ضوابط اجرایی ساختمان

مدیریت کردن مناسب یک پروژه دستورالعمل های منطقی را در رابطه با آنچه در هر مرحله از ساخت باید انتظار داشت با وظیفه ها و هدف های تعریف شده ارائه داده می شود. حفظ کردن تداوم پروژه در سرتاسر مراحل ساخت ضروری می باشد به دلیل اینکه به حفظ کردن پروژه در محدودیت های زمانی و بودجه ای کمک می نماید. اجرای صحیح این مراحل ساخت، چارچوبی را ایجاد می کند که موفقیت پروژه را تضمین می کند. مقاله فوق در رابطه با هر کدام از این مراحل توضیح می دهد.

مفهوم، طراحی و برنامه ریزی پروژه

مفهوم پروژه یعنی ابتدایی ترین ایده های یک پروژه قبل از شروع شدن به طراحی در رابطه با آن فکر می شود. این یعنی جستجو کردن برای مکان پروژه و مشخصات ساختمان مربوطه می باشد. در این مرحله از پروژه، مشارکت یک معمار جهت اطمینان از امکان پذیر بودن همه موارد خیلی مهم می باشد. انجام مطالعات امکان سنجی شامل بررسی کردن در مورد اینکه آیا راه حل های پیشنهاد شده با هدف های اصلی همسو می باشند یا خیر. پس از تصور پروژه، مالک، معمار و مدیر ساخت و ساز مرحله طراحی پروژه را اجرا می کنند.

پس از پایان مفهوم پروژه، زمان مرحله طراحی است. طراحی ساختمان قبل از تهیه کردن کالاها و خدمات و قبل از شروع شدن پروژه ساخت انجام می شود. معمار و تیم او مسئول به تصویر کشیدن ایده های مشتری هستند. طراحی حاوی طراحی شماتیک، قراردادها و توسعه طراحی می باشد. پس از ورود به طراحی شماتیک، اهداف پروژه باید به طور کامل مشخص شود. تصمیمات مهمی مثل اندازه ساختمان و استفاده کردن از فضا ها در این مرحله از پروژه مورد  بحث و بررسی قرار می گیرد. مرحله بعدی پروژه شامل طراحی می باشد که فضا و استفاده از مصالح را مشخص می کند. ارزیابی کردن هزینه های پروژه هم در این مرحله انجام خواهد شد. پس از طراحی، برنامه ریز پروژه با تدوین یک برنامه استراتژیک، پروژه را تنظیم می کند.

پروانه های ساختمانی

قبل از شروع پروژه، لازم است کلیه پروانه های ساختمانی مورد نیاز تامین شود. این مسیر در طول پروژه ادامه خواهد داشت به این دلیل که رشته های مختلف مجوزهای متفاوتی نیاز دارند. گاهی ممکن است وقت گیر باشد به این دلیل که چندین سازمان باید یک پروژه را تایید کنند. بعضی از مجوز ها ، باید قبل از احداث ساختمان ها دریافت شوند.

مرحله قبل از ساخت

این دسته بندی گسترده، تمام کارهای یک پروژه ساختمانی را قبل از ساخت و ساز فیزیکی واقعی در بر می گیرد. هنگامی که برنامه ریزی پروژه نهایی شد، منابع و نیروی کار برای اجرای پروژه جمع می شوند.

خدمات پیش از ساخت برای توسعه یک رویکرد رسمی در محاسبه هزینه ها، محدوده و زمان بندی برای اجرای پروژه ضروری است در این مرحله از پروژه است که تیم پروژه به دور هم جمع می شود و پایه پروژه و یک ساختار ارتباطی خوب را تنظیم می کنند. یک پایه و ساختار ارتباطی که ضعیف باشد سبب ایجاد شکاف ها و  همچنین تاخیرهای احتمالی در پروژه خواهد شد.

تیم پروژه در مرحله پیش از ساخت مونتاژ می شود تا محل ساخت و ساز را از قبل آماده کند. تیم پروژه متشکل از مدیر پروژه، مهندس میدانی، پیمانکار، سرپرست و مدیر ایمنی و بهداشت است.

تیم پروژه همین طور پارامتر های طراحی پروژه و الزامات مهم پروژه را با هدف های مشخص شده و مختصر برای همه طرف ‌ها بررسی می نماید. شرایط سایت هم تأثیر زیادی بر پروژه خواهد داشت و به طور دقیق ارزیابی می شود.

پس از ارزیابی سایت، تیم پروژه برآورد هزینه واقعی را برای آزمایش دوام پروژه ارائه می کند. برآورد هزینه پروژه، نیروی کار، برنامه، شرایط سایت، مواد و الزامات قانونی را در نظر می گیرد. آن ها همین طور به دیگر پروژه های قابل قیاس و هزینه هایی که انجام شده می پردازند.

پس از فرآیند برآورد هزینه، طرفین قرارداد قانونی الزام آور منعقد می کنند که به پیمانکار اجازه می دهد تا تسهیلات را از طرف مالک قرار دهد. پیمانکار همه برنامه های طراحی مالک و دیگر مشخصات و ویژگی هایی که هزینه های ساخت پروژه را تعیین می نماید در نظر خواهد گرفت.

تدارکات

مرحله تدارکات جایی است که تیم پروژه تجهیزات، نیروی کار و مواد لازم را به دست می آورد. پیچیدگی این مرحله به اندازه پروژه، تاریخ شروع مورد انتظار و در دسترس بودن منابع بستگی دارد. پیمانکار در این مرحله قراردادهای جزئی را به پیمانکاران فرعی واگذار می کند.

فاز ساخت و ساز

مرحله ساخت و ساز هنگامی اتفاق خواهد افتاد که بیل به زمین برخورد کند و زمین خالی ا به یک آسمان خراش بزرگ تبدیل شود برنامه ریزی در اینجا نتیجه می دهد. برگزار کردن یک جلسه قبل از ساخت پروژه ضروری می باشد تا اطمینان حاصل کنند که همه در یک مسیر قرار دارند و به دنبال یک هدف هستند. جلسه قبل از ساختن پروژه باید به موارد زیر رسیدگی کامل شود:

لجستیک و ذخیره سازی

جزئیات قرارداد اولیه

سلامت و امنیت

کنترل کیفیت

چالش های احتمالی طراحی

پس از جلسه پیش از ساخت، اکنون پروژه می تواند آغاز شود. پیمانکار اصلی کنترل کلی پروژه را در این مرحله حفظ می کند. او منابع را مدیریت می کند، اسناد را نظارت می کند و پیشرفت پروژه را به اطلاع می رساند. از طرف دیگر تیم طراحی مسئولیت کنترل کیفیت را بر عهده خواهد داشت تا مشاهده کند که آیا پروژه فوق با نقشه هایی که تصویب شده مطابقت کامل دارد یا خیر.

بیشتر بدانید:مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقیحل مشکلات اجرایی ساختمانتاسیسات ساختمان

هر تیمی در این مرحله برنامه خود را دارد. برنامه های گروه های مختلف ساخت پروژه بستگی به نقش آن ها متفاوت می باشد. بعضی از پیمانکاران فرعی ممکن است نیاز به تکمیل کردن قسمتی از کار قبل از شروع بخش خود را داشته باشند. این نشان خواهد داد که اجرای ضعیف داشتن در این مرحله از کار می تواند سبب ایجاد موانع زیادی در پیشبرد پروژه شود.

نظارت و کنترل

بعضی از متدولوژی های مدیریت کردن در پروژه در اینجا مرحله متفاوتی جهت نظارت و کنترل کردن دارند. مدیر ساخت و ساز با استفاده از تکنیک های مختلف مدیریت پروژه بر بودجه، ریسک، مدیریت بیمه و محدوده نظارت می کند. یکی از بهترین ابزارها برای این مرحله( KPIشاخص عملکرد کلیدی) است.

ضوابط اجرایی ساختمان پس از ساخت

این مرحله از پروژه بسیار مهم است. به طور کلی ساخت و ساز پروژه تمام شده است، اما پروژه هنوز به مالک واگذار نشده است. در صورت عدم توجه مناسب به این فاز می تواند مشکلات زیادی را برای مالک به همراه داشته باشد.

تمام منابع غیر ضروری برای پروژه در این مرحله از بین می رود ابزار های اجاره ای برگردانده می شوند و سایت تمیز می شود.

مدیر پروژه و مهندسین ساخت پس از آن به طور فیزیکی از سایت بازدید خواهند داشت و همه مواردی را که هنوز به طور کامل تکمیل نشده یاداشت می کنند. پس از ایجاد لیست پیمانکار سعی می کند تا خطاها را اصلاح کنند.

مالک پروژه باید همه اطلاعات لازم پروژه را در داشته باشد. این شامل اسناد بسته مانند دفترچه راهنما، نقشه های ساخته شده، حسابداری و بیمه می شود. البته بیمه باید از بیمه ساختمانی به بیمه دائمی اموال تبدیل شود. برای پروژه های بزرگتر، مرحله پس از ساخت یک فرآیند رسمی است که به نام راه اندازی شناخته می شود. در اینجا سیستم ها جهت اطمینان پیدا کردن از برآورده شدن الزامات تعیین شده آزمایش و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

فرآیند ساخت و ساز چیست؟

فرآیند ساخت و ساز که به عنوان مرحله ساخت و ساز نیز شناخته می شود، فرآیندهای فیزیکی و مرتبط با آن مانند تخریب و پاکسازی محل است که به تکمیل یک پروژه کمک می کند. ذینفعان مختلفی مانند معماران، مهندسان، پیمانکاران و پیمانکاران فرعی در مراحل مختلف ساخت و ساز مشارکت دارند این فرآیند از طریق تهیه و تحویل یک سایت از کارفرما به پیمانکار آغاز می شود. زمانی پایان می یابد که پیمانکار پروژه تکمیل شده را به کارفرما تحویل دهد.

چرا ضوابط اجرایی ساختمان مهم هستند

پروژه های عمرانی خود به خودی اتفاق نمی افتد، بلکه نیاز به برنامه ریزی زیاد و افراد آگاه برای تحقق آن ها دارند. مراحل ساخت و ساز به دلایل زیر مهم است:

آن ها به گسترش ریسک کمک می کنند: پروژه های ساختمانی با ذینفعان مختلفی درگیر هستند و مرحله بندی پروژه ها با پیروی از یک دستور خاص به کاهش ریسک کمک می کند.

آن ها در هماهنگی پروژه کمک می کنند: متخصصان ساخت و ساز باید یک پروژه را با نظم خاصی تکمیل کنند و جمع آوری تمام متخصصان و منابع لازم برای شروع یک پروژه نیاز به هماهنگی زیادی دارد.

آن ها به عنوان راهنما عمل می کنند: مراحل ساخت و ساز، تکمیل پروژه را هدایت می کند، از مرحله مفهوم سازی شروع می شود تا تکمیل پروژه.

برای سازمان پروژه خوب است: مراحل ساخت و ساز به پروژه ها کمک می کند تا سازماندهی شده و به سرعت تکمیل شوند. مدیران پروژه و متخصصان از مراحل ساخت و ساز برای اطمینان از تکمیل وظایف خود استفاده می کنند.

بیشتر بدانید:ستون فولادی چیست؟ –انواع سقف متعارف در ساختمان سازی – انواع سقف سازه ای و ظوابط آن 

نحوه سازماندهی فرآیند

سازماندهی فرآیند ساخت و ساز مستلزم هماهنگی و ارتباط زیاد بین اعضای تیم است. در زیر چند نکته برای سازماندهی ساخت و ساز آورده شده است:

یک نقشه راه روشن داشته باشید: شما به یک طرح کلی از اهداف پروژه، منابع، جدول زمانی و بودجه تخمینی نیاز دارید. از جدیدترین ابزارها مانند نرم افزارهای مبتنی بر ابر استفاده کنید تا اطلاعات خود را ایمن و در مکانی امن نگه دارید.

چک لیست ساخت و ساز داشته باشید: چیزهای زیادی وجود دارد که فرد باید در یک پروژه ساختمانی انجام دهد. یک چک لیست داشته باشند تا مطمئن شوند که تمام مراحل ایمنی را رعایت می کنند.

اهداف خود را دنبال کنید: پس از مشخص کردن نقاط عطف پروژه، بهتر است پیشرفت تیم خود را زیر نظر داشته باشید. این باعث می شود تیم در قبال اهداف تعیین شده پاسخگو باشد.

ارتباط: ارتباط مستمر کلید حفظ پروژه در مسیر است. اگر مدیر ساخت و ساز با کارگران همسو نباشد، احتمالاً هرج و مرج رخ خواهد داد. همچنین مهم است که تمام ذینفعان پروژه را در جریان پیشرفت آن قرار دهید تا بهترین نتایج حاصل شود.

ضوابط ساختمان چیست؟

آئین نامه های ساختمانی حداقل استانداردهای مورد نیاز در رابطه با طراحی ، ساخت ، نوسازی و نگهداری یک سازه هستند. در هسته آن ، ضوابط اجرایی ساختمان نه تنها برای کاهش خطرات احتمالی برای ساکنان ساختمان ، بلکه برای ارتقاء رفاه کلی جامعه انجام می شوند. در اصل، صاحبان املاک، پیمانکاران و معماران باید قوانین ساختمان را به عنوان راهنمای خود قبل از شروع هر پروژه ساخت و ساز یا نوسازی جدید برای اطمینان از موفقیت در نظر بگیرند.

آیین نامه های ساختمانی به بسیاری از مهم ترین نگرانی های یک جامعه، از جمله سلامت و ایمنی عمومی و حفاظت از محیط زیست می پردازند. از آنجا که آنها توسط یک فرآیند مشورتی توسعه می یابند، ضوابط ساختمانی همچنین به کارایی هزینه و ارزش سرمایه گذاری می پردازند. تا حد زیادی، قوانین ساختمان، کیفیت، ایمنی و عملکرد انرژی ساختمان را برای سال ‌های آینده تعیین می‌ کنند، زیرا تصمیم ‌های طراحی اولیه و ساخت ‌و ساز هزینه ‌های عملیاتی و نگهداری را برای عمر ساختمان تعیین می‌کنند. تجهیزات ساختمان و سایر اجزا ممکن است قابل تعویض و ارتقا باشند، اما بسیاری از جنبه های عملکرد ساختمان در ابتدا “طراحی شده اند” و بسیار گران هستند و تغییر آن ها دشوار است. قسمت های پوشش ساختمان معمولاً به مدت 50 سال یا بیشتر در محل قرار دارند. قوانین ساختمان و تصمیمات طراحی و ساخت و ساز هر روز بر ما تأثیر می گذارد. برخی الزامات مانند ضوابط ایمنی آتش نشانی و استانداردهای سازه ای و لرزه ای به روش های آشکاری بر ما تأثیر می گذارد.

ضوابط ساختمان، مجموعه ‌ای از حداقل الزامات برای طراحی، ساخت و بهره‌ برداری ساختمان برای محافظت از سلامت عمومی، ایمنی و منابع طبیعی که ما را حفظ می‌کنند، به ما کمک می‌کنند تا آن را در ابتدا درست بسازیم، و بسیار مهم است. ضوابط ساختمان راهنمایی در مورد چگونگی طراحی ، ساخت و راه اندازی ساختمان ها برای دستیابی به این اهداف ارائه می دهند.

آیین نامه های ساختمانی به هر نوع سازه ای از جمله فضاهای تجاری، صنعتی و مسکونی مربوط می شود. برخی از ساختمان‌ها، برای مثال مدارس دولتی و مراکز مراقبت‌ های بهداشتی، حتی می‌ توانند از مجموعه قوانین و مقررات تخصصی خود تبعیت کنند که منحصر به عملکرد آن ها است. در حالی که ضوابط اجرایی ساختمان همه طیف یک ساختمان را پوشش می دهند ، حوزه های اصلی تمرکز آن ها عبارتند از:

ایمنی در برابر آتش سوزی

خروج مناسب

نورپردازی

تهویه

لوله کشی

برق

مصالح ساختمانی

تمامیت ساختاری

مزایای رعایت قوانین ساختمانی

قوانین ساختمانی مزایای بی شماری را هم برای سازندگان و هم برای ساکنان ارائه می دهد. بعضی از مزایای قوانین ساختمانی را بررسی می کنیم:

کاهش هزینه های ساخت و ساز : مزیت شماره یک پیروی از قوانین ساختمانی ، توانایی کاهش هزینه های پروژه است که هدف هر شغلی است. مطالعات زیادی وجود دارد که ثابت می کند چگونه ضوابط اجرایی ساختمان در نهایت از هزینه های ساخت و ساز پیشی می گیرند. به این دلیل است که، به سادگی ، سازه هایی که با ضوابط اجرایی به روز ساخته می شوند، بهتر در برابر تهدیدات احتمالی مانند بلایای طبیعی مقاومت می کنند.

قبوض انرژی را کاهش می دهد : با نشان دادن تعهد شرکت خود به رعایت ضوابط اجرایی ساختمان ، می توانید به وضوح نشان دهید که چگونه انجام این کار باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های بلندمدت برای مشتریان شما می شود.

امتیازات زیست محیطی را ارائه می دهد : با توجه به مقدار زیاد انرژی مصرف شده، این امر اجرای قوانین در صنعت ساختمان را به روشی کم هزینه و پربازده برای کاهش مصرف انرژی کشورمان تبدیل می کند.

تضمین ایمنی: مزیت اصلی آیین نامه های ساختمانی، مطمئناً تضمین ایمنی ساکنان است. با رعایت مقررات تعیین شده، خطر تصادفات، جراحات و آسیب های مالی ناشی از شیوه های ساخت و ساز نامرغوب به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

سازگاری و کیفیت: آیین نامه های ساختمانی یکپارچگی در شیوه های ساخت و ساز را ارتقا می دهند و در نتیجه کیفیت بیشتری در ساختمان ها ایجاد می شود. این منجر به افزایش اعتماد و اطمینان به سازه ها، هم برای سازندگان و هم برای ساکنان می شود.

ملاحظات بیمه ای و حقوقی: رعایت ضوابط ساختمانی اغلب شرط لازم برای دریافت پوشش بیمه ای است. شرکت‌های بیمه معمولاً به دنبال مدرکی هستند که نشان دهد یک ساختمان استانداردهای ایمنی لازم را برآورده می‌کند و هم به مالکان و هم به بیمه‌گران اطمینان می‌دهد.

بیشتر بدانید:آرایش پارکینگ مطابق ضوابط شهرداریسازه نگهبان و ضوابط آنپارکینگ اضافه در نقشه های معماری

آیین نامه های ساختمانی نقشی حیاتی در تضمین ایمنی و رفاه افراد ساکن یا کار در سازه های ساخته شده ایفا می کنند. آنها برای رسیدگی به طیف گسترده ای از خطرات، از بلایای طبیعی گرفته تا حوادث آتش سوزی و نگرانی های مربوط به دسترسی، طراحی شده اند. با رعایت این ضوابط اجرایی در ساختمان ها ، سازندگان و معماران می توانند اطمینان حاصل کنند که طرح ها و ساخت و سازهای آنها از استانداردهای ایمنی لازم برخوردار است. علاوه بر این، رعایت قوانین ساختمانی مزایای متعددی از جمله سازگاری، کیفیت و انطباق با الزامات قانونی و بیمه ای را نیز ارائه می دهد. بنابراین، بیایید اهمیت قوانین ساختمانی را نادیده نگیریم و ایمنی را در تمام تلاش های ساخت و ساز خود در اولویت قرار دهیم.

چرا ضوابط اجرایی ساختمان ها مهم هستند؟

ضوابط اجرایی ساختمان ها فقط یک پیشنهاد نیستند. آنها توسط قانون اجباری شده اند و تأثیر عمیقی بر امنیت عمومی دارند. در اینجا دلایلی وجود دارد که چرا ضوابط اجرایی ساختمانی بسیار مهم هستند:

حفاظت در برابر بلایای طبیعی: آیین نامه های ساختمانی شامل اقداماتی برای کاهش خطرات مرتبط با بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان، سیل و آتش سوزی جنگلی است. با پیروی از قوانین، ساختمان‌ها با کیفیت تر می‌شوند و احتمال خرابی‌های سازه‌ای در این رویدادها کاهش می‌یابد.

ایمنی در برابر آتش: قوانین ساختمان شامل مقرراتی برای به حداقل رساندن خطر آتش سوزی و اطمینان از ایمنی ساکنین است. آنها به نصب صحیح سیستم های تشخیص و اطفاء حریق و همچنین استفاده از مواد مقاوم در برابر آتش در ساخت و ساز می پردازند.

دسترس‌پذیری: قوانین ساختمانی نیز دسترسی را در اولویت قرار می‌دهند و اطمینان می‌دهند که سازه‌ها برای پذیرش افراد دارای معلولیت طراحی شده‌اند. این شامل ویژگی هایی مانند رمپ ویلچر، فضاهای پارک در دسترس، و درب ها و حمام ها با اندازه مناسب است.

بیشتر بدانید:ضوابط راه پله در نقشه های معماریضوابط  جک معلول در نقشه های معماریتامین اضافه پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری

ویژگی های مهم آیین نامه های ساختمانی

آیین نامه های ساختمانی معمولاً شامل طیف گسترده ای از الزامات و مقررات است. در اینجا برخی از ویژگی های مهم وجود دارد که معمولاً پیدا خواهید کرد:

الزامات سازه ای: آیین نامه های ساختمانی دستورالعمل هایی را برای یکپارچگی سازه ای ساختمان تعیین می کنند. این شامل مشخصات ستون ها، دیوارهای باربر، سقف ها و سایر اجزای لازم برای مقاومت در برابر نیروهای مختلف است.

سیستم های مکانیکی و الکتریکی: این ضوابط همچنین نصب، بهره برداری و نگهداری سیستم های مکانیکی و الکتریکی در یک ساختمان را پوشش می دهند. این امر ایمنی و عملکرد عناصری مانند گرمایش، تهویه، تهویه مطبوع، لوله کشی و سیم کشی برق را تضمین می کند.

بهره وری انرژی: با افزایش نگرانی ها در مورد مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی، قوانین ساختمان اکنون استانداردهای بهره وری انرژی را در خود جای داده اند. این استانداردها استفاده از مواد و فن آوری های صرفه جویی در انرژی را برای کاهش ردپای کربن ساختمان و کاهش هزینه های آب و برق ترویج می کنند.

چرا کنترل ساختمان مهم است؟

به بررسی اینکه ساختمان ها مطابق با استانداردهای مقررات ساختمانی ساخته شده اند کمک می کند.

نقشه برداران کنترل ساختمان بررسی می کنند که کار ساختمان با مقررات ساختمانی مطابقت دارد، مجموعه ای از استانداردها که برای محافظت از ایمنی، سلامت و رفاه مردم در داخل و اطراف محیط های ساخته شده در نظر گرفته شده است.

توجه به این نکته مهم است که کسانی که کارهای ساختمانی را انجام می دهند، مسئول رعایت مقررات ساختمان هستند و نقش کنترل ساختمان بررسی این است که آیا این کار را انجام می دهند.

تیم های کنترل ساختمان تمام جنبه های ساخت و ساز را بررسی می کنند، از جمله:

پایه ها

ضد رطوبت

مسائل ساختاری

عایق

تهویه

گرمایش

سرویس بهداشتی

دسترسی به یک ساختمان

حفاظت در برابر آتش و وسایل فرار در صورت آتش سوزی

محافظت از مردم در برابر اقدامات ناامن

بازدید منظم از محل توسط نقشه برداران کنترل ساختمان در طول کار ساختمانی به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که کار ساخت و ساز در مسیر درستی برای رعایت مقررات ساختمانی قرار دارد. نقشه برداران آنجا هستند تا به شما و سازنده شما مشاوره و راهنمایی در مورد رعایت استانداردهای لازم ارائه دهند. البته، اگر کارها به درستی انجام نشود، می تواند بسیار پرهزینه باشد.

حرفه ای ها و طراحان ساختمان که با هم روی طرح ها کار می کنند

در پروژه های بزرگ و کوچک، تیم های کنترل ساختمان با صاحبان املاک، سازندگان و طراحان کار می کنند و از مهارت های حرفه ای آنها برای یافتن راه حل ها و تصمیم گیری در مورد طراحی و مشخصات ساختمان ها و سازه ها استفاده می کنند، اغلب حتی قبل از شروع کار ساخت و ساز.

نقشه برداران کنترل ساختمان به طور منظم در دوره های آموزشی شرکت می کنند تا از آخرین پیشرفت های ساخت و ساز و مقررات ساختمان مطلع شوند و ارتباط نزدیک با سایر مقامات و مهندسان آنها را قادر می سازد تا دانش و اطلاعات جدید را کسب کنند و سپس می توانند آنها منتقل کنند و در سایت از آنها استفاده کنند.

تاییدیه از کنترل ساختمان هنگام فروش یا رهن مجدد خانه مهم است

پس از بازرسی نهایی کار ساختمان، گواهی پایان کار به صاحبان ملک صادر می شود که نشان می دهد نقشه بردار از مطابقت کار بازرسی شده با مقررات ساختمانی راضی است. این سند مهمی است که توسط وکلا و نمایندگان هنگام فروش ملک و همچنین وام دهندگان وام مسکن و بیمه گذاران املاک استفاده می شود.

ارتقای ساختمان های کارآمد و پایدار انرژی

بخشی از نقش مقررات ساختمانی کمک به بهبود صرفه جویی در مصرف سوخت ، حفاظت و ارتقای محیط زیست و ترویج توسعه پایدار است. تیم‌های کنترل ساختمان بررسی می‌کنند که آیا ویژگی‌هایی که در این امر نقش دارند، مانند پانل‌های خورشیدی، عایق کاری و روشنایی با استانداردها مطابقت دارند.

در دسترس ساختن ساختمان ها

دسترسی برابر به ساختمان‌های عمومی، مغازه‌ها و فضاهای کاری بسیار مهم است که ثبات در آنچه کارفرمایان و کارمندان باید انجام دهند تا محیط کار منصفانه باشد را تضمین می‌کند.

تیم‌های کنترل ساختمان نقشه‌ها، مشخصات را بررسی و تأیید می‌کنند تا مطمئن شوند که انواع خاصی از ساختمان‌ها بدون در نظر گرفتن سن افراد یا توانایی‌های آن ها برای همه قابل دسترسی هستند. ویژگی های دسترسی عبارتند از:

رمپ

بالابر و اطلاعیه در آسانسور

دربهای اتوماتیک

اتاق ها و سرویس های بهداشتی در دسترس

حفاظت از مردم در برابر سازه های خطرناک

اگر گزارشی از ساختمان یا سازه خطرناکی وجود داشته باشد، نقشه برداران کنترل ساختمان برای بازرسی و توصیه در مورد روند اقدام برای رفع هرگونه خطر قریب الوقوع و کمک به محافظت از مردم، از محل بازدید می کنند. کنترل ساختمان با خدمات اضطراری در ارتباط است تا همیشه ایمنی را تضمین کند.

نقشه بردار می تواند از مالک ساختمان بخواهد تا هر کاری را که برای ایمن سازی ساختمان لازم است انجام دهد یا در صورت نیاز، پیمانکار را برای انجام هر کاری که لازم است استخدام کند.

به حفظ کیفیت ساخت بالا کمک می کند

نقشه برداران کنترل ساختمان با ارائه بررسی های مستقل در مراحل کلیدی پروژه ساختمان به بالا بردن کیفیت ساخت و ساز کمک می کنند. آنها همچنین به صاحبان خانه، سازندگان، پیمانکاران و هر کس دیگری که در یک پروژه ساختمانی دخیل هستند کمک می کنند تا ایمنی، دسترسی و عملکرد درازمدت مورد نیاز در املاک ساخته شده با استاندارد بالا را ارائه دهند.

مقررات ساختمانی و اهمیت آن

مقررات ساختمانی که به عنوان آیین نامه های ساختمانی نیز شناخته می شود، کنترل های ساختمان مجموعه ای از قوانین است که استانداردهایی را برای سازه های ساختمانی بیان می کند. ساختمان ها باید با مقررات ساختمانی مطابقت داشته باشند تا معمولاً از شهرداری منطقه مجوز دریافت کنند.

کنترل‌های ساختمان برای راهنمایی مهندسان و معماران طراحی ساختمان هستند. دستورالعمل هایی را برای بازرسان ایمنی ارائه می کند. این مقررات توسط واحدهای دولتی برای اطمینان از ایمن و بهداشتی ماندن ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته اند.

مقررات ساختمانی به بسیاری از مهمترین دغدغه های جامعه می پردازد. این شامل؛ بهداشت و ایمنی عمومی و حفاظت از محیط زیست است. مقررات همچنین به کارایی هزینه و ارزش سرمایه گذاری می پردازند در یک نگاه کلی، آیین نامه های ساختمانی کیفیت ساختمان، ایمنی و عملکرد انرژی یک ساختمان را برای سال های آینده تعیین می کنند، زیرا تصمیمات طراحی اولیه و ساخت و ساز هزینه های عملیاتی و نگهداری را برای کل چرخه عمر یک ساختمان تعیین می کند. تجهیزات ساختمان و سایر اجزاء را می توان جایگزین و ارتقاء داد، اما بیشتر جنبه های کارآمدی ساختمان در ابتدا «طراحی شده اند» و بسیار گران هستند و اعمال تغییرات دشوار است.

قوانین ساختمان و تصمیمات طراحی و ساخت و ساز بر زندگی روزمره ما تأثیر می گذارد. برخی از الزامات، مانند استانداردهای ساختاری و لرزه‌ای، بر روی روش‌های متمایز تأثیر می‌گذارند. موارد دیگر مانند کیفیت نور، آکوستیک و هوایی که تنفس می کنیم نیز تأثیرات قابل توجهی بر سلامت و بهره وری ما دارند.

قطعات مقررات ساختمان

ساختار: این استحکام ساختاری یک منطقه پوششی ساختمان شامل طراحی پی، دیوارها، کف و اجزای سقف است.

ایمنی آتش نشانی: مقررات مربوط به هشدار قبلی در مورد توسعه آتش سوزی، مسیرهای ایمن، جلوگیری از گسترش آتش در داخل و سایر ساختمان ها، ارائه دسترسی خوب و امکانات اطفای حریق برای خدمات آتش نشانی است.

آماده سازی سایت و مقاومت در برابر آلاینده ها و رطوبت: این تمرکز بر این است که مطمئن شوید که دارایی شما عاری از تراکم، نفوذ مرطوب و آلودگی که ممکن است در زمین باشد و ضد آب باقی بماند.

مواد سمی: راهنمایی در مورد جلوگیری از نفوذ مواد سمی به داخل ساختمان هنگام قرار دادن عایق در دیوارها

مقاومت در برابر گذرهای صدا: الزامی با هدف کاهش انتقال صدا بین خانه ها، آپارتمان ها، انواع خاصی از اتاق ها، مناطق مشترک و خانه ها

تهویه: این بخش مقررات ساختمانی سطوح کافی تهویه ساختمان ها را فراهم می کند و از ایجاد تراکم در فضای خالی سقف جلوگیری می کند.

بهداشت: این امر مربوط به فراهم کردن امکانات بهداشتی و تجهیزات شستشوی کافی، الزامات مرتبط با تاسیسات ذخیره آب گرم بدون تهویه است.

زهکشی و دفع زباله: با دفع فاضلاب، فاضلاب و زهکشی آب طوفان همراه با جزئیات ذخیره سازی قابل اطمینان زباله (پسماندهای خانگی) سروکار دارد.

حفاظت در برابر سقوط، برخورد و ضربه: این به طراحی راه پله، نرده ها، محافظت از بالکن های فرود و سایر مناطق مرتفع مربوط می شود.

صرفه جویی در مصرف سوخت و نیرو: حداقل استانداردهای بهره وری انرژی را برای تمام قسمت های ساختمان ارائه می دهد، همچنین معیارهای طراحی را برای گرمایش فضا و ذخیره آب گرم ارائه می دهد.

بیشتر بدانید: تامین پارکینگ مطابق ضوابط شهرسازی و معماری شهرداری تهرانمشاور جهت حل مشکلات اداری انواع گواهی هاتهیه نقشه های فاز دو

دسترسی و استفاده از ساختمان‌ها: طراحی ساختمان‌ها برای اینکه همه افراد بتوانند دسترسی داشته باشند، بتوانند از امکانات ساختمان استفاده کنند، شامل الزاماتی برای کمک به افراد دارای اختلالات بینایی، شنوایی و حرکتی در استفاده از ساختارها است.

ایمنی شیشه در مورد ضربه، باز کردن و تمیز کردن: این مربوط به ارائه شیشه ایمنی در مکان های بحرانی است.

ایمنی الکتریکی: برای کارهای نصب الکتریکی در خانه ها، قطعات مشترک خانه ها و باغ های مرتبط اعمال می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *