تهیه نقشه وال پست ؛ وال پست ها یک سازه اصلی عمودی یا به شکل افقی شبیه به ستون یا تیر هستند اما دارای عملکرد متفاوت می باشند و برای متصل کردن دیوارها به ستون ها و تیرها و دال ها و ایمن کردن آن ها از واژگونی کاربرد دارد. از وظیفه های مهم وال پست ، این می باشد که نیروی های به وجود آمده از حوادث طبیعی مثل باد، زلزله و طوفان را از دیوار به قاب انتقال می دهد که موجب استقامت و استحکام زیاد تر دیوار در مقابل این نیروها می شود و مانع از تخریب و ریزش آن ها می شود . وال پست های دیوار ها به روش های مختلفی اجرا می شوند اما بیشتر آن ها به شکل تیر و ستون طراحی و اجرا می شوند. به طور کلی نوع دیگری از وال پست دیوار به نام وال پست قائم و افقی هم وجو دارد که از این روش برای زمانی که دهانه بزرگ باشد، از روی تیر در طبقه پایین ساختمان به زیر تیر طبقه بالا در دهانه جوش می دهند. برای مشارکت در ساخت و قرار داد حقوقی با ما تماس بگیرید.
معرفی کردن انواع مختلف وال پست:
وال پست ها را به دو دسته فلزی و بتن آرمه تقسیم بندی می کنند.
وال پست های از جنس فلزی که شامل نبشی ها ، ناودانی و قوطی هستند در سازه هایی که اسکلت فلزی دارند مورد استفاده قرار می گیرند. وال پست ها در فاصله ها و اندازه های مشخص و برای یکپارچه شدن دیوار ها کاربرد دارند. وال پست به شکل یک تیر یا ستون برای دیوار ها انجام می شوند.
و همین طور وال پست ها از لحاظ خصوصیات ظاهری هم به دو بخش قائم و افقی تقسیم بندی می شوند. وال پست های قائم در صورتی که دهانه بزرگ تر باشد از روی تیرآهن ها در طبقه پایین به قسمت پایینی تیرآهن در طبقه بالا در قسمت دهانه جوش می دهند و استفاده کردن از وال پست های افقی موجب درگیری دیوار ها با اسکلت ها می شوند که همین کار موجب استحکام بیشتر دیوار می شود. امروزه ضوابط اجرایی ساختمان اهمیت زیادی دارد.
هدف از اجرای کردن وال پست در ساختمان ها چیست؟
هدف مهم و اصلی اجرای وال پست در ساختمان ها انتقال دادن نیروی های جانبی وارد شده بر میان قاب ها به سازه اصلی می باشد. میان قاب ها که جز قسمت غیرسازه ای می باشند اگر به اسکلت ساختمان متصل نشوند، در زمان وارد آمدن نیرو های جانبی مثل زلزله خراب می شوند و در نهایت فرو می ریزند و خسارت های جانی و مالی زیادی را می توانند وارد کنند حتی در صورتی که اسکلت ساختمان خراب یا آسیب دیده نشده باشد.
با توجه به مهم بودن اجرای این روش ها در سازه ها، انجام دادن وال پست در سازه های شهری در کشور ما سابقه زیادی نداشته و می توان گفت که تقریبا در یک دهه ی اخیر رواج پیدا کرده است، اما با این وجود در بسیاری از ساختمان هایی که در کشور ما احداث می شوند اجرای وال پست در دیواره ها یا اجرا نمی شود و یا محاسبه دقیق وال پست با نقاط ضعف اساسی اجرا می شود. برای اجرای وال پست دیوار به طور دقیق می توانید با ما در شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.
وال پست از چه مصالحی تشکیل شده است ؟
وال پست ها از نظر مصالح تشکیل شده به دو قسمت فلزی و بتنی تقسیم بندی شده اند که وال پست های فلزی در ساختمان های با اسکلت فولادی و همین طور بتنی و وال پست بتنی در ساختمان های با مصالح بنایی به کار می روند. وال پست های از جنس فلزی یا فولادی به اشکال ناودانی، نبشی و قوطی ساخته می شوند.
اهمیت استفاده کردن از وال پست ها در دیوار ها چیست؟
با توجه کردن به این نکته که دیوار های غیر سازه ای بخش قابل توجهی در مراحل ساخت و ساز ها دارند، و همین طور که به نظر می رسد که این نوع دیوار ها در آیین نامه از اهمیت کمی برخوردار هستند، اما اثر خیلی زیادی در سازه دارند و جزء قسمت های مهم در ساخت و ساز ها هستند. به دلیل مهم بود آن ها باید از روش وال پست در دیوار ها استفاده کرد تا مقاومت دیوار ها را با این روش افزایش داد.
9 نکته ی بسیار مهم در هنگام انجام محاسبات و تهیه نقشه سازه برای وال پست
۱. طراحان سازه ها باید نکات مهم و المان های نگهدارنده دیوارها (وال پست ها) را بر حسب استاندارد ۲۸۰۰ در نقشه های خود درج کنند. این نکات مهم باید شامل مواردی که در زیر ذکز شده است باشد:
ریز جزئیات و اتصال های بخش های قائم و افقی لازم جهت مهار کردن دیوار های بدون بازشو
جزئیات و اتصال های بخش های قاتم و افقی لازم جهت مهار کردن دیوار های دارای بازشو
جزئیات و اتصال های بخش های قائم و افقی لازم جهت مهار کردن لبه های تراس ها
همۀ جزئیات اجرایی دیوارها در قسمت زیر زمین که بار خاک به آن ها وارد خواهد شد
۲. در جزئیات در نظر گرفته شده ، فاصله عضو های عمودی یک اندازه حداقل دو مقدار ۵ متر و ۴۰ برابر با ضخامت دیوار در نظر بگیرند.
۳. فاصله های عضو های افقی با یکدیگر از کف تمام شده برابر حداقل دو مقدار ۳.۵ متر و ۳۰ برابر ضخامت دیوار در نظر بگیرند.
۴. در ردیف آخر دیوار چینی هر قسمت باید با فشار و ملات به اندازه کافی در زیر سقف جای دهند و به طور کامل مهار شود.
- در سازه ها دیوارهایی که تا زیر سقف نیستند، در لبه فوقانی آن با کلاف افقی با تکیه بر به المان های پایدار شده به طور کامل باید مهار شوند.
- لبه قائم دیوارها در سازه ها ، نباید به صورت آزاد رها شوند و باید به نیغه های دیگر و یا دیوار عمودی حتما متصل شوند. و اگر این طور نیست کلاف قائم باید در لبه اجرا شود.
- در ساختمان هایی که نمای آجری دارند ، آجر نما باید با آجر پشت به صورت هم زمان چیده شوند تا از ضخامت یکسانی دارا باشد تا هر ردیف را روی یک ملات بچینند تا اتصال لازم بین آجر ها ایجاد شود.
- اگر آجر نما بعد از ساختن آجر پشت چیده می شود، برای اطمینان باید با تعبیه کردن مفتول های فلزی ، داخل ملات پشت کار به فاصله های افقی و قائم ۵۰ سانتیمتر، از متصل شدن این دو دیوار مطمعن شوند. و اگر این مورد رعایت نشود باید نبشی کشی و مهار دیوار نما جز مراحل الزامی باشد.
- در صورت استفاده کردن از دیوار ۱۰ و ۲۰ سانتی متری در جان پناه ها بیشترین مقدار ارتفاع به ترتیب ۵۰ و ۷۰ سانتی متر است. این جان پناه ها باید در فاصله های حداکثر ۵ متر با یکدیگر به طور کامل مهار شوند. در شرایطی که ارتفاع این جان پناه ها از ۷۰ اندازه سانتی متر بیشتر شد ، لازم است تا کلاف قائم تا بالای دیوار ادامه داشته باشد و به کلاف افقی در بالای دیوار اتصال پیدا کند.
بیشتر بدانید:انواع سقف متعارف در ساختمان سازی – انواع سقف سازه ای و ظوابط آن – اسکلت بتنی و ظوابط آن
طریقه ی اجرای وال پست دیوار
وال پست ها در ساختمان های بتنی، اسکلت های فلزی و همین طور بلوک های فلزی کاربرد دارند. در ادامه این مطلب با نحوه اجرا سازی این وال پست ها در هرکدام از سازه هایی که گفتیم بیشتر آشنا خواهیم شد.
نحوه اجرای کردن وال پست در ساختمان های بتنی
زمانی که طراحان از وال پست ها در سازه های بتنی استفاده می کنند؛ باید از ورق های فلزی نیز استفاده کنند. کاربرد این ورق ها این است که اتصال وال پست به سازه را ساده تر و آسان تر می کنند و در این بین باید در نظر داشت که فاصله بین ورق و دیوار یا کف اهمیت بسیار زیادی در سازه ها دارد ؛ این فاصله باید صفر باشد.
در زمان اجرا کردن وال پست ها در ساز هایی با اسکلت های بتنی ساخته می شوند باید همۀ فاصله ها از بین بروند. از طرفی هر دو ردیف را به یک بسط فلزی تجهیز کرد. سپس برای این کار به حداقل چهار میلگرد که از کف ساختمان و سقف به ورق ها متصل شده اند نیاز خواهید داشت تا عملیات بتن ریزی شروع شود. بعد از بتن ریزی ، هنگامی که قالب ها باز می شوند؛ وال پست ها در بین بتن ها به خوبی محکم می شوند.
نحوه اجرای وال پست در اسکلت های فلزی ساختمان ها
باید توجه کرد که وال پست ها به خوبی روی ساختمان متصل شده باشند. این یعنی جوشکاری کردن روی وال پست ها امری اجتناب ناپذیر می باشد. جوش این محصول باید روی تیرچه ساختمان انجام گیرد؛ اما نکته مهم نوع جوش است که کیفیت اجرای وال پست در اسکلت فلزی را نشان میدهد.
در ساختمان هایی که با اسکلت فلزی ساخته می شوند قرارگرفتن مصالح بسیار مهم است. به همین دلیل توصیه می کنیم که قبل از نصب کردن مستقیم وال پست ها، محل مستقر کردن آن را روی نقشه به طور دقیق مشخص باشد. این کار محاسبات کلی را هم آسان تر میکند.
طریقه ی اجرا کردن وال پست فلزی در بلوک های سبک در ساختمان ها
نصب کردن وال پست در بلوک های سبک می تواند کمی مشکل تر باشد . نصب کردن دقیق ورق ها و اتصال های مربوط به آن ها در اجرا سازی این محصول به درون بلوک های سبک بسیار مهم است که استفاده کردن از آن را با محدودیت هایی رو به رو می کند. با این شرایط به یاد داشته باشیم که تنها در یک طرف از این وال پست ها از بلوک استفاده می شود.
روش های مختلفی هم جهت نصب کردن وال پست ها وجود دارد که جزء روش های معمول نصب وال پست ها به حساب نمی آیند. از نمونه این روش ها می توان به نصب کردن با انکر بولت و نبشی کشی ها، اجرای سازی تسمه به دور ستون ها ، متصل کردن ستون ها به دیوار از طریق میلگرد، عبور دادن میلگرد از شیارها برای ایجاد مهار دیوار ها و… نام برد.
بیشتر بدانید:ضوابط آسانسور در نقشه های معماری –ضوابط اجرایی گودبرداری –تست بتن چیست ؟ –عایق بندی رطوبتی و صوتی
وظیفه های ناظر معمار و سازه در اجرای کردن وال پست ساختمان ها
در اجرا کردن وال پست ها کنترل های ابعادی وظیفه ناظر معمار است و همین طور کنترل کردن اجرای نبشی و وال پست در جای مناسب و بر حسب مقررات و نقشه هایی که تایید شده اند از وظایف ناظر معمار می باشد و کنترل کردن چگونکی اتصال های وال پست ها و همین طور نبشی ها از وظایف ناظر سازه است.
ساختمان مقاوم در برابر زلزله
مهندسان برای ساختن ساختمانهای مقاوم در برابر زلزله تلاش میکنند که حتی در هنگام زلزلههای نادر اما شدید آسیب نبینند. چنین ساختمان هایی بسیار مقاوم و همچنین بسیار گران خواهند بود. در عوض، هدف مهندسی مقاوم ساختن ساختمانها در برابر زلزله است، چنین ساختمانهایی در برابر اثرات لرزش زمین مقاومت میکنند، اگرچه ممکن است به شدت آسیب ببینند اما در هنگام زلزله قوی فرو نریزند. بنابراین ایمنی افراد و محتویات در ساختمان های مقاوم در برابر زلزله تضمین می شود و در نتیجه از بروز فاجعه جلوگیری می شود.
فلسفه طراحی ساختمان ها برای زلزله را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
تحت تکان های جزئی، اما معمولی، اعضای اصلی ساختمان که نیروهای عمودی و افقی را حمل می کنند، نباید آسیب ببینند. با این حال، قطعات ساختمانی که بار حمل نمی کنند ممکن است آسیب های قابل تعمیری را متحمل شوند.
در صورت لرزش ملایم اما گاه به گاه، عضو اصلی ممکن است آسیب قابل تعمیری را متحمل شود، اما سایر قسمت های ساختمان ممکن است آسیب ببینند به طوری که حتی ممکن است پس از زلزله مجبور به تعویض شوند.
تحت تکانهای شدید اما نادر، ممکن است آسیبهای شدید – حتی غیرقابل جبرانی داشته باشد، اما ساختمان نباید فرو بریزد.
از این رو، پس از تکان های جزئی، ساختمان در مدت زمان کوتاهی به بهره برداری می رسد و هزینه تعمیر آن اندک و پس از تکان های متوسط، پس از اتمام تعمیر و استحکام بخشی اعضای اصلی آسیب دیده، ساختمان به بهره برداری می رسد. اما، پس از یک زلزله قوی، ساختمان ممکن است برای استفاده بیشتر ناکارآمد شود، اما به گونه ای خواهد ماند که مردم را تخلیه کنند.
پیامدهای آسیب باید در فلسفه طراحی در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، ساختمانهای مهمی مانند بیمارستانها و ایستگاههای آتشنشانی، نقش مهمی در فعالیتهای پس از زلزله دارند و باید بلافاصله پس از وقوع زلزله همچنان فعال باشند. این سازه ها باید آسیب بسیار کمی داشته باشند و باید برای سطح بالاتر حفاظت در برابر زلزله طراحی شوند. فروریختن سدها در هنگام زلزله می تواند باعث ایجاد سیل در قسمت های پایین دست شود که خود می تواند یک فاجعه ثانویه باشد. بنابراین، سدها و نیروگاههای هستهای باید برای حرکت زلزله در سطح بالاتری طراحی شوند.
اقدامات اصلاحی برای به حداقل رساندن تلفات ناشی از زلزله
هر زمان که یک پروژه ساختمانی تهیه و طراحی می شود، اولین و مهمترین جنبه یک طراحی، شناخت منطقه ای است که این سازه احتمالاً در آن قرار می گیرد. بسته به این موارد، اقدامات پیشگیرانه در محاسبات طراحی سازه در نظر گرفته می شود و می توان سازه ای را با مقاومت کافی در برابر نیروهای زلزله ساخت. اقدامات مختلفی که باید اتخاذ شود به صورت نکته ای توضیح داده شده است که بر افزایش مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله تاکید می کند.
برنامه ریزی ساختمان
سوابق خرابی های مختلف زلزله نشان می دهد که سازه های نامتقارن در هنگام زلزله عملکرد ضعیفی دارند. ساختمان نامتقارن معمولاً در اثر نیروهای لرزه ای دچار پیچش می شود که باعث ایجاد ترک و فروریختن سازه می شود. بنابر این، ساختمان باید به صورت مستطیل و در پلان متقارن ساخته شود. اگر ساختمانی باید به شکل نامنظم یا نامتقارن طراحی شود، باید به عنوان ترکیبی از چند بلوک مستطیلی که به هم متصل شده اند تلقی شود. از پیچش جلوگیری می کند و مقاومت ساختمان را در برابر نیروهای زلزله افزایش می دهد.
پایه
توصیه می شود که تا آنجا که ممکن است کل ساختمان باید روی خاک یکنواخت بنا شود. در صورتی که بارهای انتقال بر روی یک ستون و پایه ستون متفاوت باشد، فونداسیون باید طوری طراحی شود که با تغییر اندازه فونداسیون مطابق با شرایط ، نشست یکنواخت داشته باشد تا شدت بارگذاری برای نشست ثابت داشته باشد.
5 دلیل برای اینکه مهندسی سازه برای ایمنی ساختمان بسیار مهم است
هنگامی که صحبت از ساخت و ساز ساختمان می شود، اطمینان از ایمنی باید همیشه در اولویت باشد. یکی از جنبه های مهم ایمنی ساختمان، مهندسی سازه است. مهندسان سازه نقشی محوری در طراحی، تحلیل و تضمین پایداری و دوام ساختمان ها دارند. در این مقاله، ما پنج دلیل کلیدی را بررسی خواهیم کرد که چرا مهندسی سازه برای ایمنی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است.
تمامیت ساختاری
مسئولیت اصلی یک مهندس سازه اطمینان از یکپارچگی سازه ساختمان است. آنها با استفاده از تخصص خود در فیزیک، علم مواد و مکانیک، ظرفیت باربری اجزای ساختمان را به دقت طراحی و محاسبه می کنند. این تضمین می کند که سازه می تواند در برابر نیروهایی مانند گرانش، باد، زلزله و حتی استفاده از انسان مقاومت کند. مهندسان سازه از نرمافزارهای پیشرفته و ابزارهای شبیهسازی برای مدلسازی و تحلیل سناریوهای مختلف، شناسایی نقاط ضعف احتمالی و طراحی راهحلهایی برای تقویت آنها استفاده میکنند.
جلوگیری از شکست های سازه ای
خرابی های سازه ای می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد و ایمنی ساکنان را به خطر بیندازد و خسارات زیادی را به بار آورد. فروریختن ساختمانها در اثر خرابیهای سازهای نه تنها تهدیدی برای جان انسانها محسوب میشود، بلکه بار مالی، اکولوژیکی و اجتماعی قابل توجهی را نیز به همراه دارد. مهندسان سازه با تجزیه و تحلیل و ارزیابی دقیق طراحی سازه و مصالح ساختمانی، نقشی حیاتی در جلوگیری از چنین خرابی هایی دارند. آنها اطمینان حاصل می کنند که همه اجزا به درستی به هم متصل شده اند، ساختمان از کدها و استانداردهای مربوطه پیروی می کند، و خطرات احتمالی از طریق بازرسی های دقیق و کنترل کیفیت کاهش می یابد.
سازگاری و نوآوری طراحی
مهندسان سازه دارای ترکیبی منحصر به فرد از دانش فنی و خلاقیت هستند که به آنها امکان می دهد راه حل های نوآورانه ای را در عین رعایت الزامات ایمنی توسعه دهند. آنها از نزدیک با معماران کار می کنند تا مفاهیم خلاقانه را به سازه های عملی، ایمن و از نظر زیبایی شناسی تبدیل کنند. مهندسان سازه خواه طراحی آسمان خراش ها، پل ها، یا شگفتی های پیچیده معماری باشد، تلاش می کنند تا تعادل ظریف بین دید هنری و پایداری سازه را ایجاد کنند. تخصص آنها را قادر می سازد تا از مصالح جدید، تکنیک های ساخت و ساز و شیوه های پایدار استفاده کنند که در نتیجه ساختمان های ایمن تر و پایدارتر ایجاد می شود.
مقاومت در برابر بلایای طبیعی
جهان مستعد بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان و سیل است. مهندسان سازه نقش مهمی در طراحی ساختمان هایی دارند که بتوانند در برابر این حوادث شدید مقاومت کنند. آنها با به کارگیری دانش تخصصی طراحی لرزه ای، مهندسی باد و هیدرودینامیک، سازه هایی را ایجاد می کنند که قادر به مقاومت در برابر نیروهای وارده در هنگام بلایا هستند. از تقویت سازهها گرفته تا اجرای سیستمهای فونداسیون مستحکم و عناصر سازهای نوآورانه، تخصص آنها تضمین میکند که ساختمانها میتوانند در برابر بلایای طبیعی مقاومت کنند و پس از آن بازیابی شوند و خطر تلفات جانی و مالی را کاهش دهند.
نگهداری و توانبخشی
مهندسی سازه به ساخت و سازهای جدید محدود نمی شود. به همان اندازه برای نگهداری و بازسازی ساختمان های موجود ضروری است. با گذشت زمان، ساختارها ممکن است به دلیل افزایش سن، عوامل محیطی یا تغییر کاربری خراب شوند. مهندسان سازه وضعیت ساختمان ها را ارزیابی می کنند، نقاط ضعف را شناسایی می کنند و راهبردهای مناسب تعمیر و تقویت را پیشنهاد می کنند. با اطمینان از یکپارچگی ساختاری مستمر ساختمان ها از طریق بازرسی، نظارت و برنامه های نگهداری، ایمنی را افزایش داده و طول عمر سازه ها را افزایش می دهند و در دراز مدت در هزینه ها صرفه جویی می کنند.
بیشتر بدانید: صلاحیت پیمانکاری – ضوابط اجرایی میلگرد بستر – امکان سنجی جهت اضافه اشکوب و طبقه اضافه
مهندسی سازه به طور غیرقابل انکاری برای ایمنی ساختمان بسیار مهم است. مهندسان سازه از طریق تخصص خود، پایه ای محکم برای صنعت ساخت و ساز فراهم می کنند و اطمینان می دهند که ساختمان ها ایمن و قادر به مقاومت در برابر آزمون زمان و رویدادهای پیش بینی نشده هستند. از مرحله طراحی اولیه تا تعمیر و نگهداری مداوم، سهم آنها در حفاظت از زندگی، حفاظت از سرمایهگذاریها و شکلدهی یک محیط ساخته شده امنتر حیاتی است. نقش مهندسان سازه را نمی توان در ایجاد سازه هایی که ایمنی را بدون به خطر انداختن نوآوری و عملکرد در اولویت قرار می دهند، نادیده گرفت. برای اطلاعات بیشتر با مهندسان شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.
مسئولیت اجرای وال پست
با توجه به مبحث دوم مقررات ملی ساختمان ویرایش آن در 1384، بررسی کردن نقشه های اجرایی از وظایف مهندس ناظر و مجری طرح می باشد، به همین دلیل کنترل کردن اجرای دقیق وال پست ها از وظایف مهندس ناظر سازه و مهندس ناظر معمار است مهندس ناظر سازه وظیفه کنترل اجرای صحیح وال پست از نظر الزامات سازه ای و لرزه ای و مهندس ناظر معمار هم وظیفه کنترل کردن اجرای دیوارهای داخلی برای وال پست ها را دارد. درصورتی که در یک سازه برای دیواری مطابق با ضوابط مطرح شده در قبل، نیاز به اجرای وال پست باشد اما در نقشه های اجرایی نشان داده نشده باشد، مهندس ناظر باید دستور اصلاح نقشه های اجرایی را به مجری بدهد و اصلاح صورت گرفته شود. توصیه شده است مهندسان ناظر درصورتی که مالک وال پست و نبشی کشی را انجام نداد، برگه پایان کار را مهر و امضا نکنند. در شرایطی که اگر وال پست ها با نقشه های ساختمانی به صورت دقیق اجرا نشوند و در زمان وقوع باد یا زلزله دیوارها می ریزند و آسیب ها و مشکلات جانی و مالی به ساکنین وارد می شود، یکی از افرادی که مقصر خواهد بود مهندس ناظر است.
نکته های محاسباتی وال پست ها
جزئیات برای نقشه های دیوار های وال پست باید با استاندارد 2800 مطابقت داشته و ویرایش چهارم در نقشه های سازه ای قید شود که این جزئیات نقشه های وال پست شامل موارد زیر هستند:
جزئیات و اتصالات عضو های قائم و افقی لازم جهت مهار دیوارهای بدون بازشو
جزئیات و اتصالات عضو های قائم و افقی لازم جهت مهار دیوارهای دارای بازشو
جزئیات و اتصالات عضو های قائم و افقی لازم جهت مهار لبه تراس ها و جان پناه ها
جزئیات در اجرا کردن دیوارهای زیرزمین که بار خاک به آن وارد می شود.
همین طور مطابق با نکته های گفته شده در بندهای قبل مورد های زیر هم باید در نقشه های وال پست ها قید شوند:
فاصله وال پست های افقی از هم دیگر و از قسمت کف ، حداقل باید 3.5 متر یا 30 برابر ضخامت دیوار لحاظ شود.
فاصله بین وال پست های قائم از هم، حداقل 6 متر یا 40 برابر ضخامت دیوار لحاظ می شود.
در آخرین ردیف دیوارچینی باید با فشار و مقدار ملات کافی در زیر سقف اجرا شود.
لبه قائم دیوارها نباید به صورت آزاد رها شوند و باید به تیغه یا دیوار عمود مجاور متصل شوند یا کلاف قائم در لبه آنها اجرا می شود.
دیوارهایی که تا زیر سقف ادامه ندارند را باید با کلاف افقی با قسمت های پایدار مهار شوند.
وقتی که آجرهای نما بعد از آجر پشت چیده شده باشند، باید مفتول های فلزی داخل ملات در دیوار پشت به فاصله های افقی و قائم 50 سانتی متری استفاده شود تا از اتصال دو دیوار بهم دیگر مطمئن شد یا دیوار نما را با نبشی مهار کرد.
در طبقه بام، ستون های کناری باید به اندازه ارتفاع جان پناه بلندتر اجرا شده تا از آن برای مهار جانبی جان پناه استفاده کرد.
نکته های اجرایی وال پست ها
درهنگام اجرای وال پست ها باید به نکته های زیر دقت شود:
جزئیات اجرایی وال پست توسط سازنده یا مجری ابلاغ شده باشد
از تراز بودن وال پست ها باید مطمئن شد.
در نقاط اتصال تیرهای بتنی و وال پست باید بیس پلیت و یا میلگردهایی را در تیر کار گذاشت تا وال پست ها را به آن جوش بدهند.
در وال پست های قائم باید در فواصل 1 متری میلگرد آجدار نمره 10 به قوطی یا نبشی های وال پست جوش شود تا اتصال محکمی بین تیغه و وال پست ایجاد شود.
در وال پست های افقی باید در فواصل 1 تا 1.5 متری با استفاده از میلگرد نمره 14، وال پست را به سقف متصل نمود تا اتصال لازم را داشته باشد.
حداقل اندازه نبشی مصرفی برای ساخت وال پست 5 است اما بهتر است از نبشی 6 استفاده شود.
وال پست هایی که کنار ستون قرار می گیرند باید یک فاصله 4 تا 5 سانتی متری با ستون داشته باشند تا در هنگام واردشدن بارهای جانبی، ستون به دیوار فشار جانبی وارد نکند و دیوار تخریب نمی شود. همین طوراین فاصله 4 تا 5 سانتی متری باید با مصالح نرمی همچون یونولیت پر شود.
به منظور اتصال بهتر وال پست ها با دیوار مجاور و نیز برای جلوگیری از ترک های ناشی از حرکات جانبی ساختمان در مرحله نازک کاری، روی وال پست ها رابیتس (توری) بکشیم و با سیم مفتول محکم کنیم.
پروفیل هایی که در ساختن وال پست ها استفاده می شوند باید حتما به آن ها ضد زنگ بخورد.
در چهارچوب پنجره ها باید وال پست گذاری صورت گرفته شود.
در قسمت بالای دیوارچینی و نزدیک تیغه باید مطابق با شکلی که نشان داده شد از آجر با وزن بالا و ملات با کیفیت استفاده نمود.
وظایف مهندس ناظر ساختمان در اجرای وال پست منقطع چیست؟
مهندس ناظر وظیفه نظارت بر روی هر یک از مراحل اجرای پروژه های ساختمانی را دارد. به طور کلی، مهندسین ناظر وظیفه دارند که اجرای وال پست منقطع را مطابق با نقشه های اجرایی مورد بررسی قرار دهند. در صورتی که در حین اجرای وال پست منقطع خطایی به وجود آمد، بسیار مهم است که مهندس ناظر مجددا برای اجرای صحیح وال پست، خطاها را به مهندس مجری اعلام کند تا اصلاحات انجام شوند. پس از انجام اصلاحات در اجرای وال پست منقطع، مجددا مهندس ناظر باید با دقت وال پست منقطع را بررسی کند. اگر اجرای وال پست منقطع مورد تایید مهندس ناظر بود، می توان گزارش مورد تایید بودن را دریافت کرد. در غیر این صورت دوباره باید اصلاحات مد نظر انجام شوند.
مهندس ناظر نه تنها باید روی اجرای وال پست منقطع نظارت کند، بلکه باید روی متریال هایی که برای اجرا مورد استفاده قرار می گیرند نیز نظارت داشته باشد. بنابراین تسلط بر روی نکته های آیین نامه ای جهت اجرای وال پست منقطع نیز بسیار حائز اهمیت است. در نهایت اگر خطایی در اجرای وال پست منقطع وجود داشته باشد و مهندس ناظر از آن چشم پوشی کند؛ در صورتی که پس از زلزله تخریب در ساختمان اتفاق بیفتد، مهندس ناظر باید حتما پاسخگو باشد. از لحاظ قانونی مهندسان ناظر مسئول نظارت بر روی اجرای وال پست منقطع به روش درست است.
نکات مهم هنگام انجام محاسبات و تهیه نقشه سازه
طراحی و محاسبه و تهیه نقشه وال پست ساختمان باید المان های نگهدارنده ی دیوار ها را طبق استاندارد های ۲۸۰۰ در نقشه های خود رسم نمایند. جزئیات المان های نگهدرانده شامل موارد ذیل است: چگونگی اتصالات اعضای قائم و افقی برای مهار دیوار های بدون باز شود، چگونگی و جزئیات اتصال اعضای قائم و افقی جهت مهار کردن دیوار ها. چگونگی و جزئیات متصل کردن اعضای قائم و افقی جهت مهار کردن لبه ی تراس ها و جان پناه ها. جزئیات اجرایی دیوار های زیر زمین که بار و سنگینی خاک به آن ها وارد می شود جزئیات و نکاتی که مورد توجه قرار می دهید، فاصله های عضو های عمودی باید حداقل دو مقدار 4 متر و ۴۰ برابر ضخامت دیوار در نظر گرفته شود. باید فاصله های عضو های افقی از هم، حداقل دو مقدار ۳.۵ متر و ۳۰ برابر ضخامت دیوار در نظر گرفته شود. ردیف اخر دیوار چینی باید با ملات زیاد و کافی و فشار در زیر سقف جای داده شود. لبه های قائم دیوار، به شکل آزاد رها نخواهند شد و به تیغه های دیگری یا دیوار عمود وصل خواهند شد. و اگر این گونه عمل نشود، کلاف قائم وال پست frp در لبه اجرا می شود. در نماهای آجر نما، آجر با آجر پشت، به طور هم زمان چیده می شود و باید دارای ضخامت یکسان باشند تا دارای ملات و اتصال مناسب باشد. دیوار هایی که تا زیر سقف ها ادامه دار نیستند، با کلاف های افقی گالوانیزه و وال پست، در لبه فوقانی مهار خواهند شد.
وال پست ها در ساختمان ها به چه روش هایی انجام می شوند؟
روش های اجرای وال پست ها در ساختمان ها در ساختمان بتنی شامل موارد ذیل است: اجرای تسمه دور ستون دیوار به ستون توسط میلگرد اتصال پیدا کند. دیوار از طریق تعبیه ی میلگرد در داخل کف مهار شود. اجرای وال پست ها در ساختمان ها با نبشی کشی دیوار توسط تعبیه ی میلگرد در داخل ستون های مجاور مهار شود. مهار دیوار به دیوار های برشی از طریق عبور میلگرد در سوراخ قالب ها
مراحل اجرای وال پست ها در ساختمان ها چیست؟
ابتدا جوشکار بر طبق نقشه های اجرایی که دارد، شروع به ساختن وال پست با استفاده از دوبل نبشی ۶ و سپری می کند. سپس بعد از ساخت وال پست ها، آن ها را در محل های مورد نظر نصب و جوشکاری می نماید. پس از پایان یافتن شدن این مرحله ها و نصب کردن وال پست ها، چیدن دیوار را شروع می کنند.
مراحل اجرای وال پست ها در ساختمان ها چیست؟
نکاتی که هنگام اجرای وال پست ها در ساختمان ها ها در ساختمان ها باید مورد توجه قرار دهید عبارت اند از:
وقتی شروع به اجرای انواع وال پست ها در ساختمان ها می کنید، مطمئن شوید که وال پست ها در ساختمان ها شاغول می باشند. دستور کار باید قبل از شروع کار موارد مرتبط به وال پست ها در ساختمان ها را به سازنده ی آن ها اطلاع داده باشد. قبل از بتن ریختن ، تیر بتنی حتما باید بیس پلیت در زیر و روی تیر بتنی قرار داده شده باشد. قبل از این که وال پست ها در ساختمان ها را اجرا و جوشکاری نماییم، باید ابعاد داخلی فضای ساختمان را اندازه بگیریم تا بعد ازاجرای دیوار مشکلی به وجود نیاید. برای این که وال پست افقی از گیرداری بیشتری برخوردار شود، باید در فاصله های ۱ تا ۱.۵ متری تسط میلگرد آجدار نمره ۱۴ و بالاتر، وال پست افقی را به ساختمان سقف وصل کنیم. اگر در تیرهای بتنی بیس پلیت به کاربرده نشود، باید میلگرد در تیر کاشته شود و پروفیل وال پست را به آن جوش داد. وال پست های عمودی را باید در فاصله های ۱ متر به ۱ متر توسط میلگرد نمره ی ۱۰، شاخک هایی را به نبشی های وال پست جوش بزنیم تا بین تیغه و وال پست گیرداری لازم و کافی به وجود بیاید و دیوار عملکرد بهتری را از خود نشان دهد. در جاهایی که وال پست در کنار ستون قرار می گیرد، باید فاصله ی وال پست با ستون ۴ الی ۵ سانتی متر باشد تا هنگامی که بار های جانبی مانند زلزله به ستون وارد می کند فشار جانبی به دیوار وارد نشود. باید دقت کرد که این فاصله های خالی با مصالح نرم پر شوند. پروفیل هایی که برای ساخت وال پست ها در ساختمان ها استفاده می شوند حتما باید ضد زنگ باشند و برای این که اتصال بهتری با دیوار های اطراف پیدا کنند، هم چنین از ترک های ناشی از حرکات ساختمان در مراحل نازک کاری جلوگیری شود باید روی وال پست ها در ساختمان ها را توری کشیده و آن را با سیم مفتول محکم کنیم. اگر طراح ساختمان پروفیل وال پست را دوبل نبشی انتخاب کند، در هنگام ساختن وال پست باید دهانه ی آن را بیش تر از یک سانتی متر در نظر بگیریم تا تیغه کاملا در داخل دیوار قرار داده شود.
چرا دیوار های ساختمان ها را نبش کشی کنیم؟
مطابق ایین نامه ۲۸۰۰، برای این که لبه آزاد دیوار ها مهار شوند یکی از وظایف ناظر این است که مالک ساختمان را به اجرای نبشی کشی مجبور کند زیرا نبشی کشی باعث مهار لبه های آزاد دیوارهای اطراف در باز شو ها و فضاهایی که دیوار ندارد می شود. ما در این مقاله سعی کردیم که شما را با وال پست گالوانیزه و نحوه ی اجرای آن آشنا سازیم و نکات کاربردی را در استفاده کردن از وال پست یاد آور شویم. از همه مهم تر با بیان ضرورت و کاربرده وال پست در ساختمان از تخریب و متلاشی شدن ساختمان ها جلوگیری می کند، امیدواریم که به هیچ عنوان از استفاده از وال پست در ساختمان ی ساختمان غافل نشوید تا از عواقب عدم استفاده از آن در امان بمانید.برای اطلاعات بیشتر با مهندسان شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.
تهیه نقشه وال پست در ساختمان ها
تهیه نقشه والپست (Wall Post) در ساختمانها به عنوان یکی از مراحل حیاتی در طراحی سازههای بتن آرمه و فولادی محسوب میشود. والپستها در واقع دیوارهای تقویتی هستند که وظیفه انتقال بارهای افقی (مانند بار باد یا زلزله) به سایر اجزای سازه را دارند. این دیوارها معمولاً در فضاهای خالی (بین ستونها) یا به عنوان تقویتکننده در ساختمانهای بلند استفاده میشوند.
مراحل تهیه نقشه والپست در ساختمانها
شناسایی نیاز به والپستها
ابتدا باید مشخص کنید که در کجاهای ساختمان نیاز به والپست دارید. این بستگی به ابعاد ساختمان، نوع بارهای واردشده (بارهای مرده، زنده، باد، زلزله) و نیازهای مقاومتی سازه دارد.
محاسبات سازهای
بر اساس استانداردهای طراحی و محاسبات مهندسی، ابعاد و ویژگیهای والپستها باید تعیین شوند. این محاسبات شامل:
تعداد والپستها
ابعاد (عرض و ارتفاع)
مقدار مساحت مقطع عرضی
مواد مورد استفاده (بتن یا فولاد)
موقعیتهای دقیق در پلان
ترسیم پلان طبقات
در نقشههای معماری و سازه، موقعیت دقیق والپستها در پلان طبقات باید مشخص شود. معمولاً این دیوارها در جاهایی قرار میگیرند که ستونها نمیتوانند بارهای افقی را تحمل کنند.
طراحی مقاطع والپست
در این مرحله، مقاطع عرضی والپستها باید طراحی شود. این مقاطع شامل ابعاد دقیق والپستها و جزئیات نحوه اجرای میلگردهای تقویتی است. برای مثال:
ابعاد دیوار (عرض و ضخامت)
جزئیات میلگردها
تقویتهای اضافی در صورت نیاز (مانند دیوارهای بتن مسلح)
ترسیم جزئیات اجرایی
پس از طراحی مقاطع، جزئیات اجرایی باید به طور دقیق ترسیم شود. این شامل موقعیت میلگردها، روشهای اتصال به تیرها و ستونها، و نحوه اجرای دیوار است. همچنین نحوه بتنریزی و تقویتها نیز باید در نقشهها مشخص شود.
نظارت بر اجرای والپستها
پس از تهیه نقشهها، باید بر مراحل اجرا نظارت شود تا اطمینان حاصل شود که والپستها طبق نقشهها و استانداردها ساخته میشوند.
نکات مهم در طراحی و تهیه نقشه والپست
تقویت در برابر بارهای جانبی: والپستها باید طوری طراحی شوند که قادر به تحمل بارهای جانبی (باد و زلزله) باشند.
موقعیت در پلان: موقعیت دقیق والپستها باید بهگونهای باشد که توزیع بار به طور یکنواخت انجام شود.
جزئیات اجرایی: جزئیات مثل نحوه اتصال به سایر اجزای سازه (مانند تیرها و ستونها) باید بهطور دقیق در نقشهها آمده باشد.
تهیه نقشه وال پست (Wall Post) در ساختمانها، یکی از مراحل مهم در طراحی سازهای است که باید با دقت انجام شود. وال پستها معمولاً برای ایجاد استحکام در دیوارها و مقاومسازی آنها در برابر بارهای جانبی (مثل باد یا زلزله) مورد استفاده قرار میگیرند.
در زیر مراحل و نکات کلی برای تهیه نقشه وال پست در ساختمانها آورده شده است:
شناسایی نیاز به وال پست
قبل از هر چیز باید بررسی کنید که در کدام بخشهای ساختمان نیاز به نصب وال پست دارید. این نیاز معمولاً در جاهایی که دیوارهای باربر یا غیر باربر نیاز به تقویت دارند یا در بخشهایی که امکان ترک خوردگی و آسیبپذیری بیشتر وجود دارد، ایجاد میشود.
انتخاب نوع وال پست
وال پستها میتوانند از جنس فولاد، بتن مسلح، یا مصالح دیگری باشند. انتخاب نوع آن بستگی به شرایط طراحی و نیازهای سازهای دارد. در ساختمانهای با دیوارهای بلند یا بارهای جانبی زیاد، معمولاً از وال پستهای فولادی یا بتن مسلح استفاده میشود.
محاسبات سازهای
برای تهیه نقشه وال پست، باید محاسبات دقیق سازهای انجام شود. این محاسبات شامل بارهای وارد بر دیوار، ویژگیهای مصالح و ابعاد دیوار و وال پستها میشود. مهندس سازه با استفاده از این اطلاعات، ابعاد، تعداد و فاصلههای دقیق وال پستها را مشخص میکند.
تهیه نقشههای اجرایی
در این مرحله، پس از انجام محاسبات، نقشههای اجرایی وال پست شامل جزئیات زیر باید تهیه شود:
موقعیت دقیق وال پستها: بر روی نقشه باید محل دقیق نصب وال پستها مشخص شود.
ابعاد وال پستها: ابعاد وال پستها باید به دقت در نقشه آورده شود.
جزئیات اتصال به دیوار: نحوه اتصال وال پستها به دیوار و سایر اجزای سازهای باید به وضوح نمایش داده شود.
نوع و ابعاد آرماتور (در صورت استفاده از بتن مسلح):** اگر وال پستها از بتن مسلح باشند، باید نوع و ابعاد آرماتورها مشخص شود.
توجه به استانداردها و الزامات طراحی
در تهیه نقشهها باید به الزامات و استانداردهای ملی و بینالمللی توجه کنید. استانداردهایی مانند:
استاندارد AISC برای طراحی سازههای فولادی.
استاندارد ACI برای طراحی سازههای بتنی.
استانداردهای زلزله و بارهای جانبی که نحوه طراحی وال پستها را در برابر نیروهای جانبی مشخص میکند.
ارزیابی تأثیرات بصری و معماری
در کنار جنبههای مهندسی، باید تأثیرات بصری و معماری وال پستها در طراحی کلی ساختمان نیز در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بصری، طراحی وال پستها باید به گونهای باشد که به ظاهر ساختمان آسیب نزند.
بررسی ملاحظات اجرایی
در نهایت، باید به مسائل اجرایی و ساختوساز نیز توجه کرد. مطمئن شوید که اجرای وال پستها بهراحتی توسط پیمانکاران قابل انجام است و هیچ مشکلی در مراحل ساخت به وجود نخواهد آمد.
تهیه نقشه وال پست بهطور کلی شامل مراحل طراحی، محاسبات سازهای، انتخاب مصالح، و ترسیم جزئیات اجرایی است. این فرایند باید با دقت بالا و رعایت استانداردهای موجود انجام شود تا از استحکام و امنیت ساختمان در برابر بارهای جانبی و دیگر عوامل آسیبزا اطمینان حاصل شود.
چگونه یک معمار را برای طرح اصلی خود انتخاب کنید
انتخاب یک معمار فراتر از یک انتخاب است – این یک مشارکت است که آینده فضای شما را شکل می دهد و مستقیماً بر سبک زندگی و بهره وری شما تأثیر می گذارد. بگذارید این راهنما قطب نمای شما برای تحقق چشم انداز شما با معمار باشد که می تواند رویاهای شما را به واقعیت تبدیل کند.
آنچه معماران در برنامه ریزی جامع انجام می دهند
انتخاب یک معمار هنگام شروع یک طرح جامع کلیدی است. معماران فقط ساختمان نمی سازند؛ آنها خالقانی هستند که عملکرد، پایداری و زیبایی را با هم ترکیب می کنند. آنها همه چیز را از ایده های اولیه گرفته تا وظایف دقیق تر مانند برنامه ریزی و طراحی منظر را پوشش می دهند و آنها را برای تحقق رویای شما ضروری می کند.
معماران همچنین قوانین منطقهبندی، کدهای ساختمانی و سایر مقررات را مدیریت میکنند و از زیبا و امکانپذیر بودن طرح جامع شما در عین پیروی از قوانین اطمینان میدهند. مشاوره های اولیه طراحی می تواند چشم انداز شما را به خوبی تنظیم کند و طرح اصلی شما را با اهداف شما هماهنگ کند. علاوه بر طراحی، معماران با دیگر متخصصان هماهنگ میشوند تا طرح شما را دقیقاً همانطور که تصور میکردید تحقق بخشند.
چگونه معمار ایده آل برای پروژه خود را پیدا کنید
انتخاب یک معمار برای موفقیت پروژه شما بسیار مهم است. در اینجا یک راهنمای ساده برای کمک به شما در این فرآیند، از شفاف سازی دیدگاه خود تا تأیید صلاحیت های یک معمار، وجود دارد.
چشم انداز و اهداف خود را روشن کنید: قبل از اینکه شروع به جستجوی یک معمار کنید، دانستن آنچه می خواهید مهم است. اهداف اصلی پروژه خود را مشخص کنید. آیا می خواهید یک ساختمان سازگار با محیط زیست، یک فضای ترکیبی، یا یک مرکز فرهنگی داشته باشید؟ به این فکر کنید که می خواهید چگونه به نظر برسد و چگونه باید عمل کند و به پایداری کمک کند. این گام اولیه پایه ای برای هدایت پروژه شما از ایده تا تکمیل است. بدون چشم انداز روشن، نتیجه ای را به خطر می اندازید که نیازهای شما را برآورده نمی کند.
بگویید که رویای یک جامعه بصری مدرن را دارید که پایداری را ترویج می کند. ممکن است ساختمان هایی با انرژی کارآمد، فضای سبز فراوان و امکانات تشویق کننده استفاده از حمل و نقل عمومی را تصور کنید. مشخص بودن در مورد این اهداف در مراحل اولیه تضمین می کند که شما و معمار آینده شما به سمت اهداف یکسانی کار می کنید.
نیازها و محدودیت های پروژه خود را شناسایی کنید: هر پروژه مجموعه ای از نیازها و محدودیت های خاص خود را دارد. مهم است که اینها را از ابتدا تأیید کنید. محدودیت های بودجه، جدول زمانی پروژه، مسائل نظارتی و قوانین منطقه بندی، همگی می توانند به طور قابل توجهی بر پروژه شما تأثیر بگذارند. باز بودن در مورد این عوامل از ابتدا به انتخاب معمار مناسب و تعیین اهداف واقع بینانه کمک می کند. به عنوان مثال، یک برنامه فشرده ممکن است بر انتخاب مصالح یا روش های ساخت و ساز تأثیر بگذارد، در حالی که قوانین منطقه بندی محلی می تواند طرح های اولیه شما را برای جلوگیری از تغییرات پرهزینه شکل دهد.
چگونه با معمار خود در طرح اصلی خود کار کنید: دستیابی به طرح جامع کامل شامل انتخاب یک معمار و همکاری موثر با یکدیگر است. هنگامی که حرفه ای ایده آل را انتخاب کردید، همه چیز در مورد ایجاد یک رابطه قوی و مشارکتی است. موفقیت پروژه شما به کار گروهی عالی، اهداف روشن و یک فرآیند محکم برای ایجاد تغییرات در طول مسیر بستگی دارد.
در اینجا، ما برخی از بینش های کلیدی را در مورد نحوه کار خوب با معمار خود به اشتراک خواهیم گذاشت. بیایید کارها را با مهمترین عنصر هر پروژه آغاز کنیم:
ایجاد ارتباط: ارتباط خوب نحوه ارتباط بینش و نتیجه نهایی است. به اشتراک گذاشتن آنچه می خواهید، نحوه دیدن چیزها و آنچه انتظار دارید بسیار مهم است. معماران برای مشتریانی ارزش قائل هستند که در مورد خواسته های خود باز و دقیق هستند و در مورد آنچه می توان به دست آورد واقع بین هستند. در اینجا نحوه اطمینان از برقراری ارتباط بدون مشکل آمده است:
جلسات منظمی را برای بررسی پیشرفت، پرسیدن سوالات و تصمیم گیری برنامه ریزی کنید.
از طرح ها یا تابلوهای حالت استفاده کنید تا به صورت بصری آنچه را که به آن امیدوار هستید بیان کنید.
پذیرای پیشنهادات معمار خود باشید و به یاد داشته باشید که آنها در طراحی تجربه دارند.
با تمرکز بر ارتباطات واضح، می توانید از سوء تفاهم جلوگیری کنید و اطمینان حاصل کنید که پروژه شما منعکس کننده اهداف و تفکرات شما است. اما در مورد چه چیزی باید بحث کنید؟ یک شروع عالی این است که بدانید معمار شما چه کاری برای شما انجام خواهد داد.
معمار شما چه کار می کند؟
معماران بسیاری از وظایف را از ضروری تا بسیار تخصصی انجام می دهند – که همگی برای اجرای طرح اصلی شما بسیار مهم هستند. خدمات اساسی آنها اغلب شامل طرحهای اولیه، توسعه و مستندات است، در حالی که خدمات تعیینشده ممکن است به حوزههای خاصتری مانند مشاوره پایداری یا بررسی اهمیت تاریخی یک سایت بپردازند.
خدمات حرفه ای، مانند بحث های طراحی دقیق، کلیدی در مسائل یا چالش های طراحی خاص هستند. درک اینکه معمار شما چه خدماتی ارائه می دهد، انتظارات و محدودیت های پروژه را مشخص می کند. شما میدانید که چه چیزی شامل میشود، چه چیزی ممکن است هزینه اضافی داشته باشد، و چگونه معمار شما ایدههای شما را زنده میکند.
خدمات پایه: وظایف ضروری مورد نیاز برای هر پروژه معماری
خدمات تعیین شده: وظایف ویژه ای که برای همه پروژه ها مورد نیاز نیست، اما برای شرایط خاص ضروری است
خدمات حرفه ای: تمرکز دقیق بر بخش های خاصی از طراحی شما
درک محکم از نقش معمار شما، پروژه شما را به جلو می برد و ما را به جنبه مهم ایجاد تغییرات و اصلاح طرح شما هدایت می کند.
بدون دیدگاه