رتبه بندی ساختمان

رتبه بندی ساختمان پایدار گواهی پایدار بودن یک ساختمان بر اساس عملکرد پایدار در چندین زمینه مانند توسعه سایت ، استفاده از منابع ، انتخاب مصالح ، نگهداری و کیفیت محیطی سیستم های رتبه بندی از پیش تعریف شده است. سیستم ‌های رتبه‌ بندی ساختمان پایدار ( ابزار های رتبه ‌بندی ) طیف گسترده ‌ای از عوامل محیطی و اجتماعی را در نظر می‌گیرند و معیاری را ارائه می ‌دهند که عملکرد پایداری ساختمان را می ‌توان در نظر گرفت. هدف این سیستم های رتبه بندی پایدار تعیین کمیت مزایای زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی- اقتصادی طراحی ساختمان پایدار با تاکید بر برنامه ریزی سایت پایدار ، عملکرد بهینه انرژی ، مصالح کارآمد و شیوه های ساخت و ساز ، استراتژی های مدیریت آب و زباله است.

سیستم های رتبه بندی ساختمان

سیستم ‌های رتبه ‌بندی ساختمان برای ارزیابی و شناسایی ساختمان‌ هایی که مجموعه ‌ای از استاندارد های زیست ‌محیطی و پایداری گسترده ‌تر را برآورده می‌ کنند ، استفاده می ‌شوند. ممیزی های جامع توسط ارزیاب های معتبر انجام می شود که ساختمان ها را بر اساس مجموعه ای از معیارهایی که موضوعاتی مانند بهره وری انرژی و آب ، کیفیت محیط داخلی و حتی سلامت و رفاه ساکنان ساختمان ها را در بر می گیرد ، ارزیابی می کنند و در نتیجه امتیاز می دهند. نمرات حاصل به رتبه بندی برای معیار تبدیل می شود.

سیستم ‌های رتبه ‌بندی برای ارزیابی کارایی انرژی و سایر جنبه ‌های پایداری برای ساختمان ‌های موجود یا طرح ‌های ساختمان جدید استفاده می‌ شوند. برخی از سیستم های رتبه بندی اجزای ساختمان را ارزیابی می کنند. استفاده از یک سیستم رتبه بندی می تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید خانه ای که می خرید ، بازسازی می کنید ، یا می سازید راحت و کار آمد است. رتبه بندی طرح رتبه بندی انرژی خانه در سراسر کشور رایج ترین راه برای خانه های جدید برای برآوردن حداقل الزامات بهره وری انرژی قانون ملی ساخت و ساز است. برخی از ابزار های رتبه ‌بندی استفاده از آن ها نسبتاً آسان هستند ، در حالی که برخی دیگر به نرم ‌افزار تخصصی نیاز دارند و برای استفاده توسط متخصصان یا یک ارزیاب معتبر انرژی طراحی شده ‌اند.

ساخت و ساز پایدار به چه معناست؟

پایداری و ساختمان سبز اصطلاحاتی هستند که اغلب استفاده می شوند. سبز بودن ساختمان یا پروژه به چه معناست؟ در تلاش برای تعیین و اندازه ‌گیری این ، سیستم ‌ها و استاندارد های رتبه‌ بندی متفاوتی در طول چند دهه گذشته همراه با به‌روزرسانی ‌های نسخه با توسعه اطلاعات و فناوری جدید شکل گرفته ‌اند. برخی استاندارد ها به طور کلی بر محیط ساخته شده تمرکز می کنند ، در حالی که برخی دیگر بر جنبه های خاصی مانند انرژی ، سلامت و رفاه یا فضا های طبیعی اطراف ساختمان ها تمرکز می کنند.

ساختمان ‌ها یا پروژه‌ هایی که به معیار های مشخص شده در استاندارد مربوطه دست می ‌یابند ، به عنوان دارای گواهی در آن استاندارد تعیین می‌ شوند. در اکثر سیستم ‌های رتبه‌ بندی ، افراد می ‌توانند برای تعیین تخصص خود در سیستم و فرآیند صدور گواهینامه اعتبار کسب کنند.

سیستم های رتبه بندی ساختمان مورد استفاده

ابزارهای رتبه بندی می توانند به شما کمک کنند ویژگی های پایداری و صرفه جویی در انرژی را در خانه خود بگنجانید. برخی از ابزارها به شما امکان می دهند خانه خود را آزمایش کنید که چگونه تغییرات مختلف بر رتبه بندی تأثیر می گذارد. برخی توسط دولت ها ، برخی دیگر توسط نهادهای صنعتی یا شرکت های خصوصی توسعه یافته اند.

7 مولفه ساختمان پایدار چیست؟

در زیر هفت جزء اصلی ساختمان پایدار ذکر شده است:

بهره وری انرژی:طراحی ساختمان پایدار حداکثر بهره را از خورشید و باد می برد تا ساختمان را گرم ، روشن و خنک کند. این به شما کمک می کند تا سیستم های تهویه مطبوع ، روشنایی کارآمد تر را انتخاب کنید. در صورت امکان ، باید از انرژی های تجدیدپذیر در این موارد استفاده شود.

بهره وری آب:برای حفظ منابع محدود آب شیرین و کاهش قبوض آب و برق ، ساختمان ‌های پایدار وسایل برقی و لوله‌ کشی کم مصرف نصب می ‌کنند ، محوطه ‌سازی با گیاهان مقاوم در برابر خشکسالی و آبیاری کارآمد دارند و از آب باران برای آبیاری آن ها استفاده می‌ کنند. برای جذب کردن بیشتر رواناب های طوفانی که جوب ها را در این زمان ها دچار مشکل می کند ، ساختمان های پایدار می توانند آسفالت و چمن را با روسازی متخلخل و درختان جایگزین کنند.

مواد پایدار و پایدار:مصالح ساختمانی پایدار و باکیفیت که نگرانی‌ های مربوط به کیفیت هوای داخل ساختمان را به حداقل می‌ رسانند یا از بین می ‌برند ، از سموم جلوگیری می ‌کنند و ضایعات را تا حد زیادی کاهش می ‌دهند ، اکنون به طور گسترده در دسترس هستند.

کاهش زباله:ساختمان های پایدار زباله های ساخت و ساز و تخریب را برای کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت ساختمان کاهش ، استفاده مجدد و بازیافت می کنند. آن ها برای استفاده کارآمد از مواد و برای دوام طراحی شده اند و از ایجاد ضایعات در آینده جلوگیری می کنند. با راه اندازی مناسب ، می توانید بیش از 70 درصد از برخی مواد زائد را در محل ساخت و ساز بازیافت کنید ، و ساکنان می توانند 100 درصد سایر مواد را در خانه های خود بازیافت کنند.

بیستر بدانید:تاسیسات ساختمانمشارکت در ساخت و قرارداد حقوقیحل مشکلات اجرایی ساختمان

کیفیت هوای داخل ساختمان:کیفیت هوای داخلی به طور قابل توجهی بر سلامت و راحتی ساکنین تأثیر می گذارد  اهداف ضروری برای هر ساختمان دستیابی به یک محیط داخلی با کیفیت بالا مستلزم طراحی دقیق ، ساخت و انتخاب مواد و در نتیجه هماهنگی قوی بین تیم ساختمان است. کیفیت هوای داخلی بر روی تهویه و کنترل رطوبت به خوبی طراحی شده تمرکز دارد که با بهره وری انرژی و دوام ساختمان همراه است. البته تعمیر و نگهداری مداوم و تعهد به یافتن جایگزین‌ هایی برای مواد سمی و پرداخت ‌ها نیز مهم است.

جامعه:ساختمان‌ ها و توسعه‌ های پایدار با ایجاد مکان ‌هایی برای ملاقات همسایگان ، ایجاد حس مکان و ایمنی ، و ایجاد فضاهایی برای عابران پیاده و بچه ‌ها به جای ماشین‌ ها ، از جوامع قوی حمایت می‌کنند. طراحی های موفق و پایدار شامل ساکنین و اعضای جامعه از مرحله برنامه ریزی تا بهره برداری و نگهداری می شود.

راه اندازی:راه اندازی فرآیندی است برای اطمینان از اینکه یک ساختمان درست کار می کند. با ارزیابی و تنظیم سیستماتیک سیستم های ساختمان برای عملکرد با هم همانطور که طراحی شده است ، راه اندازی کارایی ، سلامت و راحتی را برای ساکان ایجاد می کند. برای یک عامل راه اندازی – اغلب یک معمار یا مهندس در مرحله طراحی مشاوره می دهد و آزمایش را در طول ساخت و آموزش کارکنان عملیات و تعمیر و نگهداری انجام می دهد.

ابزار ساختمان پایدار

ابزار های ساختمان پایدار اجازه می دهند جنبه های ساختمان پایدار مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند ، از جمله:

مدل سازی بهره وری انرژی

تجزیه و تحلیل کیفیت هوای داخل ساختمان

غربالگری و ارزیابی مواد

ابزارهای ساختمان پایدار می توانند خود استاندارد باشند و در سیستم های پایداری کل ساختمان، کدها و گواهینامه ها ارجاع داده می شوند.

پارامتر های رتبه بندی برای ساختمان پایدار

چندین پارامتر وجود دارد که بر اساس آن ها یک ساختمان قبل از اعطای رتبه پایداری ارزیابی می شود:

کارایی طراحی سایت و طراحی ساختمان.

حفاظت از خاک و حفاظت از خاک بالا در طول ساخت و ساز.

کاهش تقاضای انرژی متعارف با بهینه سازی طراحی و سازه ساختمان.

استفاده از منابع تجدید پذیر انرژی و سیستم های مبتنی بر انرژی های تجدید پذیر مانند آبگرمکن خورشیدی برای کاهش استفاده از انرژی های معمولی.

مدیریت کارآمد آب و پسماند برای کاهش مصرف و ضایعات آب.

بهبود کیفیت محیط داخلی مانند هوای داخلی و کیفیت حرارتی.

کارایی در انتخاب مصالح پایدار برای ساخت و ساز

بهینه سازی بهره برداری و نگهداری.

بیشتر بدانید:انواع اسکلت ساختمانانواع لرزه گیر در ساختمان سازیاسکلت فلزی و ضوابط آن

مزایای گواهی ساختمان پایدار

یکی از مزایای اصلی برای مالکان برای ساخت ساختمان های پایدار صرفه جویی قابل توجه در هزینه های برق ، گرمایش و سرمایش در طول عمر ساختمان است. بسیاری از برنامه های صدور گواهینامه پایدار نیاز به کاهش مصرف انرژی در یک خط پایه خاص دارند. این به مالکان اجازه می دهد تا به راحتی دوره بازپرداخت و بازده سرمایه گذاری خود را محاسبه کنند. نرخ ‌های پس ‌انداز بسته به روش ‌های مورد استفاده و نوع ساختمان بسیار متفاوت است ، اما بسیاری از ساختمان‌ های با مصرف انرژی خالص صفر و حتی برخی از ساختمان ‌های مثبت خالص وجود دارند که انرژی بیشتری نسبت به مصرف انرژی تولید می‌ کنند.

از آنجایی که بسیاری از برنامه ‌های صدور گواهی نامه نیازمند راه‌ اندازی سیستم ‌های ساختمان و گاهی حتی محوطه بیرونی هستند ، اکنون مالکان این مزیت را می ‌بینند. تأیید شده است که سیستم‌ ها طبق طراحی کار می ‌کنند ، که باعث شادی و سلامت بیشتر ساکنان ساختمان ها می‌ شود و در عین حال در هزینه ‌های انرژی صرفه‌ جویی می‌ کند و طول عمر تجهیزات را بهبود می ‌بخشد.

ویژگی های اصلی یک ساختمان پایدار

یک ساختمان پایدار ساختمانی است که با در نظر گرفتن تأثیرات احتمالی که ممکن است بر محیط زیست ایجاد کند انجام شود. بیایید به برخی از ویژگی های اساسی آن نگاه کنیم.

محل ساختمان

مکانی که قرار است ساختمان در آن قرار گیرد باید در نظر گرفته شود. باید از مناطق با آلودگی صوتی و جوی و همچنین از مناطق دارای گسل های زمین شناسی در خاک خود دور باشد. که در هنگام انجام پروژه مطالعه کاملی برای آن صورت خواهد گرفت. علاوه بر جستجوی مناطق کم آلودگی برای ساخت و ساز ، مهم است که مکان دارای مناطقی از پوشش گیاهی باشد که به کنترل دمای ساختمان ها و در نتیجه مصرف انرژی که باید انجام شود ، کمک می کند.

ادغام با محیط زیست

طبیعت محیط باید تا حد امکان رعایت و حفظ شود تا ساخت و ساز تاثیر چندانی در منطقه نداشته باشد. دستیابی به یک ساختمان پایدار مهم است که به عنوان مثال ساختمان های سبز با عناصر طبیعی مانند باغ های عمودی و با بهره گیری از پوشش گیاهی منطقه ساخته شوند. به لطف استفاده از پوشش گیاهی ، می توان تابش خورشید را به روشی پایدار و طبیعی ایجاد کرد، به همین دلیل است که یکپارچگی ساختمان با محیط اطراف آن بسیار مهم است.

استفاده از نور طبیعی

یک طراحی کارآمد خوب باید مبتنی بر استفاده از نور طبیعی باشد تا تا حد امکان از مصرف برق جلوگیری شود. جهت گیری ساختمان ها باید کنترل شود تا آسایش حرارتی و محیطی خوبی حاصل شود. هرچه بتوانیم از نور طبیعی بیشتری استفاده کنیم، محیط خود را در معرض آلودگی نوری کمتری قرار می دهیم و در مصرف انرژی صرفه جویی می کنیم. برای استفاده حداکثری از خورشید ، دستیابی به بهترین دما و حداکثر ساعات نور باید از فازهای اول پروژه در نظر گرفته شود.

استفاده از تکنولوژی

فناوری یک ابزار ضروری برای ایجاد ساختمان ‌های پایدار است که به لطف پیشرفت‌ های اخیر انجام شده است. این فناوری ‌های جدید به ما کمک می‌کنند تا به حداکثر بهره‌وری انرژی و حداقل آلودگی دست یابیم. استفاده از انرژی ‌های تجدیدپذیر در تمام فرآیند های پروژه، از ساخت‌وساز تا استفاده بعدی و نگهداری ساختمان ‌ها، حائز اهمیت است. این امر باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و پایداری ساختمان برای محیط زیست می شود.

سیستم های کارآمد

برخی از تکنیک ها، مانند ساخت یک سیستم کف کارآمد یا کاهش ساده ارتفاع ساختمان، سیستم های کارآمدی را ایجاد می کند که به صرفه جویی در انرژی و پایداری خانه ها کمک می کند. نصب سیستم های نظارت و کنترل مصرف برق ، دما و غیره می تواند به ما در نظارت دقیق بر رفتار انرژی خانه کمک کند. ویژگی های بسیاری وجود دارد که ساختمان های جدید باید داشته باشند تا بتوانند خانه هایی پایدار بسازند که به محیط اطراف خود هماهنگ باشند.

چرا ما به این سیستم های رتبه بندی پایداری نیاز داریم؟

سیستم های رتبه بندی پایداری معیارها و اهداف عملکردی واضحی را برای یک پروژه ساخت و ساز تعیین می کنند. آن ها معماران ، مهندسان و سازندگان را تشویق می کنند تا ویژگی های سازگار با محیط زیست مانند استفاده از روش های کارآمد انرژی، استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر ، فن آوری های صرفه جویی در آب و استفاده از مواد پایدار و کم کربن را به کار گیرند.

مزایای زیست محیطی عظیم: ساختمان هایی که این استانداردها را رعایت می کنند، مصرف انرژی کمتری دارند، انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهند و حفظ منابع را ارتقا می دهند. طراحی ها و فناوری های کم مصرف به کاهش کربن کمک می کند. علاوه بر این، این استانداردها حفظ آب را به ویژه در مناطق کم‌آب در اولویت قرار می‌دهند و استفاده از مواد کم کربن را تشویق می‌کنند و اثرات زیست‌ محیطی ناشی از استخراج و حمل و نقل را به حداقل می ‌رسانند.

رفاه ساکنان را ارتقا می دهد: ساختمان های سبز با اولویت دادن به عواملی مانند کیفیت هوای داخل ساختمان، نور طبیعی و راحتی حرارتی، سلامت و رفاه ساکنان را افزایش می دهند. این عوامل باعث افزایش بهره وری و بهبود نتایج سلامت می شوند.

مزایای اقتصادی: آیا شیوه های ساختمانی پایدار گران هستند؟ استانداردهای رتبه بندی پایدار می تواند به مزایای اقتصادی بلندمدت منجر شود. در حالی که هزینه های اولیه ممکن است کمی بیشتر باشد، ساختمان های با انرژی کارآمد در طول زمان منجر به کاهش هزینه های عملیاتی می شوند. علاوه بر این، ساختمان ‌های پایدار اغلب دارای ارزش ملک بالاتری هستند و از افزایش تقاضای بازار برخوردار می ‌شوند و آن ها را به سرمایه‌گذاری مناسبی تبدیل می‌کند.

ایجاد یک تغییر بزرگ: استانداردهای رتبه بندی پایدار با ارائه چارچوبی شناخته شده و پذیرفته شده برای ارزیابی ساختمان پایدار به ایجاد تغییر در کل صنعت کمک می کند. آنها توسعه دهندگان، مالکان ساختمان ها و ساکنان را تشویق می کنند تا پایداری را در اولویت قرار دهند و فعالانه به دنبال گزینه های مناسب با محیط زیست باشند.

استانداردهای رتبه بندی پایدار ابزارهای حیاتی در ترویج توسعه پایدار و شکل دادن به آینده ای سبزتر هستند. هدف کربن زدایی ساخت و ساز، حفظ منابع، بهبود رفاه ساکنین و هدایت تحول بازار به سمت یک محیط ساخته شده پایدارتر است.

این استانداردها ضمن در نظر گرفتن عوامل اجتماعی و اقتصادی، شیوه‌های طراحی، ساخت و بهره‌برداری مسئولانه محیطی را تشویق می‌کنند.

بیشتر بدانید: مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقیتاسیسات ساختمانتهیه نقشه های فاز یک

ویژگی های یک ساختمان خوب

می توانم ویژگی های یک ساختمان خوب را در زیر بیان کنم:

ساختمانی که ظاهر خوبی دارد

طراحی داخلی و خارجی خوبی دارد

ایمن و کارآمد سازه به این معنی است که قابل سرویس است.

یک ساختمان خوب با محیط اطراف منطبق است

پایدار و سازگار با محیط زیست

ظاهر خوب

ظاهر اهمیت زیادی دارد – همانطور که همه ما می دانیم که اولین تأثیر آخرین تأثیر است و این حتی در ساختمان ها نیز صادق است. اگرچه این کاملاً از دیدگاه شماست که چقدر به ظاهر اهمیت می دهید، اما یک ساختمان خوب ساختمانی است که دارای معماری نمادین باشد. به گفته یک معمار مشهور ، سه معیار اصلی برای یک معماری خوب وجود دارد: دوام، راحتی و زیبایی.

حفظ معماری بیش از حد دشوار است و بنابراین پایداری به خطر می افتد. بنابراین با پیروی از روندهای رایج در جامعه خود، آن را ساده و مناسب نگه دارید. اگر در حال قضاوت در مورد خانه خود هستید، پس یک سنت بسیار معروف چینی به نام فنگ شویی وجود دارد که معتقد است شانس، ثروت و خوشبختی تنها زمانی به خانه شما می آید که ظاهری جذاب داشته باشید.

اما اگر یک ساختمان تجاری مانند مرکز خرید یا برخی از آپارتمان های مسکونی را حتی از نظر ظاهری ارزیابی می کنید، اولین چیزی است که مشتری و مشتریان شما به آن توجه می کنند. ارزش تجاری ساختمان شما و کسب و کار شما به طور مستقیم با ظاهر ارتباط دارد. اگر ظاهر خوبی داشته باشد، کسب و کار شما رونق می گیرد و بالعکس.

یک ساختمان خوب طراحی خوبی دارد

ما تقریباً تا 80 درصد از وقت روزانه خود را در ساختمان ها می گذرانیم، یعنی در خانه ها و ادارات. این مکاشفه ساده نشان می دهد که طراحی یک ساختمان واقعا چقدر مهم است. یک سازه نباید صرفاً از عناصر محافظت کند. باید به گونه ای منحصر به فرد به نیازهای ساکنانش پاسخ دهد که خلاقیت، سلامتی و شادی را ارتقا دهد. اگر یک دفتر مرکزی یا واحد اداری خود را ارزیابی می کنید، یک ساختمان خوب برای شما خواهد بود که باعث افزایش بهره وری کارگر، کاهش زمان بیماری و ارتقای فعالیت بدنی می شود. یک طرح برای ساختمان خود نیاز دارید با شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.

ساختمانی از نظر سازه ایمن و سالم

خوب این عاملی است که هرگز نمی توانید در مورد آن کوتاهی کنید. یک ساختمان ایمن سازه ای نیاز اولیه و معیار اصلی یک ساختمان خوب است. مهندسان سازه از کلمه ای به نام سرویس پذیری استفاده می کنند – این معیاری است که هنگام طراحی تیرها و ستون های ساختمان در نظر گرفته می شود. قابلیت سرویس دهی به این معنی است که سازه باید قابل استفاده باشد و در خدمت هدف مورد نظر باشد. بنابراین یک ساختمان خوب ساختمانی است که قابلیت سرویس دهی داشته باشد و در نتیجه به هدف مورد نظر خود عمل کند.

یک ساختمان با محیط اطراف خود منطبق می باشد

هر زمان که یک ساختمان جدید ساخته می شود، ساختمان ‌های اطراف ساختمان جدید به نسبت ‌های مختلف قدیمی‌ تر هستند و به هر نحوی که لازم باشد باید به آن‌ها توجه کرد. این ممکن است با توجه به حداقل فاصله سازه جدید از مرز ملک، همانطور که توسط قانون تعیین شده است، یا مقیاس و جرم آن، یا شکل آن و ترکیب نما باشد. یک ساختمان خوب ساختمانی است که با محیط اطرافش تناسب داشته باشد یا خود را متمایز کند، ممکن است تا حد زیادی به پارامترهای اساسی بستگی داشته باشد.

بیشتر بدانید: تهیه نقشه های فاز دوضوابط نورگیر در نقشه های معماریتهیه نقشه وال پست

پایدار و دوستدار محیط زیست

بنابراین یک ساختمان خوب ساختمانی است که سازگار با محیط زیست و بهینه از انرژی باشد. یک ساختمان کارآمد انرژی ساختمانی است که انتشار کربن کمتری داشته باشد و در مصرف انرژی صرفه جویی کند و از منابع طبیعی انرژی استفاده کند.

کیفیت طراحی های معماری خوب از نظر زیبایی شناختی

نقش طراحی معماری در ساخت خانه های مسکونی معاصر چقدر مهم است؟ آیا آن ها  چیزی با ارزش قابل توجه به ملک شما اضافه می کنند؟ یا در مورد طراحی و سبک ساختمان ها چیزی بیش از یک اولویت ساده خلاقانه نیست؟

وقتی به خانه ها و دیگر ساختمان های مسکونی فکر می کنید چه چیزی به ذهنتان می رسد؟ بیشتر از این، آیا واقعاً تا به حال به عوامل مؤثر در ساخت موفق ترین ساختمان های مسکونی توجه کرده اید؟

اهمیت طراحی معماری

خانه های ما به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره و الگوهایی که دنبال می کنیم تأثیر می گذارد. حتی می‌توان گفت که محیطی که در آن بزرگ می‌شویم کمک می‌کند تا به عنوان افراد منحصربه‌فرد خودمان را شکل دهیم.

به یاد داشته باشید که ما بیشتر وقت خود را در خانه می گذرانیم، تا جایی که بر ما تأثیر می گذارد، صرف نظر از اینکه از تأثیر آن آگاه هستیم یا نه. محیط هایی که شب ها در آن می خوابیم و صبح ها از خواب بیدار می شویم، به نوعی بر زندگی ما تأثیر می گذارد. زندگی ما در داخل دیوارهای خانه مان می گذرد. نباید تعجب آور باشد که چهار دیواری که بیشتر وقت خود را در آن می گذرانیم بر سلامت روان ما تأثیر می گذارد. تهویه ناکافی، نبود نور طبیعی و اختلال در عملکرد تنها برخی از مواردی است که ممکن است سطح بهره وری و شادی مستاجران را کاهش دهد. عوامل دیگر شامل همین موارد است.

از سوی دیگر، سازه های مسکونی با نور و تهویه فراوان، علاوه بر استفاده موثر از فضای خود، به راحتی می توانند روحیه ساکنین خود را بهبود بخشند و سطح سرزندگی آن ها  را افزایش دهند. یک ساختمان با طراحی خوب باید مکانی باشد که مطبوع و امن باشد و فرصت هایی برای تحریک حسی ارائه دهد.

طراحی برای پایداری

امروزه پایداری یک کلمه رایج است و اکثر مردم آن را کاملاً درک نمی کنند. برخی حتی ممکن است تلاشی برای کاهش تأثیر کربن بر روی سیاره انجام دهند. با این حال، حتی در این دوران مدرن، پایداری در طراحی بیش از هر زمان دیگری مهم است.

از سوی دیگر، طراحی معماری خوب، طراحی پایدار را انجام می دهد و به محدود کردن تأثیر منفی آن بر اکولوژی کمک می کند. تردیدی وجود ندارد که سازه‌هایی که در حال برنامه‌ریزی و ساخته می‌شوند، اکنون بیش از هر زمان دیگری انرژی مصرف می‌کنند – که اکثریت آن ها  نسبت به وسایل نقلیه ما تأثیر مخرب‌تری بر محیط‌زیست خواهند داشت. همانطور که گفته شد، طراحی معماری عالی پایداری را در بر می گیرد و ساختمان ها را با کاهش تاثیر کربن طراحی می کند.

عملکرد و دسترسی

قابلیت دسترسی جنبه های مهم طراحی معماری عالی هستند. این باید اساسی ترین ویژگی طراحی خوب باشد. متأسفانه، ایجاد عملکرد گاهی اوقات سخت ترین است. بالاخره یک خانه زیبا چه سودی دارد که نیاز ساکنانش را برآورده نکند؟ همانطور که گفته شد، طرح های معماری خوب باید کاربردی باشند. همه آن ها  باید از ابتدا تا پایان کار با هدف خود مطابقت داشته باشند. همه اینها باید به گونه ای انجام شود که با کاربری ساختمان مطابقت داشته باشد و به نفع ساکنانی باشد که از آن استفاده می کنند.

اگر طراحی معماری خوب فقط برای تعداد کمی از افراد ممتاز در دسترس باشد، خیلی معنی ندارد. یک طراحی معماری خوب باید تضمین کند که فضا برای همه افراد، از جمله افراد دارای نقص، راحت و قابل دسترس است. سپس یک طراح پروژه ماهر به دنبال ساختن ساختارهای سودمندی فراتر از آنچه ظاهری است می‌پردازد که رضایتی بالاتر و فراتر از حداقل معیارهای معمولی را فراهم می‌کند. در نتیجه، طراحی معماری خوب برای همه قابل دسترسی است.

سیستم های رتبه بندی ساختمان چیست؟

سیستم های رتبه بندی برای ساختمان ها عملکرد زیست محیطی یک ساختمان را اندازه گیری می کند. هدف این سیستم‌ های رتبه‌ بندی تعیین کمیت مزایای زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی-اقتصادی طراحی ساختمان با تأکید بر برنامه‌ریزی سایت پایدار، عملکرد بهینه انرژی، مصالح کارآمد، و شیوه‌های ساخت، استراتژی‌های مدیریت آب و زباله است.

یک ساختمان بر اساس نتایج مورد انتظار در طول عمر کامل آن ارزیابی می شود. مراحل چرخه عمر مشخص شده برای ارزیابی عبارتند از:

مرحله پیش از ساخت: مشکلات درون و برون سایت مانند دسترسی به حمل و نقل عمومی، نوع خاک، نوع زمین، موقعیت ملک، گیاه و حیات وحش روی زمین قبل از شروع فعالیت ساختمانی، چشم انداز طبیعی و ویژگی های زمین.

مراحل برنامه ریزی ساختمان و ساخت و ساز: مشکلات حفاظت از منابع و تخصیص منابع، اثربخشی انرژی، بازسازی و استفاده مجدد انرژی، و مقررات ایمنی و سلامتی ساکنین. منابع اصلی در نظر گرفته شده در این بخش عبارتند از زمین، آب، انرژی، هوا و پوشش سبز.

مرحله بهره برداری و نگهداری ساختمان: مسائل مربوط به بهره برداری و نگهداری سیستم ها و رویه های ساختمان و ثبت مصرف انرژی و ایمنی و رفاه ساکنین و همچنین مشکلاتی که بر محیط جهانی و محلی تأثیر می گذارد.

سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز

سیستم‌ های رتبه‌ بندی ساختمان سبز برای ارزیابی و شناسایی ساختمآن ها یی که مجموعه‌ای از استانداردهای زیست‌محیطی و پایداری گسترده‌تر را برآورده می‌کنند، استفاده می‌شوند. ممیزی های جامع توسط ارزیاب های معتبر انجام می شود که ساختمان ها را بر اساس مجموعه ای از معیارهایی که موضوعاتی مانند بهره وری انرژی و آب، کربن تجسم یافته، کیفیت محیط داخلی و حتی سلامت و رفاه را در بر می گیرد، ارزیابی می کنند و در نتیجه امتیاز می دهند.

این ابزارها با هدف کمک به در انتخاب‌های آگاهانه و پایدار در مورد محل کارشان انجام می‌شود و همچنین به‌طور غیرمستقیم بر قوانین و مقررات ساختمانی دولتی تأثیر می‌گذارند و استانداردهای جدید و بالاتری را برای یک محیط ساخته‌شده به‌طور فزاینده‌ای پایدار تعیین می‌کنند.

چگونه می توانیم بفهمیم که یک ساختمان خاص به این اهداف دست می یابد؟

سیستم های رتبه بندی پایداری مختلفی برای پاسخ به این سوال وجود دارد. آن ها  معیارهای صنعتی را ارائه می دهند که روش ها و اهداف را برای دستیابی به پایداری در محیط ساخته شده تعیین می کند. اگرچه همه آن ها  بر هدف کلی پایداری تمرکز می کنند، اما به گونه ای متفاوت با مسائل برخورد می کنند. برخی از آن ها  بر روی ساخت و ساز و مصرف انرژی ساختمان ها تمرکز دارند، در حالی که برخی دیگر بر روی کاربران تمرکز می کنند. بنابراین، برای توسعه دهندگان و صاحبان ساختمان ها مهم است که به پایداری نزدیک شوند و سیستم های رتبه بندی مربوطه را با توجه به نیازهای پروژه خود و کاربران نهایی مورد نظر انتخاب کنند.

چگونه شروع به ارزیابی یک سیستم  پایدار برای پروژه خود می کنید؟

همانطور که بازار پایدار و سیستم های رتبه بندی با توجه به نوع پروژه، اهداف پروژه و کاربران پیشرفته تر و تخصصی تر می شوند، انتخاب سیستم متریک مناسب برای هر پروژه مهم است. علاوه بر این، از آنجایی که همه سیستم‌ های رتبه‌ بندی حداقل آستانه‌هایی برای رسیدن به آن دارند، مهم است که قبل از انتخاب، بررسی کنید که آیا پروژه برای یک سیستم رتبه‌ بندی خاص واجد شرایط است یا خیر. برخی از اطلاعاتی که باید قبل از تصمیم گیری جمع آوری شود، شامل مکان پروژه، نوع و اندازه پروژه، بودجه پروژه، فهرستی از الزامات قضایی موجود، و محدودیت ها است.

استاندارد ساختمان پایدار چیست؟

استانداردهای ساختمانی در اکثر کشورها برای اطمینان از طراحی و ساخت و ساز ایمن و کارآمد وجود دارد. مجموعه‌ای از معیارها برای ارزیابی، حداقل نیاز را برای مراحل مختلف پروژه، اجزای طراحی، بسته به نوع استاندارد ساختمان، فراهم می‌کنند. استاندارد ساختمان پایدار  یکی از این استانداردهاست که بر هدایت معماران، مهندسان، پیمانکاران و توسعه دهندگان به سمت طراحی پایدار تمرکز دارد.

چگونه ساختمان پایدار  را تعریف کنیم؟

ما در مورد استانداردهای پایدار  بحث کرده ایم اما آیا تا به حال فکر کرده اید که ساختمان پایدار  چیست؟ طراحی ساختمان پایدار  اساساً یک رویکرد طراحی سازگار با محیط زیست برای کاهش تأثیر انسان بر محیط طبیعی است. متداول ترین الزامات یا ویژگی های ساختمان پایدار  عبارتند از:

بهره وری انرژی

صرفه جویی در مصرف آب

حداقل آسیب به محیط زیست

با تکیه بر منابع تجدیدپذیر

مصالح ساختمانی غیر سمی

استفاده بهینه از فضا

برداشت و استفاده مسئولانه از مواد

گواهینامه ها و سیستم رتبه بندی ساختمان پایدار

ساده ترین روش مراجعه به قوانین و استانداردهای ساختمان پایدار  است. سیستم های رتبه بندی ساختمان پایدار  بر اساس این استانداردها هستند تا اطمینان حاصل شود که طراحی ساختمان با دستورالعمل ها یا استانداردهای ساختمان پایدار  مطابقت دارد. آنها به عنوان گواهینامه بر اساس یک سیستم امتیازدهی ارائه می شوند.

مزایای استانداردهای ساختمان پایدار

استانداردهای ساختمان پایدار  و سیستم های رتبه بندی به عنوان راهنمای طراحی و ساخت و ساز پایدار عمل می کنند. با رعایت این استانداردها، این طرح می تواند مزایای اقتصادی و زیست محیطی را ارائه دهد. سوال این است: چرا باید ساختمان های پایدار  بسازیم

حتی زمانی که ما به طور مداوم در مورد بهره وری انرژی و کربن صفر صحبت می کنیم، استانداردهای ساختمان پایدار  نیز سلامت و رفاه ساکنان را در نظر می گیرند. از این رو، ساختمان های پایدار  آسایش، بهره وری و رفاه کلی را برای ساکنان فراهم می کنند.

دستیابی به بهره وری انرژی به عنوان یک ساختمان سازگار با محیط زیست می تواند انرژی خریداری شده را کاهش دهد و در درازمدت باعث صرفه جویی در هزینه های صاحبان ساختمان شود. انرژی های تجدیدپذیر نیز مزایای مشابهی دارند. ساختمان های پایدار  به طور کلی بازده سرمایه گذاری بالایی را به عنوان ساختمان های با کارایی بالا فراهم می کنند.

معماری پایدار چیست؟

معماری پایدار نوعی طراحی است که از نیاز و هدف کاهش اثرات منفی پروژه های ساختمانی بر محیط زیست ناشی شده است. معماران عصر مدرن تلاش های زیادی برای طراحی ساختمان های سازگار با محیط زیست و مسئولیت پذیر برای کمک به مبارزه با بحران آب و هوا انجام داده اند. امروزه طراحی پایدار به سختی به عنوان یک سبک خاص در نظر گرفته می شود.

انواع مختلف ساختمان برای نوع فضایی که می خواهند ایجاد کنند، اهداف متفاوتی دارند. در محل کار، ممکن است به این موضوع مربوط باشد که علاوه بر اینکه مکانی راحت برای کار است، چه امکانات رفاهی مطلوبی به کارمندان ارائه می شود. رنگ ها و ادغام برند برای ایجاد حس هویت مهم هستند و روشی که طراحان با آن برخورد می کنند می تواند ظریف و بسیار تاثیرگذار باشد.

در مراکز بهداشتی و درمانی، افراد به دلایل مختلفی در آنجا حضور دارند و اغلب اوقات ممکن است یک زمان استرس زا باشد. بهترین مراکز درمانی می دانند که چگونه پاسخ می دهند و ساختمان چگونه طراحی شده است می تواند بر بهبود و تجربه بیمار و بازدیدکننده تأثیر بگذارد. یک فضای مدبرانه طراحی شده باعث ایجاد حس خوب و مثبت می شود. طراحی متفکرانه کل صنعت مراقبت های بهداشتی را دوباره تعریف کرده است.

وظیفه طراح است که آنچه را که برای جمعیتی که قرار است از آن استفاده کنند، شناسایی و توسعه دهند. این به معنای ایجاد فضاهای سازگار و منعطف است که به بهترین وجه از فعالیتی که ساختمان میزبان آن است پشتیبانی می کند.

فضاهایی که ما طراحی و می سازیم می توانند به طور قابل توجهی بر نحوه زندگی ما تأثیر بگذارند، چه با بهبود خلق و خو یا عملکرد ما و چه با آسان کردن زندگی ما. علاوه بر ارائه عملکرد اولیه ای که کاربر نهایی انتظار دارد، معماری خوب می تواند کیفیت زندگی ساکنان را با ترکیب مناسبی از زیبایی شناسی، طراحی، فناوری و روش ها و مصالح ساختمانی افزایش دهد. این گونه است که این چهار حوزه معماری می توانند کیفیت زندگی ما را بهبود بخشند.

طراحی و برنامه ریزی

برنامه ریزی خوب نیازهای عملکردی فضا را در نظر می گیرد و از طریق یک چیدمان خوب به بهبود فعالیت هایی که قرار است در آنجا انجام شود کمک می کند. این به تنهایی می تواند به طور قابل توجهی احساس افراد را هنگام استفاده از منطقه بهبود بخشد، همچنین کارایی و اثربخشی را افزایش می دهد – حتی اگر فضا یک محیط مسکونی باشد به جای یک محیط کار. علاوه بر این، طراحی خوب می‌تواند دسترسی را با در نظر گرفتن نیازهای کاربرانی که ممکن است تحرک یا اختلالات بینایی کمتری دارند، افزایش دهد و تجربه آنها از یک ساختمان را بهبود بخشد.

نگرانی های فیزیکی مانند نور روز و مکان پنجره ها و همچنین گرمایش و تهویه نیز نقش عمده ای در بهبود کیفیت زندگی ساکنان ساختمان دارند. در حالی که این عوامل اغلب از نظر مصرف انرژی و پایداری در نظر گرفته می شوند، ایجاد یک محیط راحت و روشن می تواند تأثیر روانی مفیدی بر روی کاربران داشته باشد و در عین حال به صرفه جویی در انرژی نیز دست یابد.

گنجاندن فضاهای پایدار  – مانند پارک ها و باغ ها – در طراحی کلی نیز می تواند برای ساکنان مفید باشد.

زیبایی شناسی

یک محیط زیبا از نظر زیبایی شناختی افراد را به داخل دعوت می کند و آنها را به گذراندن وقت در آن محیط، بر خلاف احساس محدودیت، شلوغی یا بی ثمری، وادار می کند. استفاده از رنگ، ترکیب مواد، و تناسبات هندسی و الگوهای به کار رفته در یک منطقه می تواند فضایی را ایجاد کند که الهام بخش، آرامش و پشتیبانی از بهره وری باشد.

فن آوری

تلفیق فناوری در ساختمان ها به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی دیگر از موضوعات مورد توجه معماران است. برای توسعه‌های مسکونی، اتوماسیون خانگی می‌تواند به ایجاد محیطی کمک کند که زندگی روزمره ساکنان را آسان‌تر کند. توانایی کنترل روشنایی، گرمایش، لوازم خانگی و سایر ویژگی‌های خانه به ساکنان احساس مالکیت و شخصی‌سازی می‌دهد و در عین حال تجربه‌ای متناسب‌تر را ارائه می‌دهد.

روش ها و مصالح ساختمانی

کاربران ساختمان بیش از هر زمان دیگری مایلند بدانند که مصالح و روش های ساخت استفاده شده ایمن و سازگار با محیط زیست هستند. انتخاب مصالح ساختمان با حذف مواد شیمیایی یا مواد مضر، نقش مهمی در حمایت از کیفیت خوب زندگی دارد. علاوه بر این، روش‌های ساخت‌وساز کامل که اطمینان حاصل می‌کند که ساختمان برای هدف مناسب است.

چگونه می توان پایداری را در برنامه ریزی جامع برای معماری تجاری ارتقا داد

برنامه ریزی کارشناسی ارشد در معماری تجاری فراتر از طراحی فضاهای جذاب و کاربردی است. به خواندن ادامه دهید تا در مورد برآورده کردن نیازهای امروز و در عین حال محافظت از آینده برای نسل های آینده بیاموزید.

پایداری در دنیای ساختمان های تجاری

پایداری در برنامه ریزی اصلی به معنای ایجاد ساختمان هایی است که سازگار با محیط زیست هستند. این شامل انتخاب مواد و طرح‌های سازگار با محیط‌زیست، استفاده از نور طبیعی به جای مصنوعی در صورت امکان، و اطمینان از سالم بودن فضاهای داخلی برای استفاده افراد است. طراحی پایدار همچنین مصرف انرژی ساختمان را با منابع انرژی پاک و استفاده کارآمد از منابع کاهش می دهد. هدف ایجاد ساختمان هایی است که در طول چرخه عمر خود از نظر زیست محیطی مسئول و کارآمد از منابع باشند.

نقش حیاتی برنامه ریزی جامع

برنامه ریزی اصلی به معنای ایجاد طرحی برای آینده ای پایدار است. این مرحله ای است که معماران و برنامه ریزان دیدگاه خود را برای ایجاد فضاهای کاربردی و سازگار با محیط زیست ارائه می دهند. برنامه ریزی اصلی در مورد ایجاد تعادل مناسب بین توسعه و حفاظت از طبیعت است. این شامل قرار دادن ساختمان ها، در داخل فضای پایدار فراوان است. همچنین با برنامه‌های اقدام اقلیمی هماهنگ است و یک استراتژی جامع برای استفاده هوشمندانه از انرژی، حفظ زیستگاه‌های طبیعی و مدیریت مؤثر زباله‌ها را نشان می‌دهد.

با برنامه‌ریزی اصلی پایدار، اطمینان حاصل می‌کنیم که پیشرفت‌های تجاری تأثیر مثبتی بر محیط اطراف خود دارد و از همان ابتدا به اصول پایداری پایبند است. این رویکرد بر اهمیت پایداری در تضمین رفاه بلندمدت و تبدیل چشم‌اندازها به طرح‌های قابل دستیابی برای معماری تجاری سازگار با محیط زیست تأکید می‌کند.

چگونه می توان برنامه ریزی سازگار با محیط زیست را در ساختمان های تجاری ترویج داد

در حال حاضر پایداری یک هدف کلیدی در برنامه ریزی ساختمان های تجاری است. این شامل استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، بهبود کارایی و کاهش اثرات زیست محیطی است. بیایید نگاهی دقیق تر به این نکات کلیدی بیندازیم.

استفاده کردن از انرژی های تجدیدپذیر در ساخت و ساز ها

انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، باد و زمین گرمایی ساختمان ها را به روشی سبزتر تامین می کند. ادغام این منابع انرژی در طراحی اولیه به این معنی است که ساختمان ها می توانند ردپای کربن بسیار کمتری داشته باشند. به عنوان مثال، پنل های خورشیدی را می توان روی پشت بام ها یا حتی محل های پارکینگ قرار داد. انتخاب انرژی های تجدیدپذیر نه تنها برای سیاره زمین مفید است، بلکه در طول زمان منطقی مالی نیز دارد.

همانطور که از انرژی های تجدیدپذیر بیشتری استفاده می کنیم، گام های بزرگی در جهت مبارزه با تغییرات آب و هوایی برمی داریم. این با برنامه‌های اقدام بزرگ‌تر آب و هوا همسو می‌شود و نشان می‌دهد که ساختمان‌ها چگونه می‌توانند بر محیط زیست ما تأثیر مثبت بگذارند.

ساخت کارآمد و پیروی از استانداردهای پایدار

یکی از ارکان اصلی ساختمان های تجاری سازگار با محیط زیست، بهره وری انرژی است. پیروی از استانداردهای تثبیت شده ساختمان پایدار به کاهش ردپای محیطی ساختمان ها کمک می کند. این استانداردها همه چیز را از استفاده حداکثری از نور طبیعی و تهویه تا استفاده از مواد و سیستم های کم مصرف را پوشش می دهد.

تمرکز بر روش های طبیعی برای پایدار نگه داشتن ساختمان ها، مانند قرار دادن پنجره هوشمند و عایق بندی مناسب، نیاز به گرمایش و سرمایش را تا حد زیادی کاهش می دهد. این نه تنها در مصرف انرژی صرفه جویی می کند، بلکه باعث می شود ساختمان ها پایدار تر باشند.

انتخاب سایت مناسب

انتخاب مکان مناسب برای یک ساختمان جدید گامی اساسی در جهت سازگاری با محیط زیست است. این می تواند به معنای توسعه مجدد مناطق صنعتی قبلی برای کاهش آسیب های زیست محیطی و استفاده از ساختارهای موجود باشد.

ساخت و ساز در مناطق از قبل توسعه یافته از فضای موجود به خوبی استفاده می کند و پراکندگی شهری را کاهش می دهد. دست نخورده نگه داشتن فضاهای پایدار به این معنی است که شهرها می توانند مناطق طبیعی و فضاهای تفریحی خود را حفظ کنند و به کیفیت کلی زندگی بیافزایند.

ساخت زیر ساخت مناسب برای حمل و نقل سازگار با محیط زیست

راه های دوستدار محیط زیست برای رفت و آمد در اطراف، کلید کاهش اثرات زیست محیطی مکان های تجاری است. با تسهیل و جذاب تر کردن پیاده روی، دوچرخه سواری و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، می توانیم نیاز به خودروهای شخصی را کاهش دهیم. این تغییر بیشتر از کاهش آلودگی انجام می شود. به ایجاد جوامع پر جنب و جوش و فعال کمک می کند. در نظر بگیرید:

آسان کردن مکان‌ها برای پیاده‌روی به مردم کمک می‌کند تا به فروشگاه‌ها و خدمات اطراف دسترسی پیدا کنند.

راه اندازی مسیرهای دوچرخه سواری و مکان های پارک، دوچرخه سواری را به یک انتخاب عملی تبدیل می کند.

دسترسی آسان به اتوبوس‌ها، قطارها و سایر وسایل حمل‌ونقل عمومی به معنای خودروهای کمتر در جاده‌ها است که منجر به هوای پاک‌تر می‌شود.

فضاهای پایدار

ترکیب ویژگی‌های پایدار مانند باغ‌های روی پشت‌بام، پارک‌های پر درخت، و مسیرهای عبور حیوانات، شهرها را خنک‌تر می‌کند و به حیات وحش مکان‌هایی برای زندگی می‌دهد و گونه‌های محلی را شکوفا می‌کند. این مناطق پایدار فقط دمای شهر را کاهش نمی دهند. آنها فضای بیرونی سرزنده تری ارائه می دهند، کیفیت هوا را بهبود می بخشند و روحیه ساکنان شهر را بالا می برند.

صرفه جویی در مصرف آب

استفاده هوشمندانه از آب برای ساختمان های تجاری سازگار با محیط زیست ضروری است. تکنیک هایی مانند جمع آوری آب باران، استفاده مجدد از آب ، و مدیریت آب باران، مصرف را تا حد زیادی کاهش می دهد و آبراه های ما را تمیز نگه می دارد. این تلاش‌ها بار ذخایر آب شهری را کاهش داده و چرخه‌های آب طبیعت را متعادل نگه می‌دارد و به نفع محیط زیست و جامعه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *