ضوابط اجرایی نیلینگ و پایدارسازی ؛ میخکوبی خاک روشی نوین است که با توجه به مزیت های اقتصادی و منحصربفرد خود در موارد مختلف از جمله تثبیت شیب ها و ترانشه ها، افزایش ظرفیت باربری و محدود کردن تغییرات سطح زمین توسط پروژه ها، راه حل بسیار مناسبی به شمار می رود. استفاده از این روش تقویت خاک در دو دهه اخیر در اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای تثبیت حفاری ها و شیب های طبیعی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از کاربردهای گسترده این روش تقویت خاک شامل تثبیت شیب های طبیعی و یا ترانشه های مجاور جاده ها، گسترش جاده ها، حفاری در مجاورت سازه های موجود، تثبیت و مقاوم سازی سازه های نگهدارنده قدیمی است.

نیلینگ خاک

دیوارهای میخکوب شده با خاک یا نیلینگ یک روش تقویت درجا با میله های فولادی نصب شده است که دیوار حفاری شده از بالا به پایین را حفظ می کند. میلگردها معمولاً در دیواره زمین نصب می شوند که به منظور جلوگیری از خوردگی میله و انتقال مناسب نیروها بین بدنه خاک و میله، آن ها را با دوغاب سیمانی پر می کنند. این عملیات یک دیوار تقویت شده پایدار را فراهم می کند که توانایی حفظ خاک را دارد.

در اصول علمی مهندسی ژئوتکنیک، روش میخکوبی خاک به صورت غیرفعال عمل می کند و اثر خود را از طریق برهمکنش تسلیح خاک به دلیل بروز تغییر شکل در خاک اعمال می کند. از این رو استفاده از سیستم نیلینگ خاک در شرایطی که حساسیت به جابجایی ناشی از گودبرداری زیاد است یا در مجاورت سازه های حساس و قدیمی و یا در خاک های نرم و سخت شده به طور کلی توصیه نمی شود.

تکنیک نیلینگ خاک چیست؟

تکنیک نیلینگ خاک برای تقویت خاک به منظور پایدارتر کردن آن استفاده می شود. علاوه بر آن، از آن برای شیب ها، حفاری ها، دیوارهای حائل و غیره استفاده می شود تا پایدارتر شود. به عبارت دیگر، میخکوبی خاک روشی برای تثبیت زمین است. این یک تکنیک ساختمانی است که برای اصلاح شیب های طبیعی ناپایدار خاک یا شیب های ناپایدار مصنوعی (پر کردن) استفاده می شود. شیب ‌های خاک با راندن میله‌ های غیرفعال (میخ‌ها) به سوراخ‌ های از پیش حفاری شده و دوغاب‌کاری شده تثبیت می‌شوند. این روش قابلیت تحمل تنش های کششی، نیروهای برشی و لنگرهای خمشی را دارد.

میخکوبی خاک باعث افزایش پایداری خاک می شود. عامل اصلی تعیین کننده برای نیلینگ خاک، ویژگی های زمین، قابلیت کاربرد سایر سیستم ها مانند لنگر زمین، مواد ژئوسنتتیک و غیره و هزینه است. با این حال، باید مشخص شود که شیب مورد نظر بالاتر از سطح آب زیرزمینی است.

دیوارهای میخ خاک به طور کلی از بالا به پایین ساخته می شوند. به آن میخ زدن به خاک می گویند زیرا مانند این است که میخ را در خاک کوبیده شود. این تکنیک به طور کلی برای ایجاد پایداری خاک در جایی که رانش زمین ممکن است مشکل ساز باشد استفاده می شود.

مزایای استفاده از نیلینگ خاک

می توان از آن در ساخت و سازهای جدید، سازه های موقت، فرآیند بازسازی و تعمیر سیستم دیوار موجود با سهولت نسبی استفاده کرد.

میخکوبی خاک به محدود کردن مرزهای شیب ها کمک می کند. از این رو فضای بیشتری در دسترس است.

برای عملیات نیلینگ به حداقل شیب آماده سازی نیاز دارد.

بدون محدودیت در ارتفاع دیوار است

زمان ساخت در مقایسه با روش سنتی تثبیت شیب کمتر است.

هزینه به طور کلی کمتر از ساخت یک دیوار حائل است.

ممکن است با اعمال مش و شاتکریت از فرسایش شیب جلوگیری کند.

سر و صدای کمتر، موانع ترافیکی کمتر و تاثیر کمتری بر مناطق اطراف دارد و بنابراین سازگار با محیط زیست است.

این تکنیک انعطاف پذیر، نسبتاً سریع و نصب آن آسان است.

صرفه جویی در زمان، صرفه جویی در هزینه و همین طور نیاز به نیروی کار کمتری دارد.

محدودیت های نیلینگ خاک

نیلینگ خاک برای خاک های غیر چسبنده، خاک های ریزدانه، خاک های بسیار خورنده و خاک های دانه ای سست انتخاب مناسبی نیست.

تراکم میخ خاک با کاهش مقاومت برشی خاک افزایش می یابد. این بدان معناست که خاک های کم مقاومت به میخ های بیشتری برای تثبیت نیاز دارند.

استفاده از میخ برای کاربردهای طولانی مدت دائمی در خاک های حساس و منبسط محدود شده است.

میخ های فلزی خورده می شوند.

خاک های با پلاستیسیته بالا دارای حد مایع بالاتر و در نتیجه مقاومت برشی زهکشی نشده کمتری هستند که می تواند منجر به تغییر شکل های طولانی مدت شود.

شن و ماسه ممکن است با تکنیک های خاک سازگار نباشد.

برای طراحی و نصب میخ ها به متخصصان نیاز است.

نیلینگ خاک و دیوار

میخ های خاک معمولاً برای تثبیت یا اصلاح شیب مورد استفاده قرار می گیرند و ثابت شده است که یک راه حل کارآمد و مقرون به صرفه است. میخ های خاکی برای کاربردهای موقت و دائمی استفاده می شود. این تکنیک ساخت و ساز شامل تقویت زمین موجود با نصب یک سری میله با فاصله نزدیک به نام میخ است.

سیستم های میخ‌ های خاک بسیار متنوع هستند و می توانند برای دستیابی به اهداف پروژه مورد نیاز خاص طراحی شوند. انعطاف ‌پذیری در اندازه، عمق میخ‌ ها و تکنیک‌ های نصب، مانند میخ‌ های گروت‌ شده و خود سوراخ‌ شونده، اجازه می ‌دهد که دیوار با شرایط زمین ‌شناسی سایت مطابقت داشته باشد.

میخکوبی خاک روشی است که در آن میلگردهای تقویت کننده، یک شیب را سوراخ می کنند. این میله ها می توانند تو پر یا توخالی باشند. میله های تو پر در سوراخ های از پیش حفاری شده نصب می شوند و سپس برای تثبیت دوغاب می شوند، در حالی که میله های توخالی را می توان همزمان دریل و دوغاب کرد. این روش هنگام تثبیت دیوارهای حائل یا خاکریزها مؤثر است.

بیشتر بدانید: تهیه نقشه های نمای ساختمانصلاحیت پیمانکاریضوابط اجرایی پایدارسازی گود و ایمن سازی

میخ‌ های خاک به طور مکانیکی شیب را با قرار دادن یک سری میخ با فاصله منظم در سراسر شیب پیوند می دهند. پس از قرار دادن میخ‌ها، می‌توان یک سطح شاتکریت قرار داد تا تک تک میخ‌ها را در یک سیستم ببندد. این لایه توزیع بار و افزایش پایداری را فراهم می کند. گودبرداری با استفاده از میخ های خاکی معمولاً در مراحل یا ردیف های پیشرونده انجام می شود که تکمیل هر ردیف حفاری از بالا به پایین آن بخش را تسهیل می کند.

نیلینگ خاک یک تکنیک تثبیت زمین است که می تواند در شیب های طبیعی یا حفاری شده استفاده شود. این شامل حفاری سوراخ هایی برای میله های فولادی است که باید در یک صفحه شیب قرار داده شوند و سپس در جای خود تزریق می شوند.

آنها معمولاً به عنوان یک اقدام اصلاحی برای تثبیت خاکریزها، خاکریزها و غیره استفاده می شوند. کاربردهای دیگر برای نیلینگ خاک عبارتند از:

حفاری موقت.

پورتال های تونل

بریدگی راه ها

زیر تکیه گاه های پل.

تعمیر و بازسازی سازه های نگهدارنده موجود.

ملاحظات اصلی برای تصمیم گیری در مورد مناسب بودن نیلینگ خاک عبارتند از: شرایط زمین، مناسب بودن سایر سیستم ها مانند لنگرهای زمینی، مواد ژئوسنتتیک و غیره و هزینه.

اگرچه میخ های خاک همه کاره هستند و می توانند برای انواع مختلف خاک و شرایط مورد استفاده قرار گیرند، ترجیح داده می شود که در صورت برش عمودی، خاک بتواند  بدون تکیه گاه  تا ارتفاع 1-2 متر به مدت حداقل 2 روز بایستد.

خاک هایی که به ویژه برای میخکوبی خاک مناسب هستند عبارتند از: رس، سیلت رسی، رس سیلتی، رس شنی، سیلت شنی، ماسه، شن.

خاک هایی که برای نیلینگ خاک مناسب نیستند شامل خاک هایی با سطح آب زیرزمینی بالا، خاک های بدون چسبندگی، خاک های ریزدانه نرم، خاک های بسیار خورنده، لس، خاک های دانه ای سست و زمین هایی هستند که مکرر در معرض یخ زدگی قرار دارند.

ملاحظات طراحی که به طراحی کمک می کند عبارتند از:

حد قدرت: حالت حدی که در آن فروپاشی احتمالی رخ می دهد.

حد سرویس: حالت حدی که در آن از دست دادن عملکرد سرویس در نتیجه تغییر شکل بیش از حد دیوار رخ می دهد.

ارتفاع و طول.

فاصله عمودی و افقی میخ های خاک.

شیب های خاک.

خواص زمینی

طول میخ، قطر و حداکثر نیرو.

زهکشی، نفوذ یخبندان، بارهای خارجی ناشی از باد و نیروهای هیدرواستاتیکی.

هنگامی که تمام میخ ها در جای خود قرار گرفتند، ممکن است یک سیستم زهکشی وارد شود. این شامل یک تشک زهکش مصنوعی است که به صورت عمودی بین سر میخ ها قرار می گیرد، که تا پایه دیوار امتداد می یابد و به زهکشی پایه متصل می شود.

تعریض جاده زیر تکیه گاه پل های موجود

هنگامی که برداشتن شیب تکیه گاه پل ضروری باشد، دیوارهای میخ خاک می توانند برای تعریض زیرگذر مفید باشند. در حالی که هزینه نصب دیوار میخ خاکی زیر تکیه گاه پل ممکن است با سایر سیستم های قابل اجرا قابل مقایسه باشد، مزیت نیلینگ خاک این است که اندازه دکل حفاری میخ خاک نسبتا کوچک است. تجهیزات نیلینگ خاک می توانند در سقف محدودی کار کنند و جریان ترافیک در امتداد جاده زیرگذر ممکن است نیازی به قطع کامل در طول انجام پروژه نداشته باشد. مکان، طول و شیب میخ های خاک باید به دقت برنامه ریزی شود تا میخ ها با تیرهای پل موجود تداخل نداشته باشند و پایه تکیه گاه موجود را قطع نکنند. میخ های خاک بالایی باید در فضای خالی بین تیرهای پل قرار گرفته و موازی با آنها باشند. ردیف‌های پایین‌تر باقیمانده میخ‌های خاک باید برای جلوگیری از برخورد با عناصر پایه زیر قرار گرفته و جهت‌گیری شوند.

بیشتر بدانید:ستون فولادی چیست؟ –انواع سقف متعارف در ساختمان سازیقوانین بتن ریزی در شرایط مختلف

پورتال های تونل

پورتال های تونل را نیز می توان با استفاده از میخ های خاکی تثبیت کرد. اگرچه اصل استفاده از میخ های خاکی در پورتال های تونل مشابه با برش های جاده است، اما در طراحی و ساخت این برنامه باید جنبه های دیگری نیز در نظر گرفته شود. ابتدا باید پایداری عمودی شاتکریت رو به بالای تونل در نظر گرفته شود. انتقال بارهای میخ خاک به ساختار تونل در پورتال نیز باید در نظر گرفته شود. تعامل بین میخ های خاک و پایه شاتکریت اولیه و پوشش تونل در نزدیکی پورتال باید به طور کامل ارزیابی شود. علاوه بر این، چیدمان میخ های خاک ممکن است با استفاده معمولی در کاربردهای جاده متفاوت باشد. برای جلوگیری از تداخل با اجزای تکیه گاه تونل، میخ های خاک باید با یک صفحه افقی مناسب و جهت عمودی مناسب نصب شوند.

تجهیزات ساخت و ساز

ابزارهای حفاری ساخت و ساز تقویت خاک و ابزارهای پاشش بتن از نظر اندازه کوچک ، سبک و کم صدا هستند. این یک مزیت بزرگ در محیط های شهری است که سر و صدا، ارتعاش می تواند مشکل ساز باشد. به طور مشابه ، هنگامی که حمل تجهیزات بزرگ برای شمع بندی در مکان های دیگر غیرممکن است ، تجهیزات ساده مورد نیاز نیز یک مزیت بزرگ است.

نیلینگ خاک در ساخت و ساز سریع بوده و در حین ساخت و ساز و گودبرداری به راحتی شکل می گیرد. این یک فناوری انعطاف پذیر است و سازگاری با شرایط لایه های مختلف خاک و روش های ساخت و ساز در طول فرآیند حفاری آسان تر است.

دیوار نیلینگ خاک نیز در کاربرد خود دارای محدودیت های خاصی است که عمدتاً عبارتند از:

زمانی که نیلینگ خاک ساخته می شود، به طور کلی لازم است که عمق 1 تا 2 متر حفاری شود. قبل از پاشید بتن و نصب میخ های خاکی باید حداقل چند ساعت بدون تکیه گاه تثبیت شود. بنابراین ، لایه خاک باید دارای یک “پیوستگی” طبیعی یا نیروی سیمانی باشد. در غیر این صورت ، برای حفظ پایداری شیب ابتدا عملیاتی مانند تزریق یا شاتکریت مورد نیاز است ، اما این امر ساخت و ساز را پیچیده و هزینه را افزایش می دهد.

در حین اجرای میخکوبی خاک ، لازم است که در شیب تراوش آب وجود نداشته باشد. اگر آب زیرزمینی از شیب خارج شود ، شیب حفاری شده فرو می ریزد و حفاری سطح شاتکریت را غیرممکن می کند.

از میخ های خاک نباید برای تکیه گاه گودبرداری در خاک نرم استفاده شود. خاک نرم دارای اصطکاک کم است و برای به دست آوردن پایداری خاص نیاز به تقویت طولانی مدت خاک و تراکم بالا ضروری است. در این زمان ، استفاده از شمع های ضد لغزش یا لنگر انداختن دیوارهای دیافراگمی زیرزمینی مناسب تر است.

نیلینگ خاک بیش از پیش در حفاظت از شیب های برش و حفاری گودال های پی عمیق برای ساختمان های بلند مورد استفاده قرار گرفته است و حتی بسیاری از آن ها برای تقویت اضطراری ، فروپاشی ، درمان لغزش و کنترل بیماری زمانی که تکیه گاه های معمولی ناپایدار هستند ، استفاده می شود. اما با توجه به محدودیت های تکیه گاه نیلینگ خاک، همانطور که در بالا ذکر شد، در مورد ماسه سست، خاک نرم، رس پلاستیکی سیال و منابع آب زیرزمینی فراوان نمی توان از این تکیه گاه به تنهایی استفاده کرد و باید با خاک های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. روش های تقویت و پشتیبانی به صورت ترکیبی استفاده می شود. در واقع با توسعه فناوری میخکوبی خاک ، در حال حاضر یک میخ خاکی وجود دارد که می تواند بر این وضعیت غلبه کند و در شرایط شکسته و سست زمین ، یعنی میخ های خاکی خود حفاری، قابل ساخت است.

در مقایسه با میخ های خاک جامد، میخ های خاک خود حفاری دارای مزایای قابل توجه زیر هستند:

1) عملیات یک مرحله ای حفاری ، تزریق ، و لنگر انجام می شود ، که فرآیند ساخت و ساز را ساده می کند و هزینه پروژه را کاهش می دهد.

2) به ویژه برای حمایت از سوراخ به راحتی فرو ریخته و لایه شکسته مناسب است، بدون نیاز به استفاده از پوشش، و ساخت و ساز ساده و راحت است.

3) حفاری و تزریق همزمان را انجام دهید ، در نتیجه چسبندگی مکانیکی با سنگ و خاک اطراف را افزایش دهید.

4) سرعت نصب پیچ تو خالی دو برابر پیچ جامد است که به طور قابل توجهی کارایی ساخت را بهبود می بخشد.

5) نخ تمام قد میله لنگر را می توان خودسرانه برش داد و بلند کرد و مونتاژ در محل ساده و انعطاف پذیر است.

6) همچنین می توان آن را در مکان های باریک و محدود ساخت و الزامات ساخت و ساز را می توان با استفاده از یک حفاری کوچک برآورده کرد که هزینه های ساخت و ساز کم می شود.

7) مته های متنوع برای انواع پیچ ها مناسب هستند و می توانند در شرایط مختلف زمین اعمال شوند.

جایگزین های نیلینگ خاک چیست؟

شمع های رانده شده

عقب گذاشتن یک شیب

تزریق تراکم قبل از گودبرداری

برش دیوارهای حائل

بیشتر بدانید:آرایش پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری –سازه نگهبان و ضوابط آن –پارکینگ اضافه در نقشه های معماری

دیوار خاکی چگونه نصب می شود؟

این روش تثبیت، خاک موجود یا سنگ هوازده را با استفاده از موارد زیر تقویت می کند: اول، حفاری یک گودال تا عمق 1 ونیم متری و ایجاد یک وجه عمودی در امتداد لبه برش. دوم ، حفاری یک سری سوراخ افقی یا نزدیک به افقی در امتداد سطح برش. در مرحله بعد ، میله فولادی رزوه ‌شده را با مرکزی ‌کننده ‌ها در هر سوراخ قرار دهید. چهارم ، شستشو و پر کردن هر سوراخ با دوغاب سیمانی. و در نهایت پس از محکم شدن دوغاب، یک صفحه و مهره بر روی هر یک از میخ ها نصب می شود و در مقابل سطح برش محکم می شود. هنگامی که این توالی به پایان رسید، گودال1 ونیم متری دیگر حفاری می شود – وجه عمودی دیوار را به سمت پایین گسترش می دهد. سپس فرآیند سوراخکاری، وارد کردن میله، تزریق و نصب صفحات تکرار می شود تا ارتفاع دیوار مورد نظر به دست آید. به این ترتیب یک دیوار تثبیت کننده از بالا به پایین با افزایش  1 ونیم متری ساخته می شود. دیوارهای دائمی را می توان با حک کردن یک بافت یا الگو ، با قرار دادن دیوار با سنگ یا بلوک روی هم ، یا با اعمال محوطه سازی زیبا ، کرد.

روش های نصب

نیلینگ خاک را می توان با روش های مختلفی مانند روش حفاری و تزریق ، روش نیلینگ خاک با جت گروت یا روش تک شات نصب کرد. روش حفاری و تزریق رایج ترین روش نصب است. این شامل سوراخ کردن خاک ، وارد کردن میخ های خاک و دوغاب کردن آنها با سیمان است.

روش جت گروت شامل تزریق دوغاب به خاک، ایجاد یک ستون خاک-سیمان در اطراف میخ است. روش تک شات شامل کوبیدن میخ به خاک با استفاده از مته چکشی است.

انواع نیلینگ خاک

انواع مختلفی از نیلینگ خاک وجود دارد ، مانند تثبیت موقت ، دیوارهای دائمی و دیوارهای لنگر. تثبیت موقت برای تثبیت گودبرداری ها یا سطوح شیب در طول ساخت و ساز استفاده می شود. دیوارهای دائمی برای دیوارهای حائل و تثبیت شیب استفاده می شود. از دیوارهای لنگر زمینی برای حفاری های عمیق و تثبیت دامنه های سنگی استفاده می شود.

شرایط زمین

نیلینگ خاک برای شرایط مختلف زمین مانند ماسه متراکم ، سیلت های رسی و خاک های دانه ای مناسب است. همچنین برای تثبیت شیب های ناپایدار مصنوعی و کنترل فرسایش مناسب است. برای خاک های چسبنده ، سنگ های هوازده و خاک های خورنده توصیه نمی شود.

موفقیت میخکوبی خاک تا حد زیادی به شرایط زمین بستگی دارد. سطح آب زیرزمینی و سازه‌ های نگهدارنده موجود در محل می‌ توانند به طور قابل‌ توجهی بر فرآیند طراحی و نصب نیلینگ خاک تأثیر بگذارند. سطح آب زیرزمینی می تواند بر سطح مشترک دوغاب و خاک تأثیر بگذارد ، که ممکن است منجر به کاهش پیوند بین خاک و میخ شود.

سازه های نگهدارنده موجود نیز می توانند بر طراحی دیوارهای میخ خاک تأثیر بگذارند ، زیرا می توانند در طول فرآیند حفاری و تزریق باعث تداخل شوند. بنابراین ، ارزیابی دقیق شرایط زمین برای اطمینان از اینکه روش نیلینگ خاک به طور مناسب انتخاب شده و به طور موثر برای دستیابی به نتایج مطلوب اجرا شده است، ضروری است.

عملکرد بلند مدت

نیلینگ خاک عملکرد مناسبی را برای استفاده طولانی مدت فراهم می کند. میخ های فولادی و دوغاب مورد استفاده در نیلینگ خاک در برابر هوا و فرسایش مقاوم بوده و پایداری خاک را در طول زمان تضمین می کند. دیوارهای میخ های خاکی ظاهری طبیعی دارند و می توانند به گونه ای طراحی شوند که با مناظر اطراف ترکیب شوند.

توانایی میخ های خاک

میخ های خاک توانایی مقاومت در برابر حالت های شکست داخلی مانند کشش و خم شدن را دارند. آن ها همچنین اقدامات اضافی را برای جلوگیری از مکانیسم های شکست ، مانند تغییر شکل بیش از حد دیوار ، حرکات دیفرانسیل ، و حرکت افقی ارائه می دهند.

بیشتر بدانید:ضوابط راه پله در نقشه های معماری –ضوابط  جک معلول در نقشه های معماری –تامین اضافه پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری

در پایان ، میخکوبی خاک یک تکنیک تثبیت زمین است که به یک فناوری پذیرفته شده در پروژه های ساختمانی تبدیل شده است. مزایایی مانند افزایش مقاومت برشی ، روش های نصب مقرون به صرفه ، مناسب بودن برای شرایط مختلف زمین و عملکرد طولانی مدت را ارائه می دهد. به گفته کارشناسان حفاری ، نیلینگ خاک یک روش موثر برای تثبیت گودبرداری ها ، دیوارهای حائل و سطوح شیب است.

مزایای استفاده از نیلینگ خاک

دامنه های کوهستانی یکی از بزرگترین موانعی است که مردم را از ساختن خانه یا کسب و کار رویاهایشان باز می دارد. در نتیجه، اقدامات اضافی، به نام نیلینگ خاک، باید برای اطمینان از ایمنی و پایداری خانه یا تجارت شما انجام شود. وقتی صحبت از میخکوبی خاک می شود، هیچ کس این کار را بهتر از افراد حرفه ای در شرکت آراد ابنیه آذرخش انجام نمی دهد.

7 مزیت میخکوبی خاک

در حالی که روش هایی خارج از نیلینگ خاک برای تثبیت شیب ها و جلوگیری از لغزش وجود دارد، در اینجا برخی از دلایل انتخاب نیلینگ خاک بر سایر گزینه ها آورده شده است.

توان مالی: نیلینگ خاک یکی از ارزان‌ترین روش ها جهت  تثبیت شیبی است که می‌خواهید در آن خانه یا جاده احداث کنید. بیشتر تجهیزاتی که در فرآیند نیلینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند، چند کاره هستند و میخ‌های واقعی ارزان‌تر از مواد مورد استفاده در انواع دیگر دیوارها هستند.

سازگار با محیط زیست: از آنجایی که شما به جای بازسازی یک شیب یا دیوار بالای زمین، مستقیماً به داخل خاک میخ می‌کوبید، این فرآیند بسیار سازگار با محیط زیست است. در واقع، خارج از میخ واقعی، تاثیر کمی بر روی زمین وجود دارد.

سریع و کارآمد: در حالی که بسیار موثر است، میخکوبی خاک نیز بسیار سریع است و زمان بسیار کمتری نسبت به دیوارهای مهاربندی سنتی دارد. سرعت را با هزینه کم و قطعات متحرک کمتر ترکیب کنید و میخکوبی خاک نیز کارآمدترین راه برای تثبیت خاک است. همچنین می‌توانید در فضاهای تنگ‌تر و شلوغ‌تر که دیوارهای بزرگ گزینه‌ای نیستند، نیلینگ خاک را انجام دهید.

نصب آسان تر از دیوارهای لنگر: دیوارهای میخ خاکی علاوه بر اینکه فرآیندی سریع هستند، برای پیمانکاران و مهندسان نیز بسیار آسان تر از سایر انواع دیوارهای لنگر هستند. آنها برای انجام این فرآیند به زمان، تجهیزات، نیروی انسانی و لوازم کمتری نیاز دارند و به دلیل ساخت و ساز، ترافیک کمتری متوقف می شود. برای یک پیاده روی کامل از فرآیند و آنچه که باید انتظار داشته باشید با ما تماس بگیرید.

یک فرآیند آرام: اگر فرآیند ساخت و ساز را با صدای بلند، تجهیزات پر سر و صدا و موتورهای بدون سرنشین تصور می کنید، دوباره فکر کنید. در روش میخکوبی خاک در مقایسه با دیگر پروژه های ساختمانی فرآیندی بسیار آرام است و مزاحمتی برای خانه ها و مشاغل محلی که در نزدیکی شما قرار دارد ایجاد نمی کند.

دوام و عملکرد عالی: طول عمر میخ های خاک نامحدود است و انتظار می رود حداقل 100 سال عمر کنند. این بسیار بیشتر از لنگرها و دیوارهای حائل استاندارد است که ممکن است به همان اندازه دوام بیاورند، اما ممکن است نیاز به نگهداری و تعمیر داشته باشند.

میخ های خاک نیز با ایستادن در برابر زلزله، طوفان و سایر رویدادهای لرزه ای دوام خود را ثابت کرده اند. آنها همچنین می توانند حجم زیادی از ترافیک وسایل نقلیه را تحمل کنند، اگر در نزدیکی جاده می سازید. به طور متوسط، فرآیند نیلینگ خاک همچنین شامل میخ های بیشتری نسبت به دیوارهای لنگردار سنتی است که باعث پایداری آن می شود.

انعطاف پذیری: از آنجایی که نیلینگ خاک فرآیندی است که فقط شامل میخ می شود و نه یک دیوار محکم، درجه خاصی از انعطاف پذیری را ارائه می دهد. میخ های خاک قادر به جابجایی هستند تا این حرکت را تطبیق دهند، اما نه در حد خطرناک بودن.

نحوه استفاده از نیلینگ خاک در دیوارهای حائل چگونه است؟

فناوری و مهندسی راه درازی را در ساخت دیوارهای حائل بادوام و پایدار پیموده اند. به طور سنتی، بهترین راه برای ساختن دیوار حائل برای نگه داشتن خاک، کثیفی و چیزهای دیگر، استفاده از دیوار واقعی بود. با این حال، اکنون گزینه های جایگزینی برای دیوارهای حائل مانند میخ های خاکی وجود دارد که می تواند در زمان، هزینه و مصالح صرفه جویی کند.

اگر کنجکاو هستید و می خواهید بیشتر بدانید که میخ های خاکی چیست و چگونه در دیوارهای حائل استفاده می شوند، به جای درستی آمده اید. شرکت آراد ابنیه آذرخش در تهران برای کمک به هرگونه سؤال و نیاز دیوار حائل اینجاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ضوابط اجرایی نیلینگ و پایدار سازی با ما در شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.

نیلینگ خاک چیست و چگونه در دیوارهای حائل استفاده می شود؟

نیلینگ خاک نوعی تقویت خاک و دیوار حائل است که به جای دیوار حائل فیزیکی از “میخ های خاک” استفاده می کند. نیلینگ خاک معمولاً در امتداد تپه‌ها و دامنه‌هایی که خطر رانش زمین را تهدید می‌کنند، استفاده می‌شود. همچنین می توانید از نیلینگ خاک برای تقویت شیب ها و تپه های نزدیک آزادراه ها، پل ها، سدها و موارد دیگر استفاده کنید. در اینجا نحوه عملکرد میخکوبی خاک آمده است.

با شروع از بالا و حرکت به پایین، یک مارپیچ بزرگ سوراخ هایی را در کنار یک تپه یا شیب ایجاد می کند.

سوراخ ها معمولاً چندین سانت قطر و عمق دارند.

سوراخ ها با زاویه کمی حفر می شوند.

مارپیچ جمع می شود و تمام کثیفی ها و زباله ها را با آن از بین می برد.

مهندسان سپس یک پیچ یا میخ دوغاب شده با روکش فولادی را در سوراخ زمین سوراخ می کنند.

میخ تقویت کافی را فراهم می کند به طوری که خاک روی خود فرو نمی ریزد یا نمی لغزد.

اساساً، میخکوبی خاک، کناره تپه یا شیب را به دیوار حائل خود تبدیل می کند.

با استفاده از این روش از بالا به پایین، میخکوبی خاک می تواند به اندازه دیوارهای حائل فیزیکی موثر و بادوام باشد، گاهی اوقات حتی بیشتر. در حالی که میخ های مورد استفاده در میخکوبی خاک در واقع از خاک ساخته نشده اند، این فرآیند به این دلیل نام خود را گرفته است که شما میخ ها را در خاک وارد می کنید.

همچنین می توانید نیلینگ خاک را روی دیوارهای حائل موجود اجرا کنید. به عنوان مثال، فرض کنید که یک دیوار حائل در بالای یک شیب قرار دارد و ناحیه زیر دیوار نیاز به تثبیت دارد. به جای ساختن دیوار حائل دوم، می توانید منطقه را با میخ های خاکی تقویت کنید.

مزایای استفاده از میخ های خاکی در دیوارهای حائل

مانند تمام انواع دیوارهای حائل، استفاده از نیلینگ خاک دارای مزایا و معایب خاصی است. در اینجا نقاط مثبت وجود دارد.

این بسیار ارزان تر از ساخت دیوار حائل است زیرا به مواد کمتری نیاز دارید.

میخکوبی خاک سریعتر و کارآمدتر از ساخت دیوار حائل است.

زمانی که نمی توانید ماشین آلات بزرگ را به یک منطقه بیاورید، میخکوبی خاک در فضاهای تنگ عالی است.

نیلینگ خاک به دلیل منابع محدودی که نیاز دارد دوستدار محیط زیست است.

شما می توانید یکپارچگی و قامت یک تپه یا شیب را حفظ کنید.

نیلینگ خاک برای بسیاری از اجراهای مختلف عالی است.

جایگزین های میخکوبی خاک

اگر روی نیلینگ خاک فروخته نمی شوید اما می خواهید از چیزی غیر از دیوار حائل استفاده کنید، گزینه هایی دارید.

راندن شمع

دیوارهای حائل فیزیکی

تزریق فشرده قبل از گودبرداری

عقب گذاشتن شیب

با این حال، بسیاری از این گزینه‌ها نسبت به نیلینگ خاک مؤثر، دائمی یا بادوام‌تر هستند، و اگر نمی‌خواهید دیوار حائل بسازید، آن را به گزینه ترجیحی تبدیل می‌کند.

برای ساخت دیوار خاکی با کیفیت در تهران با چه کسی تماس بگیرید

اگر می‌خواهید خانه، کسب‌وکار یا ساختمان دیگری بسازید، اما ویژگی‌های شیب‌دار در راه است، با ما در آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید. ما متخصصان برتر مهندسی و دیوارهای حائل برای تمام نیازهای شما برای نیلینگ خاک هستیم. ما می‌توانیم به شما کمک کنیم تا مشخص کنید که نیلینگ خاک بهترین راه برای شماست یا باید گزینه‌های دیگری را دنبال کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *