره آنها سریعتر از جوشکاری است.

انواع نکات مهم اسکلت فلزی سفارشی

فولاد در ساختمان و ساخت و ساز استفاده می شود و به دلیل استحکام کششی بسیار بالا و تطبیق پذیری آن به عنوان مصالح ساختمانی برای مقاصد تجاری و مسکونی مورد توجه قرار می گیرد.

فولاد سفارشی برای دیوارهای ساختمانی، خرپاهای سقف، سازه های فلزی، سیستم های کف و یا سقف استفاده می شود و پایه های محکمی را برای سازه ها ایجاد می کند. بیایید نگاهی به برخی از انواع اسکلت فلزی سفارشی بیندازیم که سازندگان فولاد مانند خدمات ساخت فولاد هر روز با آنها سروکار دارند.

دیوارهای فولادی سفارشی

دیوارها باید محکم و پایدار ساخته شوند تا دوام داشته باشند. نسبت استحکام به وزن قابل توجه فولاد باعث می شود که فواصل بیشتری را ایجاد کنند و فضاهای بازتر و بزرگتر ایجاد کنید و آن را به ماده انتخابی در معماری مدرن تبدیل کنید. همچنین یک ماده بسیار متنوع است. سازندگان اغلب از نزدیک با معماران و طراحان برای تولید دیوارهای داخلی سفارشی برای مقاصد تجاری مانند ادارات و ساختمان های آپارتمانی مدرن همکاری می کنند.

اسکلت فلزی در مقابل چوب

صنعت ساخت و ساز همچنان به قدرت خود ادامه می دهد.  یک تصمیم کلیدی در هر پروژه ساختمانی، انتخاب بین سازه اسکلت فلزی و چوبی است. در اینجا تمام داده هایی است که برای مقایسه اسکلت فلزی و چوبی برای تصمیم گیری صحیح برای پروژه ساخت و ساز بعدی خود نیاز دارید.

اسکلت فلزی در مقابل قاب چوبی، چگونه آنها را با هم مقایسه می کنند؟

اسکلت ها ستون اصلی هر ساختمانی است، بنابراین هنگام انتخاب مصالح ساختمانی باید هم ایمن و پایدار باشند. اسکلت های فلزی و چوبی هر دو دارای مزایا و معایبی مانند هزینه، طول عمر، پایداری و انعطاف پذیری در طول فرآیند ساخت و ساز هستند. بیا یک نگاهی بیندازیم.

توانایی سفارشی کردن طراحی شما

وقتی صحبت از مصالح ساختمانی به میان می آید، فولاد سرد یکی از همه کاره ترین مصالح به حساب می آید. فولاد سرد در میان معماران و طراحان محبوب است زیرا قوام، استحکام و قابلیت اطمینان بالایی دارد. با استفاده از سیستم و نرم افزار، معماران و مهندسان می توانند به راحتی هر طرحی را با اسکلت بندی ایجاد کنند. این، همراه با استحکام یک اسکلت فلزی ، به این معنی است که فولاد سرد غالباً انتخاب بهتری نسبت به اسکلت چوبی است.

ماندگاری مادام العمر

کپک، پوسیدگی همگی تهدیدهای مهمی برای سازه های چوبی هستند. با این حال، فولاد سرد، بر خلاف اسکلت چوبی، آب را در خود نگه نمی‌دارد و در طول زمان آن را پایدار و مستحکم‌تر می‌کند. خوردگی و زنگ از نقاط ضعف بالقوه مصالح ساختمانی فلزی هستند، اما با پوشش های روی مدرن، از خوردگی جلوگیری می شود. وقتی صحبت از دوام می شود، به وضوح یک انتخاب عالی است.

تمامیت ساختاری

اسکلت فلزی برای دوام ساخته شده است. ساختمان‌های اسکلت فلزی به دلیل اینکه پیچ و تاب نمی‌شوند، تاب نمی‌خورند، منقبض نمی‌شوند، جابه‌جایی کمتری دارند، در حالی که اسکلت‌های چوبی به احتمال زیاد انحراف پیدا می‌کنند، زیرا چوب تا سال‌ها پس از قطع شدن درخت خشک و منقبض می‌شود. در حالی که هر شکلی از ساخت و ساز یک سرمایه گذاری بلندمدت است، آنهایی که با اسکلت فلزی ساخته شده اند به ویژه محکم هستند.

پایداری نکته مهمی است

پایداری و شیوه های سبز در حال تبدیل شدن به کلید در ساخت و ساز هستند. در حالی که اسکلت چوبی اغلب طبیعی دیده می شود، اما ضایعات بالایی دارد. از سوی دیگر، اسکلت‌های فلزی را می‌توان با حداقل ضایعات تولید کرد که سپس مورد استفاده مجدد و بازیافت قرار می‌گیرد، اسکلت های چوبی نیز اغلب با مواد شیمیایی سمی درمان می‌شوند تا از آفات و خطرات محافظت کنند، جایی که فلزات به این نیاز ندارد.

هزینه های نیروی کار

در پروژه ساخت و ساز شما، هزینه نیروی کار باعث بازگشت سرمایه می شود و یک عامل کلیدی تصمیم گیری خواهد بود. اگرچه ساخت اسکلت های چوبی نیز آسان است و اغلب نیازی به نیروی کار ماهر ندارند، اما همین امر در مورد فلزات نیز صدق می‌کند، که با سبک‌تر بودن اسکلت ها، می‌توان به کار کمتری در محل نیاز داشت.

حتی با جابجایی اسکلت به خارج از محل می توان به صرفه جویی بیشتری در هزینه نیروی کار دست یافت. اسکلت ها به عنوان بخشی از فرآیند تولید مونتاژ می شوند و سپس برای مونتاژ به محل ارسال می شوند. این منجر به استفاده بیشتر از نیروی کار، بهره وری و در نهایت هزینه کمتر می شود.

بیشتر بدانید:ضوابط راه پله در نقشه های معماری –ضوابط  جک معلول در نقشه های معماری –تامین اضافه پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری – پارکینگ اضافه در نقشه های معماری

سه عاملی که بر طول عمر فلزات تأثیر می گذارد

کیفیت – فولاد یک ماده بادوام است که می تواند عناصر را تحمل کند. اگر می خواهید سازه فولادی شما به همان اندازه دوام بیاورد و در برابر هر چیز دیگری مقاومت کند، مطمئن شوید که محصولات با کیفیت بالا از تامین کنندگان قابل اعتماد با تجربه در ارائه این نوع خدمات برای انواع شرایط آب و هوایی دارد. استفاده – دوام یک ماده را اغلب می توان با استفاده از آن تعیین کرد. به عنوان مثال، فولادی که فشار بیشتری را تحمل می کند، نسبت به سایر انواع با کارهای سخت تر، طول عمر کمتری خواهد داشت. مراقبت مناسب – فولاد یک فلز بادوام است، اما در برابر خوردگی مقاوم نیست. شما می توانید با تکنیک های بتونه کاری و تمیز کردن کافی به محافظت از فولاد خود در برابر عناصر کمک کنید. یک راه خوب برای، مراقبت صحیح در هنگام استفاده از آنها و توجه به نحوه استفاده از آنها است تا در هر محیط یا موقعیتی ماندگاری بیشتری داشته باشند.

فولاد قرن هاست که وجود داشته و هنوز هم یکی از محبوب ترین مصالح ساختمانی است. ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل استحکام و دوام خود شناخته شده اند. آنها می توانند بادهای شدید و زلزله را تحمل کنند، و آنها را به گزینه ای محبوب برای مناطق مستعد بلایای طبیعی تبدیل می کند. با این حال، ساختمان های اسکلت فلزی دارای معایبی هستند. ساخت آنها نسبت به ساختمان های چوبی سنتی گران تر است. و برای ساخت آنها به دانش و تجهیزات تخصصی نیاز دارند و مونتاژ آنها را در مکان های دور دشوار می کند. علیرغم این اشکالات، ساختمان های با اسکلت فلزی همچنان یک انتخاب محبوب برای پروژه های ساختمانی در سراسر جهان هستند. استحکام و دوام آنها را به گزینه ای عالی برای بسیاری از کاربردهای مختلف تبدیل می کند. و انعطاف پذیری آنها به آنها اجازه می دهد تا با تنظیمات و شرایط مختلف سازگار شوند. اگر قصد ساخت یک ساختمان با اسکلت فلزی را دارید، درک مزایا و معایب این نوع ساخت و ساز ضروری است. با درک مزایا و معایب اسکلت فلزی، می توانید تصمیمی آگاهانه در مورد اینکه آیا این نوع ساخت و ساز برای پروژه شما مناسب است یا خیر.

چگونه اسکلت فلزی مناسب برای پروژه ساختمان خود را انتخاب کنید

وقتی صحبت از اسکلت فلزی به میان می آید، انواع مختلفی از مواد و اجزای سازنده وارد می شوند. اسکلت فلزی یکی از محبوب ترین انتخاب هاست که راه حلی بادوام و مقرون به صرفه برای پروژه های ساختمانی ارائه می دهد. در حالی که فلز اغلب برای ساخت انبارها، خانه های اسکلت فلزی و ساختمان های پیش ساخته استفاده می شود، یافتن نوع فلز مناسب برای پروژه شما می تواند مشکل باشد. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید هنگام انتخاب اسکلت فلزی مناسب برای پروژه ساختمانی خود در نظر بگیرید:

موقعیت مکانی خود را در نظر بگیرید

مکان پروژه شما باید هنگام انتخاب فلز برای ساخت شما در نظر گرفته شود. انواع مختلف فلز به عوامل مختلف محیطی مانند رطوبت و دما واکنش متفاوتی خواهند داشت. به عنوان مثال، اگر قصد دارید در منطقه‌ای بسازید که سطوح بالاتری از رطوبت یا باران را تجربه می‌کند، باید به دنبال فولادهای مقاوم در برابر خوردگی مانند فلز ضد زنگ یا فلزی گالوانیزه باشید. از سوی دیگر، اگر در منطقه‌ای با دمای گرم یا شرایط ساحلی زندگی می‌کنید، ممکن است مجبور شوید فولادهای درجه‌بندی دریایی با خواص مقاومت در برابر خوردگی بیشتر را در نظر بگیرید.

نوع ساخت

یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب نوع فلز مناسب برای پروژه خود، نوع ساخت و ساز است. وزن و قابلیت تحمل بار به نوع سازه ای که می خواهید بسازید بستگی دارد. اسکلت فلزی سبک معمولاً در ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود، در حالی که فلز ساختاری سنگین‌تر برای پروژه‌های صنعتی بزرگ‌تر مانند انبارها یا ساختمان‌های کارخانه مورد نیاز است. وقتی تصمیم می‌گیرید کدام نوع و درجه برای نیازهای شما مناسب‌تر است، مطمئن شوید که تمام جنبه‌ها، از جمله قابلیت‌های تحمل وزن و الزامات ساختاری را قبل از تصمیم‌گیری نهایی ارزیابی کرده‌اید.

ملزومات اجرا

همچنین، هرگونه الزامات عملکردی که ممکن است برای پروژه ساختمانی شما ضروری باشد را در نظر بگیرید. فلز را می توان به روش های مختلفی استفاده کرد، از جمله عایق ضد حریق، عایق صدا و صوتی – بسته به نوع ساختاری که می سازید. ممکن است لازم باشد این ویژگی ها با استفاده از پوشش های خاصی که در طول ساخت یا نصب اعمال می شود در این طرح گنجانده شوند. هنگام مشاهده انواع و درجه های مختلف موجود در بازار امروز، مطمئن شوید که این عناصر را در فرآیند تحقیق خود لحاظ می کنید.

انجام تحقیق در مورد انواع فولادهای مورد استفاده در پروژه های ساختمانی

انواع و درجه های مختلف مزایای مختلفی را ارائه می دهند، بنابراین انجام برخی تحقیقات قبل از متعهد شدن به یک سبک خاص در مقابل سبک دیگر ضروری است. با ارزیابی ویژگی هایی مانند استحکام یا سفتی، قابلیت جوش (برای اعضای اتصال)، مقاومت در برابر خوردگی و غیره شروع کنید، سپس انتخاب خود را بر اساس آن معیارها محدود کنید. همچنین هرگونه الزامات زیبایی شناختی اضافی مانند تکمیل بافت های موجود را در نظر بگیرید که اگر در مراحل اولیه در نظر گرفته نشود، می تواند در نتیجه نهایی تفاوت ایجاد کند.

فلز در مقابل بتن: مزایای فلزی در ساخت و ساز

تصور کنید اگر سازه ها و ساختمان های فلزی وجود نداشتند، دنیای امروز ما چگونه می شد. هیچ آسمان خراشی در میان ابرها وجود نخواهد داشت و ارتفاع ساختمان به چند ده طبقه محدود می شود.

ایمنی و دوام چنین ساختمان هایی کاملاً یک سؤال دیگر است، زیرا بسیاری از آنها نمی توانند در برابر آتش سوزی یا زلزله جان سالم به در ببرند. فلزی دارای ترکیبی منحصر به فرد از خواص است که آن را به یک مصالح ساختمانی ایده آل تبدیل می کند.

از مزایای فلزی در ساخت می توان به سرعت، ایمنی، هزینه بهینه، قابلیت اطمینان، وزن سبک و سازگاری با طراحی اشاره کرد. اما اول از همه.

کیفیت و سرعت. بیشتر سازه های فلزی در کارخانه ها به صورت پیش ساخته تولید می شوند. این امر کیفیت چنین سازه هایی را تضمین می کند و امکان نصب بیشتر را با سرعت بالا فراهم می کند.

قدرت و ایمنی. فلز نیز مانند بتن استحکام بالایی دارد. روش مونتاژ سازه های فلزی کاملاً واضح و کاملاً کنترل شده است. فلز فقط از نظر مقاومت در برابر شعله ضعیف است، زیرا در مواجهه با دماهای بالا استحکام خود را از دست می دهد. با این حال، این مشکل حل شده است. سازه های فلزی امروزی توسط مواد و عوامل نسوز پوشیده شده اند که در برابر خوردگی، قالب و انگل ها محافظت می کنند.

بهره وری اقتصادی. ساخت فلزی 70 درصد کمتر از بتن به ساعت کار نیاز دارد. سرعت کار سریع به این معنی است که تسهیلات می توانند سریعتر راه اندازی شوند. علاوه بر این، صرفه جویی در خود مواد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. سازه فلزی بین 30 تا 60 درصد سبک تر از سازه مشابه آن از بتن است. در نتیجه، بار روی فونداسیون به میزان قابل توجهی کمتر می شود. ساخت یک ساختمان با استفاده از سازه های فلزی به مواد کمتری برای فونداسیون آن نیاز دارد تا همان ساختمان که از بتنی ساخته شده باشد.

انعطاف پذیری. فولاد، ذاتاً، ماده ای انعطاف پذیر است که می تواند بارهای زیادی را تحمل کند. امروزه می توان عناصر فلزی با اشکال و اندازه های مختلف ایجاد کرد. آنها استحکام ساختاری بالایی را تضمین می کنند. تطبیق پذیری فلز به معماران اجازه می دهد تا ایده های خوبی را ایجاد کنند.

خواص فلزی برای سازه های ساختمانی

هنگام ساخت سازه های ساختمانی از فلز، فلز تحت چندین عملیات فرآیندی قرار می گیرد: برش با روش های مختلف، جوشکاری، پردازش مکانیکی، خمش، صاف کردن و نورد. فلز باید با حفظ ریزساختار پایدار و خواص مکانیکی، تمام این عملیات را تحمل کند.

فلز در سازه های جوش داده شده باید بارهای دینامیکی، ایستا و متغیر را برای مدت طولانی تحمل کند، اغلب در شرایط آب و هوایی تهاجمی با دماهای شدید. به همین دلیل است که الزامات خاصی برای فلز سازه از نظر استحکام، مقاومت در برابر شکنندگی، جوش پذیری و غیره وجود دارد.

خواص استحکام تعیین کننده نحوه استفاده از فلز برای ساخت یک سازه است.

دامنه کاربرد ساختمان های فلزی

ساخت ساختمان های مسکونی چند طبقه با استفاده از فولاد

زمانی بود که ساختن آسمان خراش ها سال ها طول کشید. با این حال، زمان تغییر کرده است. امروزه سازندگان در چین در حال شکستن رکوردهای ساخت سریع ساختمان های فلزی چند طبقه هستند. فلز در برابر اثرات مخرب طوفان و زلزله مقاومت می کند. در صورت وقوع بلایای طبیعی، عناصر فلزیساختمان شکسته نمی شوند بلکه به دلیل انعطاف پذیری فلز تغییر شکل می دهند.

ساخت سوله های صنعتی با استفاده از فولاد

با توجه به مقاطع فلزی و پانل های آماده استفاده، اسکلت های سازه ای را می توان به سرعت ساخت. با اکثر کارهای مونتاژی که در تاسیسات تولید انجام می شود، در هزینه و زمان صرفه جویی می کنند.

ساخت پل ها و سایر زیرساخت ها با استفاده از فلز

فلز بارهای زیادی را تحمل می کند. این ویژگی‌ها به مهندسان اجازه می‌دهد تا پل‌های تاریخی بسازند که برای چندین دهه خدمت می‌کنند.

بیشتر بدانید: تهیه نقشه وال پستضوابط تیرچه-پاشنه بتن-فوم بتن-یونولیتتهیه نقشه های آتش نشانیضوابط اجرایی نیلینگ و پایدارسازی

امروزه از بتن و فلزی بیشتر از بتن معمولی استفاده می شود. بتن فلزی یک ماده مقاوم در برابر سایش است که بر پایه سیمان با مقاومت بالا، آب، ماسه کوارتز تمیز و سنگ ریزه ساخته شده است. چنین “آلیاژی” قوی و بادوام است که آن را در ساخت و ساز ضروری می کند. فلز به دلیل مزایای بی چون و چرا و کارایی ثابت شده، سابقه مثبت قوی دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *