تاسیسات ساختمان ؛ تاسیسات ساختمانی برای ایمنی و رفاه ساکنان ساختمان مهم است و بدون آن ها، زندگی کردن ساختمان ها امکان پذیر نمی باشد . به همین دلیل ضروری است که اطمینان حاصل شود که خدمات سایت تاسیسات نه تنها به درستی نصب می شوند ، بلکه در طول عمر ساختمان نیز حفظ می شوند. سیستم های ساختمان جنبه جدایی ناپذیر معماری و طراحی داخلی هستند. درک سیستم ‌های مکانیکی، الکتریکی و لوله‌کشی که در ساختمان‌ ها استفاده می‌شوند و همچنین نحوه گنجاندن آن ها در طراحی برای اطمینان از عملکرد و کارآمدی یک ساختمان بسیار مهم است. این شامل چگونگی طراحی کردن سیستم هایی است که انرژی کارآمدی دارند  و همچنین قابل اعتماد می باشند و نگهداری از آن ها آسان است. یکی از عناصر کلیدی سیستم های ساختمان، سیستم های مکانیکی مانند گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع است.

یکی دیگر از جنبه های مهم سیستم های ساختمان، سیستم های الکتریکی است. این شامل چگونگی طراحی سیستم های الکتریکی است که از نظر انرژی کارآمد و کارایی بالایی داشته باشند و نگهداری از آن ها راحت باشد. معماران و طراحان داخلی باید عواملی مانند تعداد ساکنین، نوع ساختمان و نیازهای الکتریکی خاص ساکنان را هنگام طراحی سیستم های الکتریکی در نظر بگیرند تا از عملکرد و کارایی ساختمان اطمینان حاصل کنند.

سیستم های لوله کشی نیز یکی از جنبه های مهم سیستم های ساختمانی است. این شامل نحوه طراحی سیستم های لوله کشی است که با دوام باشند تا به زودی خراب نشوند و نیاز به تعمییر مجدد در آینده نزدیک نداشته باشند. معماران و طراحان داخلی هنگام طراحی سیستم های لوله کشی باید عواملی مانند اندازه ساکنین ساختمان ، نوع ساختمان و نیازهای لوله کشی خاص ساکنان را در نظر بگیرند تا از عملکرد و کارایی ساختمان اطمینان حاصل کنند.

طراحی کردن تاسیسات ساختمانی

مهم ترین اصلی که باید در هنگام آماده کردن تاسیسات در ساختمان در نظر داشته باشیم ، طراحی کردن به روش درست این سیستم به صورت اصولی و دقیق می باشد. اگر به درستی طراحی نشوند تاسیسات ساختمان عمر زیادی نخواهند داشت و  خیلی سریع به بازسازی کردن و تعمیرات تاسیسات ساختمان نیاز خواهد بود. در هنگام طراحی کردن ساختمان نقشه تاسیسات مورد نیاز در ساختمان ها به واسطه مهندسان تاسیسات طراحی می شوند.

اگر استاندارد ها و الزامات قانونی ذکر شده در مبحث های ملی ساختمان سازی در هنگام طراحی کردن تاسیسات ساختمان رعایت نشوند، خسارت ها و مشکلات بسیاری را برای معماران و صاحبان ساختمان ها ایجاد می شود.

به همین خاطر بحث های طراحی تاسیسات ساختمان یکی از پیچیده ترین اقدامات و همین طور یکی از مهمترین مباحث ساختمان سازی می باشد که با وجود کوچک ترین خطا در آن می تواند طراحی کل ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد و هزینه های زیادی را برای مالک ساختمان به وجود آورد.

چرا تاسیسات  در ساختمان ها مهم هستند؟

داشتن تاسیسات ساختمانی موجب می شود تا یک شرایط رفاهی خوب برای ساکنین یک ساختمان فراهم باشد. تاسیسات های ساختمانی در همه ساختمان ها باید به روش های اصولی و مهندسی ، بر اساس نقشه های معماری ساختمان اجرا شود تا بهترین و با کیفیت ترین کارایی را به همراه داشته باشند. اگر برای تاسیسات ساختمانی معماری و نقشه کشی به روش اصولی و دقیق انجام شود، می توان بیان کرد که تاسیسات هم در محل صحیح خود و به تعداد و مقدار درست استفاده می شود. کسی که معماری برای ساختمان ها را انجام می دهد باید در انجام کار خود کاملا حرفه ای و با تجربه باشد تا عالی ترین طراحی و نقشه را جهت تعبیه کردن تاسیسات طراحی نماید.

کیفیت و مرغوبیت تاسیسات ساختمانی هم اهمیت خیلی زیادی دارد و اگر تاسیساتی که میخواهید در ساختمان خود از آن استفاده کنید باید ، کیفیت مناسبی و خوبی داشته باشند، تا در آینده لزومی به بازسازی زودهنگام مجدد در ساختمان نباشد؛ به همین دلیل مهم می باشد که زمان ساختن و یا بازسازی کردن در قست تاسیسات ساختمان زمان و هزینه خوبی در نظر گرفته شود تا از هزینه های اضافی که ممکن است در آینده به دلیل مرغوب نبودن تاسیسات ایجاد شود، کم شود.

طراحی کردن دقیق و اصولی تاسیسات ساختمانی در موارد ی که در ادامه گفته می شود تاثیر مستقیم دارد.

موجب افزایش یافتن طول عمر ساختمان و همچنین کمتر شدن استهلاک ساختمان می شود

موجب کاهش یافتن تلف شدن انرژی در ساختمان می شود

موجب افزایش یافتن  آسایش و رفاه ساکنین و همچنین لذت بردن از سکونت در ساختمان خواهد شد.

طراحی و اجرای کردن ناصحیح تاسیسات ساختمانی موجب کاهش ایمنی ساختمان می شود

با پیشرفت کردن علم در همه جای جهان، دستاوردهای زیادی هم در مسیر هوشمند سازی سیستم های تاسیساتی ساختمان ها به دست آمده است که در رفاه و آسایش زندگی انسان ها تأثیرات خیلی زیادی گذاشته است. هوشمند شدن سیستم های تاسیساتی ساختمان ها  در زمینه های مختلف از جمله سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم های روشنایی، سیستم های بهداشتی و…  اتفاق افتاده و سبب افزایش یافتن کارایی و بازده و کاهش یافتن تلف شدن انرژی در ساختمان ها شده است.

سیستم های نصب مکانیکی چیست؟

نصب مکانیکی؛ این استاندارد کلیه اجزای ساختمان را که برای افزایش استانداردهای زندگی و آسایش در کارهای ساختمانی و کارخانه های صنعتی طراحی شده اند، پوشش می دهد. بنابراین، مهم است که هر سیستم با یکدیگر سازگار باشد و به عنوان پشتیبان یکدیگر عمل کرده و کیفیت کامل را برقرار کند.

بیشتر بدانید: اسکلت بتنی و ظوابط آنانواع اسکلت ساختمان – اسکلت فلزی و ظوابط آن

سیستم های تاسیسات مکانیکی از 7 قسمت تشکیل شده است.

  1. سیستم گرمایش: قسمت هایی را می پوشاند که اجازه گرم شدن ساختمان را می دهد. دیگ های گرمایش یا سایر تجهیزات گرمایشی نیز شامل رادیاتورها، فن کویل ها، کنوکتورها هستند.
  2. سیستم خنک کننده-تهویه مطبوع: این سیستم سرمایش ساختمان را در مواقعی که هوا گرم باشد پوشش می دهد. کولر و فن کویل، کولر گازی و غیره.
  3. سیستم تهویه: هوای ساختمان را تازه و تمیز نگه می دارد و اجازه می دهد هوای کثیف خارج شود. سیستم تهویه شامل واحد های هواساز و فن می باشد.
  4. سیستم آب پاک: آب تصفیه شده را آب پاک می نامند. مخازن آب نیز سیستم های تصفیه آب و نرم کننده آب هستند. سیستم های آب خانگی و آشامیدنی را پوشش می دهد.
  5. سیستم فاضلاب: حمل و نقل ایمن و راحت فاضلاب را به بیرونی ساختمان فراهم می کند. در مورد هزینه فاضلاب و آب ساختمان ها است.
  6. سیستم آب گرم: تولید آب گرم مورد نیاز برای تمیز کردن، شستشو یا نیازهای دیگر را فراهم می کند.
  7. سیستم اطفاء حریق: در صورت بروز حریق در مدت زمان کوتاهی سیستم های مداخله ای فعال می شوند که حریق را گزارش می دهند.

سیستم های ساختمانی چیست؟

سیستم های ساختمانی به سیستم های مکانیکی، الکتریکی و لوله کشی مورد استفاده در ساختمان های مدرن اطلاق می شود. کارشناسان ما مرتباً در موارد مربوط به تاخیر در ساخت و ساز، نقص در عملکرد محصول و خطاهای مشکوک در اجرا درگیر هستند. نمونه هایی از سیستم های ساختمانی شامل سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع است. لوله کشی، لوله های گاز، ایمنی آتش نشانی و سیستم های فاضلاب؛ و انواع سیستم های الکتریکی می باشد.

در ساخت و ساز ساختمان، یکی از اجزای حیاتی، طراحی های مکانیکی، الکتریکی، لوله کشی و سیستم آتش نشانی است. عناصر ضروری ساختمان باید با بیشترین دقت ساخته شوند تا از دقت و تعالی اطمینان حاصل شود. بنابراین، ما راه ‌حل ‌های عملی و بلند مدت را برای پروژه‌ های ساختمانی در صنایع مختلف از جمله ساختمان ‌های تجاری، بیمارستان ‌ها، سازه ‌های صنعتی و غیره ارائه می‌کنیم.

سیستم مکانیکی

سیستم ‌های مکانیکی نقش مهمی در حفظ دمای بهینه، رطوبت و کیفیت هوا برای آسایش انسان دارند. این شامل طراحی و نصب سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع ، کانال کشی، لوله ها و تجهیزات مکانیکی مانند پمپ ها، بویلرها و چیلرها می باشد. مهندسین مکانیک و تکنسین ها مسئول طراحی و نصب این سیستم ها، اطمینان از عملکرد کارآمد، صرفه جویی در مصرف انرژی و راحتی ساکنان هستند. شرکت ما در طراحی سیستم مکانیکی ساختمان ها تخصص دارد و هدف آن ارائه یک محیط داخلی راحت و سالم است که دارای تهویه مناسب، کنترل دما و عاری از آلاینده های موجود در هوا باشد.

سیستم الکتریکی

خدمات طراحی سیستم الکتریکی ما شامل برنامه ریزی و ایجاد تجهیزات و سیستم های الکتریکی کارآمد و قابل اعتماد برای ساختمان ها است. این شامل طراحی سیم کشی، تابلو برق، پانل ها، ترانسفورماتورها و روشنایی و همچنین سیستم های ارتباطی و امنیتی برای اطمینان از ایمنی و راحتی ساکنان است. تیم مهندسین برق ما در طراحی توزیع نیرو، سیستم‌ های کنترل و راه‌ حل ‌های روشنایی کم مصرف تخصص دارند. ما در تلاش هستیم تا یک سیستم الکتریکی ایجاد کنیم که نیازهای انرژی ساختمان را برآورده کند و از عملکردهای مختلف آن پشتیبانی کند. تخصص ما در طراحی سیستم های الکتریکی تضمین می کند که ساختمان ها دارای سیستم های الکتریکی ایمن، قابل اعتماد و کارآمد هستند.

سیستم لوله کشی

به عنوان یکی از جنبه های حیاتی مهندسی ، سیستم های لوله کشی نقش مهمی در توزیع موثر آب، گاز و زباله در یک ساختمان دارند. این شامل طراحی سیستم های تامین آب و زهکشی، وسایل، شیرآلات، پمپ ها، سیستم های فاضلاب و سیستم های تامین گاز است. ما در طراحی سیستم لوله کشی تخصص داریم و از ایجاد یک سیستم لوله کشی قابل اعتماد، کارآمد و ایمن اطمینان می دهیم که از عملکردهای مختلف ساختمان و در عین حال حفظ سلامت و ایمنی ساکنان آن پشتیبانی می کند. مهندسان و طراحان لوله کشی ما دانش گسترده ای از آخرین فن آوری ها و قوانین ساختمان دارند تا اطمینان حاصل کنند که سیستم های لوله کشی که ما طراحی می کنیم تمام استاندارد های ایمنی و مقررات ساختمانی را رعایت می کنند. چه برای ساختمان های مسکونی و چه تجاری، طرح های سیستم لوله کشی ما مطابق با نیازهای منحصر به فرد مشتریان ما طراحی شده است.

بیشتر بدانید:مشاور جهت حل مشکلات اجرایی ساختمانامکان سنجی جهت اضافه اشکوب و طبقه اضافهتهیه نقشه وال پست

سیستم اطفای حریق

سیستم های حفاظت در برابر آتش در هر ساختمانی برای شناسایی و سرکوب آتش سوزی، حفاظت از ساکنان و اموال ضروری است. مهندسان و تکنسین های حفاظت در برابر آتش نقشی حیاتی در طراحی و نصب سیستم های تشخیص و اعلام حریق دارند به عنوان یکی از حوزه های مهندسی ، تمرکز اولیه بر طراحی و نصب اقدامات حفاظتی موثر در برابر آتش، مانند سیستم های اطفاء حریق، اعلام حریق، و سیستم های روشنایی اضطراری است که می تواند از آتش سوزی جلوگیری، شناسایی و مهار کند و تخلیه ایمن را در مواقع اضطراری امکان پذیر می کند. . شرکت ما در طراحی سیستم حفاظت در برابر آتش تخصص دارد و اطمینان حاصل می کند که ساختمان ها دارای اقدامات حفاظتی قابل اعتماد و موثر در محل هستند.

تاسیسات ساختمانی بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند طراحی و ساخت و ساز را تشکیل می دهند و در ارائه خدمات زیر بنایی به هر ساختمان ضروری هستند. تاسیسات ، سیستم ها ، تجهیزات و خدمات یک ساختمان هستند که برای استفاده بهینه از آن ضروری هستند. آن ها شامل برق ، آب ، گرمایش ، سرمایش ، سمعی و بصری ، حفاظت از آتش ، لوله کشی و فاضلاب هستند و آسایش ، ایمنی و امنیت را برای ساکنان ساختمان تضمین می کنند.

انواع مختلف تاسیسات ساختمانی چیست؟

انواع مختلف تاسیسات ساختمانی از نظر پیچیدگی و دامنه متفاوت هستند. هر کدام خدمات منحصر به فردی را به ساختمان ارائه می دهند. به عنوان مثال ، برق برای تامین انرژی ماشین آلات ، روشنایی ، سیستم های امنیتی و تهویه و هم چنین تامین برق برای سیستم های ارتباطی و فناوری اطلاعات ضروری می باشد. آب برای استفاده در سرویس ‌های بهداشتی، آشپزخانه ‌ها، تجهیزات خشک ‌شویی و آبیاری فضای سبز ساختمان ها باید فراهم شود. برای تنظیم دما و رطوبت ساختمان از سیستم های کنترل دما مانند گرمایش ، سرمایش و کنترل انتشار گازهای گلخانه ای استفاده می شود.

سیستم های سمعی و بصری برای رساندن محتوای صوتی و تصویری به ساکنان ساختمان استفاده می شود و معمولاً شامل سیستم های صوتی ، تلویزیون، پروژکتور و سیگنال های تلویزیونی می شود. سیستم های حفاظت در برابر آتش اولین خط دفاعی در برابر آتش سوزی های احتمالی را ارائه می دهند و شامل سیستم های اعلام حریق، سیستم های اسپرینکلر و دیوارها و سقف های نسوز می باشند. سیستم ‌های لوله‌کشی و فاضلاب برای مدیریت صحیح پسماند ها و تامین آب تمیز و زهکشی ضروری هستند.

ابزارهای ساختمانی چگونه بر معماری تأثیر می گذارند؟

تاسیسات ساختمانی می تواند تاثیر قابل توجهی در طراحی ، ساخت و استفاده از یک ساختمان داشته باشد. آن ها باید با دقت و توجه زیادی به جزئیات طراحی و نصب شوند تا از عملکرد و ایمنی بهینه اطمینان حاصل شود. طراحی یا نصب نا مناسب تاسیسات ساختمانی می تواند باعث مشکلاتی مانند عایق ناکافی ، کمبود نور طبیعی ، مسدود شدن زهکش ها و سیستم های الکتریکی معیوب شود.

تاسیسات برقی باید توسط متخصصان مجربی که نیازهای ساختمان و ساکنان آن را درک می کنند ، برنامه ریزی و نصب شوند. آن ها باید به گونه ای طراحی شوند که از نظر انرژی کارآمد باشند و با مقررات ساختمانی مطابقت داشته باشند تا اثرات زیست محیطی آن ها به حداقل برسد و هزینه ها کاهش یابد.

تاسیسات ساختمانی چگونه بر هزینه های ساختمان تاثیر می گذارد؟

هزینه تاسیسات ساختمانی عامل اصلی در هزینه کلی ساخت یک سازه جدید است. نه تنها هزینه قطعات و نیروی کار باید در نظر گرفته شود، بلکه هزینه های جاری نیز برای خود تاسیسات وجود دارد. پولی که در تاسیسات ساختمانی کارآمد سرمایه گذاری می شود را می توان در طول زمان به شکل کاهش قبوض انرژی و تعمیر و نگهداری جبران کرد.

به همین دلیل، ضروری است که تاسیسات ساختمانی با دقت زیادی برنامه ریزی و نصب شوند. همچنین مهم است که گسترش ساختمان را در طراحی تاسیسات در نظر بگیریم، زیرا این امر به حداقل رساندن هزینه‌ های آتی کمک می ‌کند.

تاسیسات ساختمانی به طور منظم برای اطمینان از ایمن و کارآمد بودن بازرسی می شوند. بازرسی های آتش نشانی توسط سازمان آتش نشانی انجام می شود تا بررسی شود که سیستم های حفاظت آتش به روز هستند و به درستی کار می کنند.

بیشتر بدانید:انواع سقف متعارف در ساختمان سازی –ضوابط اجرایی نیلینگ و پایدارسازی – ضوابط اجرایی میلگرد بستر

بازرسی های الکتریکی برای اطمینان از نصب صحیح سیم کشی و سیستم ها و عدم امکان برق گرفتگی انجام می شود. بازرسی لوله کشی برای اطمینان از نگهداری صحیح لوله ها و فاضلاب انجام می شود. سیستم های تهویه ساختمان نیز بازرسی می شوند تا اطمینان حاصل شود که به اندازه کافی هوا را برای ساکنین تامین می کنند. همه این بازرسی ها برای اطمینان از ایمنی و راحتی ساکنان ساختمان ها مهم هستند.

مزایای تاسیسات ساختمانی چیست؟

تاسیسات ساختمانی خدمات ضروری را به ساختمان ها ارائه می دهند، اما مزایای مختلف دیگری نیز به همراه دارند. آن ها ساختمان ها را ایمن، راحت و کارآمد می کنند و به کاهش هزینه های جاری کمک می کنند. آن ها هم چنین نگهداری ساختمان را آسان تر می کنند ، زیرا سیستم ها را می توان به طور منظم بررسی و در صورت نیاز تعمیر کرد. این امر به افزایش عمر ساختمان و کاهش نیاز به تعمیرات پرهزینه کمک می کند.

تاسیسات ساختمانی همچنین انعطاف‌پذیری را فراهم می ‌کنند ، زیرا می ‌توان آن ‌ها را برای هماهنگی با پیشرفت ‌های تکنولوژیکی و نیازهای در حال تغییر تطبیق و ارتقا داد. این برای ساختمان های مدرن ، که دائما در حال تغییر و تحول هستند ، ضروری است.

چالش های تاسیسات ساختمانی چیست؟

نصب و نگهداری تاسیسات ساختمانی می تواند برای معماران ، مهندسان و پیمانکاران چالش برانگیز باشد. مهم است که سیستم ها به درستی طراحی و نصب شوند ، زیرا مشکلاتی مانند سیم کشی معیوب و زهکشی ضعیف می تواند خطرات ایمنی جدی ایجاد کند. علاوه بر این ، هزینه نصب اولیه و همچنین هزینه های جاری می تواند گران باشد.

برنامه ریزی دقیق برای اطمینان از اینکه تاسیسات ساختمانی به درستی و مقرون به صرفه طراحی و نصب شده اند ضروری است. هم چنین مهم است که توسعه و رشد آینده را در نظر بگیرید ، زیرا این امر به کاهش مشکلات احتمالی آینده کمک می کند.

آخرین تحولات در تاسیسات ساختمانی چیست؟

آخرین پیشرفت ها در تاسیسات ساختمانی بر روی کارآمدتر کردن انرژی و مقرون به صرفه تر کردن آن ها تمرکز دارد. این شامل ساده سازی فرآیند ها و فناوری مورد استفاده برای تامین تاسیسات ساختمان و اطمینان از عایق بندی و نگهداری مناسب است. سیستم های هوشمند به طور فزاینده ای محبوب می شوند ، زیرا می توانند به شناسایی مشکلات و ارائه راه حل هایی برای عملکرد کارآمد کمک کنند.

مزایای زیست محیطی تاسیسات ساختمانی چیست؟

تاسیسات ساختمانی می تواند تاثیر قابل توجهی بر محیط زیست داشته باشد ، چه مثبت و چه منفی. ابزارهای طراحی و نصب کارآمد می توانند به کاهش ردپای کربن ساختمان و حفاظت از محیط زیست از طرق مختلف کمک کنند. آن ها می توانند کیفیت هوا را بهبود بخشند ، آب را حفظ کنند ، مصرف انرژی و ضایعات را کاهش دهند.

استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند خورشید ، باد و زمین گرمایی نیز می تواند به کاهش انتشار کربن و هزینه های انرژی ساختمان کمک کند. همچنین طرح های تشویقی مختلفی برای تشویق استفاده کارآمدتر انرژی و نصب سیستم های سازگار با محیط زیست وجود دارد.

بیشتر بدانید:ستون فولادی چیست؟ – انواع اسکلت ساختمان – اسکلت فلزی و ظوابط آن

آینده تاسیسات ساختمانی چیست؟

آینده تاسیسات ساختمانی احتمالاً شامل تمرکز بیشتر بر بهره وری انرژی ، اتوماسیون و منابع انرژی تجدیدپذیر خواهد بود. سیستم ‌ها و فن ‌آوری ‌های هوشمند مانند هوش مصنوعی و اینترنت ، نقش زیادی در توسعه و بهبود مستمر تاسیسات ساختمانی خواهند داشت.

آن ‌ها به نظارت و مدیریت سیستم ‌ها کمک می ‌کنند و به ساکنان ساختمان ها اجازه می‌ دهند مصرف انرژی خود را بهتر کنترل کرده و کاهش دهند، همچنین میزان دقیق‌ تری از مصرف انرژی ارائه می ‌دهند. علاوه بر این ، منابع انرژی تجدید پذیر مانند خورشیدی و باد قرار است رواج بیشتری پیدا کنند که منجر به انرژی پایدارتر و مقرون به صرفه‌ تر می ‌شود.

تجهیزات نصب برق ساختمان

در ادامه این مقاله به بررسی دنیای تجهیزات تاسیسات برقی ساختمان می پردازیم. ما موارد ضروری، از جمله اجزاء، اقدامات ایمنی، و آخرین روند در تاسیسات الکتریکی را پوشش خواهیم داد.

منظور از تاسیسات برقی چیست؟

تاسیسات برقی فرآیند نصب سیم یا کابل و وسایل مربوطه در سازه ساختمان است. در کنار سیم‌های برق، تاسیسات الکتریکی شامل نصب تجهیزاتی مانند کلید، تابلوهای توزیع، چراغ‌ها، تابلوهای برق و سایر قطعات می‌شود. نصب برق توسط برقکار انجام می شود. برقکار فردی آموزش دیده است که در کارهای مرتبط با برق تخصص دارد و خدمات برق را ارائه می دهد. هنگامی که صحبت از تاسیسات الکتریکی می شود، کد الکتریکی سیم مناسبی را که برای تاسیسات استفاده می شود مشخص می کند، این امر ایمنی را تضمین می کند و از خطرات آتش سوزی آینده ناشی از اتصال کوتاه و اضافه ولتاژ جلوگیری می کند.

استانداردهای ایمنی برای نصب و طراحی سیم کشی وجود دارد که این استانداردها با توجه به ولتاژ و قابلیت جریان کار مشخص می شوند. برخی از شرایط محیطی مانند دمای بیرون، سطح رطوبت، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بر انتخاب سیم ها و کابل ها تأثیر می گذارد. کدهای ایمنی مربوط به سیم کشی برای مناطق و کشورهای مختلف متفاوت است. استانداردهای حفاظت و کنترل مدار برای یک ساختمان بر اساس رتبه بندی ولتاژ و جریان ساختمان است.

درک اصول

قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، داشتن یک پایه قوی در نصب برق بسیار مهم است. ما با توضیح مفاهیم اساسی برق و نقش آن در ساختمان ها شروع می کنیم.

یکی از اصلی ترین تجهیزات مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان، انواع لوله های برق می باشد. این محصول زیرساخت تاسیسات برقی را ایجاد کرده و سیم و کابل را از آن عبور می دهد.

  1. تاسیسات برقی چیست؟

تاسیسات الکتریکی شامل فرآیند راه اندازی سیستم های الکتریکی در یک ساختمان است که جریان ایمن و کارآمد برق را برای تامین انرژی دستگاه ها و وسایل مختلف ممکن می سازد. در این بخش یک نمای کلی از اهمیت نصب برق ارائه می شود.

  1. انواع تاسیسات برقی

در اینجا، انواع مختلف تاسیسات الکتریکی، از جمله تنظیمات مسکونی، تجاری و صنعتی را بررسی خواهیم کرد. هر نوع دارای الزامات و چالش های منحصر به فردی است. برای درک تاسیسات الکتریکی، باید با اجزای کلیدی درگیر در فرآیند آشنا باشید.

  1. سیم کشی و کابل

این بخش بر روی انواع سیم کشی و کابل های مورد استفاده در تاسیسات الکتریکی، مواد و کاربردهای آنها تمرکز خواهد کرد. ما همچنین بهترین روش ها برای سیم کشی را انجام خواهیم داد.

  1. کلیدها و پریزها

کلیدها و پریزها برای کنترل جریان الکتریسیته حیاتی هستند. ما انواع مختلف، عملکردها و ملاحظات قرارگیری را پوشش خواهیم داد.

اول ایمنی: تاسیسات الکتریکی اگر به درستی اجرا نشود می تواند خطرناک باشد.

  1. اقدامات احتیاطی ایمنی

ایمنی یک اولویت است. اقدامات احتیاطی ایمنی ضروری که باید در هنگام تاسیسات الکتریکی برای جلوگیری از حوادث و آتش سوزی انجام شود.

  1. زمین و اتصال

اتصال زمین و اتصال برای اطمینان از ایمنی الکتریکی بسیار مهم است.

  1. تاسیسات برقی هوشمند

با ظهور اینترنت، تاسیسات الکتریکی هوشمند به طور فزاینده ای محبوب شده اند.

  1. تاسیسات برقی پایدار

امروزه پایداری یک دغدغه کلیدی است. ما به تاسیسات الکتریکی سازگار با محیط زیست که مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی را کاهش می دهند، نگاه خواهیم کرد. تاسيسات الكتريكي با مشكلاتي همراه هستند. درک و غلبه بر این موانع بسیار مهم است.

  1. غلبه بر چالش های نصب برق

در این بخش به مشکلات رایجی که در جریان تاسیسات الکتریکی با آن مواجه می‌شوید پرداخته شده و راه‌حل‌های عملی ارائه می‌شود.

  1. مطابقت با کد برق

رعایت قوانین و مقررات برق الزامی است. ما بر اهمیت انطباق تاکید خواهیم کرد و اطلاعاتی در مورد کدهای مربوطه ارائه خواهیم کرد.

تاسیسات برق داخلی

تاسیسات برقی داخلی شامل کلیه کارهای برقی مورد نیاز در فضای داخلی ساختمان می باشد. این مرحله خاص نیاز به مطالعه دقیق دارد تا نتایج عالی را برای شما فراهم کند، قبل از اینکه وارد فضای جدید خود شوید. علاوه بر این، یک نصب برقی که به خوبی برنامه ریزی شده باشد، هزینه کلی و زمان مورد نیاز برای تکمیل کار ما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

نکات کلیدی که یک برنامه ریزی تاسیسات الکتریکی داخلی بر روی آنها تمرکز دارد، معمولاً موارد زیر است:

تعداد کل پریزها، کلیدها و نقاط روشنایی

وسایل برقی بزرگی که در فضا قرار خواهند گرفت مانند اجاق برقی، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی، آبگرمکن و غیره.

وسایل الکتریکی ثانویه مورد نیاز (تلویزیون، سیستم صوتی، دستگاه های هوشمند، قهوه ساز، مایکروویو و غیره) را شناسایی کنید.

خطوط تلفن (تلفن و اتصال به اینترنت).

پس از بررسی دقیق و مطالعه فضا، جدول زمانی پروژه را تنظیم کردیم. سپس کارهای واقعی با ایجاد انواع شیارهای دیواری برای قرار دادن سیم کشی داخلی آغاز می شود. همه چیز با نهایت حرفه ای بودن و توجه ویژه در هر مرحله از فرآیند انجام می شود.

نصب برق خارجی

تاسيسات الكتريكي خارجي شامل كليه كارهايي است كه در قسمت هاي خارجي ساختمان انجام مي شود كه به اندازه نواحي داخلي اهميت دارد. به طور مشابه در اینجا، مطالعه دقیق تعداد کل و نقاط قرارگیری خارجی پریزها و کلیدها اهمیت ویژه ای دارد.

با این حال، فضاهای بیرونی الزامات مختلفی دارند که بسیاری از آنها راه حل های تخصصی تری را می طلبند. این امر به این دلیل است که برخی از امکانات اولیه فضاهای بیرونی شامل حفاظت روشنایی، آسانسور، اینترکام، دزدگیر و … می باشد.

با برنامه ریزی برق مناسب، کارکنان ما تمام لوله ها و دستگاه های لازم را نصب می کنند تا از نتیجه ای کاربردی و در عین حال کاملاً زیبایی شناسی اطمینان حاصل کنند. از این گذشته، بسیار مهم است که فضاهای بیرونی به همان اندازه چشمگیر به نظر برسند، به خصوص به این دلیل که نمای ساختمان است.

سوالات متداول

  1. نقش زمین در تاسیسات برقی چیست؟

اتصال زمین با ایجاد مسیری برای عبور جریان الکتریکی اضافی در زمین، ایمن بودن سیستم های الکتریکی را تضمین می کند.

  1. چگونه تاسیسات الکتریکی هوشمند راحتی را در خانه ها افزایش می دهند؟

نصب هوشمند امکان کنترل از راه دور لوازم و سیستم ها را فراهم می کند و راحتی و صرفه جویی بیشتری در مصرف انرژی ارائه می دهد.

  1. کد برق چیست و چرا برای تاسیسات برقی ضروری است؟

کد برق استانداردهای ایمنی را برای تاسیسات الکتریکی تعیین می کند و از حفاظت از جان و مال اطمینان می دهد.

  1. آیا راه حل های کم مصرف برای روشنایی در تاسیسات الکتریکی وجود دارد؟

روشنایی LED یک گزینه کم مصرف است که در تاسیسات الکتریکی مدرن رایج شده است.

  1. فاکتورهای کلیدی که باید در هنگام برنامه ریزی تاسیسات برقی مسکونی در نظر گرفته شوند چیست؟

عواملی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از تعداد و محل قرارگیری پریزها، طراحی روشنایی، و انتخاب تابلوهای برق و سیم کشی.

با این دانش، می توانید با اطمینان به تاسیسات الکتریکی نزدیک شوید و تصمیمات آگاهانه ای برای ایجاد سیستم های الکتریکی ایمن، کارآمد و پیشرفته برای ساختمان ها بگیرید.

در این راهنمای جامع، ما جنبه های ضروری تجهیزات تاسیسات الکتریکی ساختمان را پوشش داده ایم. از اصول اولیه نصب برق گرفته تا اقدامات ایمنی، فناوری‌های پیشرفته و چالش‌های رایج، ما درک کاملی از موضوع ارائه کرده‌ایم. نصب صحیح برق برای ایمنی و کارایی در ساختمان ها حیاتی است.

آشنایی با مبانی سیستم های گرمایش و سرمایش

یکی از نیازهای اساسی و مهم یک ساختمان تاسیساتی است که بر اساس نقشه های اولیه ساخته می شود. این بخش حیاتی و مهم یک ساختمان، در صورت رعایت اصول نقشه های مهندسی، نه تنها به بهینه سازی مصرف انرژی کمک می کند، بلکه شرایطی را ایجاد می کند که منجر به افزایش عمر ساختمان می شود. به طور کلی تاسیسات ساختمان اجزای مهم ساختمان اعم از شرایط بصری، حرارتی و بهداشتی را برای آسایش ساکنین فراهم می کند. امکانات ساختمان شامل مواردی از قبیل سیستم های سرمایشی و گرمایشی، تهویه مطبوع، گاز، آب، برق، تلفن، تخلیه فاضلاب و ارتباط داخل ساختمان و هزینه ها می باشد.

سیستم های گرمایش و سرمایش از اجزای ضروری مدیریت تاسیسات هر ساختمان هستند. از خانه‌های مسکونی گرفته تا ساختمان‌های تجاری، سیستم‌های گرمایش و سرمایش به حفظ دمای راحت در داخل خانه در تمام طول سال کمک می‌کنند. اما این سیستم ها چگونه کار می کنند؟

سیستم های گرمایش و سرمایش با کنترل دما و رطوبت محیط یک ساختمان کار می کنند. در زمستان، سیستم های گرمایشی هوای گرم را از فضای باز بیرون می کشند و در داخل خانه به گردش در می آورند. این نوع سیستم معمولاً توسط یک موتورخانه تغذیه می شود که از گاز طبیعی، برق، نفت یا منبع سوخت دیگری برای تولید گرما استفاده می کند.

در تابستان، واحدهای تهویه مطبوع هوای گرم را از داخل بیرون می کشند و آن را در فضای باز به گردش در می آورند. این نوع سیستم معمولاً توسط یک کمپرسور و مبرد تغذیه می شود. این مبرد برای جذب گرما از داخل ساختمان و دفع آن در فضای باز استفاده می شود.

انتخاب سیستم گرمایش و سرمایش مناسب

هنگامی که نوبت به انتخاب سیستم گرمایش و سرمایش مناسب برای ساختمان شما می رسد، باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. اندازه ساختمان، آب و هوا و شرایط آب و هوایی منطقه شما، و در دسترس بودن گاز طبیعی و سایر منابع سوخت، همگی باید در نظر گرفته شوند.

کارایی سیستم را نیز باید در نظر گرفت. سیستم های با راندمان بالا برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه در طول زمان طراحی شده اند. آنها معمولاً هزینه اولیه بالاتری دارند.

نصب و نگهداری سیستم های گرمایشی و سرمایشی

نصب و نگهداری سیستم های گرمایشی و سرمایشی باید توسط یک متخصص واجد شرایط انجام شود.

نگهداری منظم نیز برای عملکرد بهینه مهم است. بازرسی های معمول، تغییر فیلترها و سایر کارهای کوچک می توانند به عملکرد خوب و کارآمد سیستم کمک کنند.

بیشتر بدانید:تامین پارکینگ مطابق ضوابط شهرسازی و معماری شهرداری تهران –پارکینگ اضافه در نقشه های معماری – آرایش پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری

سیستم های گرمایش و سرمایش از اجزای ضروری مدیریت تاسیسات هر ساختمان هستند. درک اصول اولیه این سیستم ها و انتخاب سیستم مناسب برای ساختمان شما می تواند به راحت و کم مصرف بودن محیط شما کمک کند. نصب و نگهداری حرفه ای نیز برای عملکرد بهینه ضروری است. با وجود سیستم مناسب، می توانید در تمام طول سال از یک محیط داخلی راحت لذت ببرید.

خطرات تاسیسات ساختمانی نامناسب

اهمیت تأسیسات ساختمانی برای هیچ یک از سازندگان ساختمانی و املاک پوشیده نیست. اگر تاسیسات ساخته شده در ساختمان ها بر اساس اصول مهندسی ساخته شود و فضاهای مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود، باعث افزایش طول عمر ساختمان و به حداقل رساندن فاصله زمانی بازسازی می شود. در غیر این صورت در صورتی که تاسیسات در ساختمان ها به خوبی اجرا نشود و بر اساس ضوابط مهندسی طراحی و ساخته نشود ممکن است جان و مال ساکنین به خطر بیفتد و خسارات جبران ناپذیری به بار آورد. بنابراین توصیه می شود در حین ساخت یا بازسازی ساختمان هزینه و زمان لازم در قسمت تاسیسات صرف شود تا علاوه بر کاهش هزینه های بازسازی، خطرات احتمالی کاهش یابد.

تهویه در ساختمان ها

ساختمان ها باید هم تهویه مناسب داشته باشند و هم در مصرف انرژی کارآمد باشند. این برگه اطلاعاتی برای کمک به مدیران تاسیسات و طراحان برای درک چگونگی تهویه ساختمان ها و آنچه می توانند انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که ساختمان ها یک محیط کاری سالم، راحت و مولد را به شیوه ای کارآمد از انرژی فراهم می کنند، کمک کند.

نکات مهم برای تهویه در ساختمان ها

ساختمان ها باید هم تهویه مناسب داشته باشند و هم در مصرف انرژی کارآمد باشند

تهویه غیر ضروری می تواند انرژی را هدر دهد و هزینه زیادی را به همراه داشته باشد

تهویه عمومی هوای تمیز، تازه و بدون آلودگی را به مقدار کافی برای رقیق کردن بو، بخار و آلاینده های موجود در هوا فراهم می کند.

در مواردی که آلاینده‌های مبتنی بر بخار، دود و گاز وجود دارد، گردش مجدد توصیه نمی‌شود.

در اماکن صنعتی، مهم است که اطمینان حاصل شود که هوای تازه کافی برای رقیق کردن و حذف گرد و غبار، دود یا بخار تولید شده وجود دارد.

مقررات ساختمان ایجاب می کند که ساختمان ها به اندازه کافی تهویه شوند تا از سلامت و ایمنی ساکنان ساختمان اطمینان حاصل شود. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌ دهد مکان ‌های کار با تهویه مناسب مکان ‌هایی راحت‌ تر، سالم‌ برای کار هستند.

مالکان و بهره برداران ساختمان ها باید بین نیاز به کاهش مصرف انرژی و نیاز به فراهم کردن مکان های کاری و فضاهای عمومی که تهویه مناسب برای فعالیت هایی که در آنها انجام می شود، تعادل برقرار کنند.

بیشتر بدانید:مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقی –حل مشکلات اجرایی ساختمان –مشاوره خدمات اجرایی ساختمان

اکثر ساختمان های بزرگ مانند دفاتر مرکز شهر، ساختمان های عمومی، مراکز خرید و بیمارستان ها دارای تهویه مکانیکی هستند. علاوه بر تامین هوا از بیرون ساختمان، سیستم های مکانیکی نیز اغلب برای توزیع هوای گرم یا سرد استفاده می شوند. برای بهبود کارایی سیستم، ممکن است نسبتی از هوا دوباره به گردش درآید، و هوای خروجی از ساختمان اغلب از مبدل‌های حرارتی برای بازیابی گرما عبور می‌کند. در یک مکان صنعتی با گرد و غبار، هوای تمیز و فیلتر شده می تواند دوباره به داخل اتاق کار گردش کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *