قانون می گوید شما باید از خطر برای کارگران در حفاری یا نزدیکی آن جلوگیری کنید و ضوابط اجرایی پایدارسازی گود و ایمن سازی رعایت شود. برای حفظ اقدامات احتیاطی لازم، یک فرد ذی صلاح در شروع شیفت کاری و در زمان‌های مشخص دیگر، تکیه‌گاه‌های حفاری یا ضربه‌گیری را بازرسی کند. تا هنگامی که حفاری ایمن نیست نباید کار کردن در آن شروع شود. مشتریان تجاری باید قبل از شروع کار اطلاعات خاصی را در اختیار پیمانکاران قرار دهند. این باید شامل اطلاعات مرتبط در مورد:

شرایط زمین

سازه های زیرزمینی یا مسیرهای آبی

این اطلاعات باید در طول برنامه ریزی و آماده سازی برای کار حفاری مورد استفاده قرار گیرد.

ایمنی حفاری چیست؟

ایمنی گودبرداری از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا گودبرداری و ترانشه برداری از خطرناک ترین عملیات ساختمانی است. ایمنی گودبرداری مجموعه کاملی از اقدامات احتیاطی ایمنی برای ترانشه برداری و گودبرداری برای از بین بردن خطرات است.

فروریختن حفاری ها

یکی از حیاتی ترین جنبه های برنامه ریزی برای کار گودبرداری، اطمینان از اینکه ایمنی در اولویت است. خطرات متعددی در ارتباط با کار گودبرداری وجود دارد، بنابراین تهیه یک طرح ایمنی جامع که همه این موارد را در نظر بگیرد بسیار مهم است. برخی از رایج ترین تهدیدها عبارتند از سقوط آوار و قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک. با صرف زمان برای برنامه ریزی برای این خطرات و سایر خطرات احتمالی، می توانید اطمینان حاصل کنید که همه افراد درگیر در کار حفاری در امان هستند. علاوه بر توسعه یک طرح ایمنی، اجرای دقیق آن در طول پروژه نیز مهم است. چه در حال انجام پروژه حفاری باشید و چه افراد حرفه ای دیگر مانند حفاری بر حسب تقاضا و شرکت های مشابه را استخدام می کنید، می توانید به کاهش خطرات مرتبط با کار گودبرداری و ایجاد یک محیط کار ایمن تر کمک کنید.

پشتیبانی موقت : قبل از حفر هر گودال ترانشه، تونل، یا حفاری های دیگر، تصمیم بگیرید که چه پشتیبانی موقتی مورد نیاز است و اقدامات احتیاطی را برنامه ریزی کنید. قبل از شروع کار، اطمینان حاصل کنید که تجهیزات و اقدامات احتیاطی مورد نیاز در محل موجود است.

ضربه زدن به طرف های حفاری: ضربه زدن به طرف های حفاری تا یک زاویه امن ممکن است حفاری را ایمن تر کند. در خاک‌های دانه‌دار، زاویه شیب باید کمتر از زاویه طبیعی نشستن ماده حفاری‌شده باشد. در زمین مرطوب شیب قابل توجه مسطح تری مورد نیاز است.

افتادن یا جابجایی مواد

مواد سست : ممکن است به داخل حفاری بیفتند. حفاظ مناسب برای لبه ها باید شامل تخته های پا یا وسایل دیگری مثل بیرون زدگی صفحات ترانشه یا کناره های جعبه  جهت محافظت کردن افراد در برابر سقوط اشیاء باشد محافظ سر باید پوشیده شود.

تأثیر کارخانه و وسایل نقلیه: وسایل نقلیه را نزدیک کناره های گودبرداری پارک نکنید. بارهای اضافی می تواند احتمال ریزش کناره های گودبرداری را افزایش دهد.

افتادن در حفاری

از سقوط افراد جلوگیری کنید: لبه های حفاری ها باید با موانع قابل توجهی محافظت شوند که افراد ممکن است در آن ها سقوط کنند.

برای رسیدن به این هدف از:

نرده های محافظ و تخته های پا که در کنار محل حفاری در زمین قرار می گیرند. یا مجموعه های حفاظ ریل ساخته شده که به کناره های جعبه ترانشه متصل می شوند.

تخریب سازه های مجاور

مطمئن شوید که حفاری ها پایه داربست یا پایه ساختمان ها یا دیوارهای مجاور را تضعیف نمی کنند. بسیاری از دیوارهای باغ یا ساختمان ها دارای پایه های بسیار کم عمقی هستند که به راحتی توسط ترانشه های کوچک تضعیف می شوند و باعث می شوند که دیوار بر روی کسانی که در محل گودبرداری کار می کنند فرو بریزد. قبل از شروع حفاری، تصمیم بگیرید که آیا پشتیبانی اضافی برای سازه مورد نیاز است یا خیر. بررسی پایه ها و مشاوره یک مهندس سازه ممکن است مورد نیاز باشد.

خدمات زیرزمینی و هوایی

در هنگامی کابل های زیرزمینی که در حین کار حفاری آسیب دیده است، بسیاری از حوادث جدی رخ داده است. تماس با هر کابل برق می تواند منجر به انفجار و سوختگی کابل های اطراف شود. خروج گازی که مشتعل می شود می تواند باعث صدمات جدی و یا آسیب مالی در نتیجه آتش سوزی و انفجار شود. تا زمانی که اقدامات لازم برای شناسایی و جلوگیری از هرگونه خطر آسیب ناشی از خدمات زیرزمینی انجام نشده باشد، کار حفاری نباید شروع شود.

در صورتی که بدنه کامیون یا بیل مکانیکی بلند شده به خطوط برق هوایی برخورد کنند و باعث ایجاد قوس الکتریکی شود، می تواند سوختگی و برق گرفتگی ایجاد شود.

جریان آب های زیرزمینی و سطحی

بسته به نفوذپذیری زمین، آب ممکن است به داخل هر حفاری یا آب زیرزمینی طبیعی در محل گودبرداری جریان یابد.

تکیه گاه های کنار حفاری باید به گونه ای طراحی شوند که ورود آب های زیرزمینی را کنترل کنند و در طراحی باید هرگونه ورود آب اضافی را در نظر بگیرند.توجه ویژه باید به مناطق نزدیک به دریاچه ها، رودخانه ها و دریاها شود.

آب ورودی به حفاری باید به سمت مخازن هدایت شود که از آنجا می توان آن را خارج کرد. با این حال، تأثیر پمپاژ از مخزن ها بر پایداری حفاری باید در نظر گرفته شود. روش‌های جایگزین برای آب‌زدایی (مانند انجماد زمین و تزریق دوغاب) نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. طراحان باید این مسائل را در نظر بگیرند.

سایر جنبه های ایمنی گودبرداری

وسیله ای امن برای ورود و خروج از حفاری فراهم کنید. اگر ارزیابی ریسک مشخص کند که نردبان ها وسیله ای معقول برای دسترسی و خروج از حفاری هستند، باید برای این هدف مناسب و از استحکام کافی برخوردار باشند.

آنها باید روی یک پایه محکم قرار داشته باشند، برای جلوگیری از لغزش محکم شوند مگر اینکه یک دسته جایگزین مناسب ارائه شود.

ظوابط اجرایی گودبرداری:

تشخیص تاسیسات زیرزمینی با استفاده از آشکارسازهای فلزی یا کابلی.

روش‌های حفاظت از خاک مانند پله‌پاشی، شیب‌بندی.

نقشه کشی و علامت گذاری سطح تاسیسات زیرزمینی.

تست گاز داخل گودبرداری قبل از کار.

مواد حفاری شده باید در فاصله 1 متری لبه گود قرار داده شود.

ورود و خروج امن

دسترسی و خروجی مناسب را حفظ کنید.

دسترسی به زاویه ایمن 45 درجه را فراهم کنید.

برای جلوگیری ورود آب ، دیوارهای بسته ایجاد کنید.

اگر حفاری به فضای محدود تبدیل شود، تمام استانداردهای فضای محدود را رعایت کنید.

علامت دهنده باید همیشه با حرکت وسیله نقلیه حضور داشته باشد.

تابلوی راهنما از همه مهمتر هستند.

اگر حفاری نزدیک جاده باشد، دسترسی متناوب را داشته باشید.

در ترانشه های باریک، یک نردبان باید از پایین به بالا و 1 متر بالاتر از سطح زمین کشیده شود.

در نزدیکی گودبرداری از حرکت وسایل نقلیه خودداری کنید.

زباله ها و آلودگی های شیمیایی باید حذف شوند.

نور و روشنایی خوب در محل گودبرداری

برش باید از بالا به پایین انجام شود. هیچ گونه زیر برش جانبی مجاز نیست.

بیشتر بدانید: اسکلت بتنی وظوابط آنانواع سقف سازه ای وظوابط آن

خطرات گودبرداری و اقدامات کنترلی

اگر اقدامات احتیاطی مناسب انجام نشود، گودبرداری می تواند خطرناک باشد. در اینجا برخی از خطرات رایج گودبرداری و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از حوادث و صدمات ذکر شده است:

1.حفره ها و فروپاشی ها

ناپایداری خاک می تواند منجر به ایجاد حفره هایی شود و خطرات قابل توجهی برای کارگران در حفاری و اطراف آن ایجاد کند. هنگامی که خاک یکپارچگی ساختاری خود را از دست می دهد، می تواند در حفاری فرو بریزد، و کارگران در حال کار در آن فرو بروند. عوامل مختلفی در ناپایداری خاک نقش دارند، از جمله:

نوع خاک: انواع مختلف خاک دارای سطوح مختلف پایداری هستند. به عنوان مثال، خاک های منسجم مانند خاک رس معمولاً پایدارتر از خاک های دانه ای مانند ماسه یا شن هستند. با این حال، حتی خاک های منسجم نیز می توانند تحت شرایط خاصی، مانند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آب، ناپایدار شوند.

عمق گودبرداری: هر چه گودبرداری عمیق تر باشد، فشار بیشتری به خاک اطراف وارد می شود. این افزایش فشار می تواند باعث ناپایداری خاک و ایجاد حفره ها شود.

شرایط آب و هوایی: باران، برف و سایر اشکال بارش می توانند باعث اشباع شدن خاک شوند و یکپارچگی ساختاری آن را کاهش دهند. همچنین، چرخه های انجماد و ذوب می تواند حرکت خاک را ایجاد کند و خطر ایجاد حفره را افزایش دهد.

فعالیت‌های ساختمانی در نزدیکی: ارتعاشات ناشی از ماشین‌آلات سنگین یا فعالیت‌های ساختمانی می‌تواند باعث از دست دادن پایداری خاک شود که به طور بالقوه منجر به حفرهایی می‌شود.

تکنیک‌های نادرست حفاری: عدم رعایت شیوه‌های حفاری مناسب، مانند شیب‌بندی، می‌تواند منجر به ناپایداری خاک و افزایش احتمال حفره شود.

برای کاهش خطر حفره ها و ریزش ها، اجرای اقدامات حفاظتی مناسب ضروری است، مانند:

انجام یک ارزیابی کامل قبل از گودبرداری برای تعیین نوع و پایداری خاک، شناسایی خطرات احتمالی و انتخاب مناسب ترین سیستم های حفاظتی.

اجرای سیستم‌های حفاظتی، شامل شیب‌بندی (زاویه‌کردن دیوارهای گودبرداری)، نیمکت‌بندی (ایجاد پله‌ها در دیواره‌های گودبرداری)، یا مهار (استفاده از سازه‌های نگهدارنده برای جلوگیری از حرکت خاک).

بازرسی منظم مکان های حفاری برای شناسایی و رفع هرگونه نشانه ای از ناپایداری خاک یا سایر خطرات.

نظارت بر شرایط آب و هوایی و تنظیم شیوه های کاری برای حفظ محیط کار ایمن.

ارائه آموزش های ایمنی جامع به کارگران، از جمله تکنیک های مناسب حفاری، تشخیص خطر و شیوه های کار ایمن.

2. سقوط

هنگامی که کارگران در نزدیکی لبه گودبرداری کار می کنند یا در حال بالا رفتن از حفاری یا خارج شدن از حفاری هستند، سقوط ممکن است رخ دهد. برای به حداقل رساندن خطر سقوط و اطمینان از محیط کار ایمن، اقدامات کنترلی زیر باید اجرا شود:

ایجاد حفاظت مناسب در برابر سقوط: نرده های محافظ، توری های ایمنی یا سیستم های جلوگیری از سقوط را در اطراف لبه های گودبرداری نصب کنید تا از سقوط تصادفی کارگران در داخل حفاری جلوگیری شود.

استفاده از نردبان های مناسب: اطمینان حاصل کنید که نردبان ها حداقل یک متر بالاتر از لبه گودبرداری قرار دارند تا یک دسته ایمن ایجاد کنند. نردبان ها همچنین باید محکم باشند و به خوبی نگهداری شوند و به طور مرتب از نظر آسیب یا نقص بازرسی شوند.

تهیه وسیله ایمن برای خروج: علاوه بر نردبان ها، پله ها یا سایر نقاط خروج ایمن باید در دسترس کارگران باشد تا به راحتی از گودبرداری خارج شوند.

قرار دادن موانع در اطراف گودبرداری: موانع، مانند حصار یا موانع دیگر، می توانند محیط گودبرداری را مشخص کنند و اطمینان حاصل شود که همه افراد در سایت از مکان آن مطلع هستند.

استفاده از نوار با رنگ روشن یا بازتابنده: برای افزایش دید، به خصوص در شرایط کم نور، نوار رنگی یا بازتابنده را در اطراف لبه حفاری قرار دهید.

بیشتر بدانید: تست بتن چیست؟عایق بندی رطوبتی وصوتیاسکلت فلزی و ظوابط آن

علائم مناسب: علائم واضح و قابل رویت را در اطراف گودبرداری نصب کنید تا مکان آن و هرگونه خطر احتمالی را نشان دهد. علائم باید به راحتی قابل خواندن و در طول پروژه نگهداری شوند.

اجرای طرح حفاظت از سقوط: یک طرح حفاظت از سقوط مخصوص سایت را تهیه کنید که مراحل، تجهیزات و آموزش های لازم برای جلوگیری از سقوط را مشخص می کند. این طرح باید به همه کارگران ابلاغ شود و در صورت نیاز به روز شود.

آموزش حفاظت از سقوط: به کارگران آموزش جامع حفاظت از سقوط، از جمله شناسایی خطر، استفاده صحیح از تجهیزات و شیوه های کار ایمن ارائه دهید.

با اجرای این اقدامات کنترلی می توان خطر سقوط را به میزان قابل توجهی کاهش داد و از ایمنی کارگران و موفقیت کلی پروژه گودبردرای اطمینان حاصل کرد.

کار حفاری شامل خطرات زیادی است که در صورت عدم رسیدگی مناسب می تواند منجر به صدمات جدی یا تلفات جانی شود. اما با برنامه ریزی و اقدامات کنترلی مناسب می توان بسیاری از این خطرات را به حداقل رساند یا از بین برد. در این مقاله، خطرات رایج حفاری، از جمله سقوط، حفره ها ، تاسیسات زیرزمینی و ورود آب را مورد بحث قرار داده‌ایم.

ما همچنین اقدامات کنترلی را ارائه کرده ایم که می تواند برای به حداقل رساندن این خطرات اجرا شود، از جمله برنامه ریزی قبل از حفاری، شیوه های کاری مناسب، نظارت منظم، تجهیزات حفاظت فردی، و آمادگی و واکنش اضطراری. با اجرای این اقدامات می توان از کارگران بهتر محافظت کرد و پروژه های حفاری را با خیال راحت و با موفقیت به پایان رساند. اولویت بندی ایمنی در کار گودبرداری ضروری است.

گودبرداری چیست

گودبرداری یک فرآیند ضروری در پروژه های ساختمانی است که شامل حذف خاک، سنگ و سایر مواد از یک سایت برای ایجاد پی یا آماده سازی آن برای سازه های ساختمانی است. فرآیند گودبرداری به تجهیزات سنگین و کارگران ماهر نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که کار به طور ایمن و مؤثر انجام می شود. انواع مختلفی از تکنیک های گودبرداری در ساخت و ساز استفاده می شود که هر کدام مزایا و معایب منحصر به فردی دارند.

ارزیابی و برنامه ریزی سایت

قبل از شروع کار سایت، تیم شما سایت را ارزیابی کرده و یک طرح ایجاد می کند. این احتمالاً توسط یک شرکت مهندسی، معماری یا نقشه برداری انجام می شود. پلان سایت آنها باید شرایط فعلی سایت شما را نشان دهد، از جمله توپوگرافی، ترکیب خاک و تاسیسات و سازه های زیرزمینی موجود. پلان سایت همچنین شامل تغییرات پیشنهادی، از جمله مواردی مانند تاسیسات جدید، زهکشی، سنگفرش و محوطه سازی خواهد بود.

گاهی اوقات، گرفتن یک تصویر واضح از شرایط فعلی سایت شما می تواند مشکل باشد، به خصوص زمانی که صحبت از آنچه در زیر سطح سایت شما وجود دارد به میان می آید. اما با استفاده مناسب از فناوری، آزمایش و تجربه تخصصی، بسیاری از تیم ها می توانند ایده خوبی از آنچه در زیر آن نهفته است به دست آورند.

پیمانکار گودبرداری می توانند بینشی از شرایط موجود سایت و طرح سایت به طور کلی ارائه دهند. هنگام انتخاب یک پیمانکار برای این بخش از پروژه، به دنبال فردی باشید که مشتاق است زودتر وارد همکاری با شما شود برای این کار می توانیید با مشاروان شرکت آراد ابیه آذرخش تماس بگیرید.

پاکسازی

هنگامی که طرح پروژه شما ایجاد شد و تیم کار سایت جمع آوری شد، تجهیزات و اپراتورهای آنها به سایت عرضه می شوند. اولین قدم آنها پاکسازی زمین است. این شامل از بین بردن موانع ناخواسته واقع در سطح زمین، باقی گذاشتن یک تخته صاف و خالی برای شروع پروژه است.

این مرحله می تواند شامل حذف درختان و سایر پوشش های گیاهی و همچنین تخریب ساختمان های قدیمی باشد. زباله های حاصل برای بازیافت یا دفع مناسب به خارج از محل منتقل می شوند. مدت زمان این مرحله بسته به زمان سال، تراکم پوشش گیاهی، اندازه سایت، اندازه تیم و نوع تجهیزاتی که در حال اجرا هستند، متفاوت خواهد بود.

در طول این مرحله، تیم شما باید تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای کنترل فرسایش در سایت انجام دهد. در حالی که حذف پوشش گیاهی برای ساخت ساختمان شما ضروری است، خاک سست روی سطح را آزاد می کند. باد و باران می توانند خاک را فرسایش دهند و این ذرات را به فاضلاب و مجاری آب منتقل کنند. استانداردهای کنترل فرسایش توسط سازمان های محلی، و ملی تنظیم می شود.

حفاری و درجه بندی

ساختمان های مستحکم و با دوام از پی ریزی و فوندانسیون شروع می شوند. این وظیفه بیل مکانیکی شما است که یک پایه پایدار و محکم برای پروژه شما ایجاد کند، که نیاز به گودبرداری دارد. همانطور که فرآیند پاکسازی زمین به پایان می رسد، تیم روی حذف سنگ های در درجه پایین و مواد آلی (مانند ریشه های درختان بزرگ) کار خواهد کرد.

قرار دادن مواد منفجره ممکن است بتواند اقلام نزدیک به سطح را جدا کند. با این حال، سنگ هایی که در زیر قرار دارند ممکن است نیاز به انفجار داشته باشند. در این صورت، خدمه سایت محل انفجار را مشخص کرده و یک لایه ضخیم از خاک شل را روی آن قرار می دهند سپس، خدمه می توانند وارد شوند و سنگ های منفجر شده را جدا کنند. در بسیاری از موارد، سنگ برداشته شده از زمین را می توان شکسته و در جای دیگری از محل به عنوان ماده پرکننده استفاده کرد.

در طول این فرآیند، تیم روی رتبه بندی سایت نیز کار خواهد کرد. این می تواند همه چیز را شامل شود، از ایجاد بالشتک های ساختمانی کاملاً مسطح و جاده ها گرفته تا شیب ها، شیارها و حوضچه ها برای مدیریت زهکشی و آب ها. پس از اتمام حفاری، تیم محل مورد نیاز را پر کرده و فشرده می کند و پایه ای مطمئن و پایدار برای پروژه شما فراهم می کند.

تاسیسات، زهکشی و سنگفرش

گودبرداری مناسب به طراحی و اجرای سیستم های زهکشی کارآمد کمک می کند و خطر آسیب آب و فرسایش در اطراف محل ساخت و ساز را به حداقل می رساند. این امر به ویژه در مناطق مستعد بارندگی شدید یا سیل بسیار مهم است.

در طول یا بعد از مرحله حفاری و درجه بندی، تیم شما بر روی نصب تاسیساتی که به ساختمان شما ارائه خواهند داد، کار خواهند کرد. آنها گودال هایی را ایجاد می کنند و زیرساخت هایی را برای پشتیبانی از اتصالات آب، فاضلاب، برق، کابل، تلفن و اینترنت شما نصب می کنند.

حفر گودال به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که این شرکت ها می توانند به اتصالات موجود در نزدیکی دسترسی داشته باشند، یا اینکه شرکت خدمات برق مجبور است اتصالات جدیدی را اجرا کند. این تیم همچنین زیرساخت‌های زهکشی از جمله لوله‌ها، حوضچه‌های نگهدارنده یا نگهداری و زهکش‌ها را در هر کجا که لازم باشد نصب خواهد کرد. این امر به مدیریت رواناب طوفان در حین و پس از ساخت کمک می کند.

بیشتر بدانید:ضوابط نورگیر در نقشه های معماری –تهیه نقشه های فاز دو – ضوابط اجرایی ساختمان

علاوه بر این، این تیم روی ایجاد هر جاده، پارکینگ و سایر ویژگی‌های آسفالت کار خواهد کرد. این می تواند در فازهای مختلف پروژه، بسته به نیاز به دسترسی به تجهیزات، پارکینگ و موارد دیگر اتفاق بیفتد.

محوطه سازی و پاکسازی

یکی از آخرین قطعات یک پروژه ساختمانی، محوطه سازی نهایی است. این می تواند شامل ایجاد مناظر سخت و سایر مناطق در فضای باز و همچنین کاشت درختان، بوته ها و سایر گیاهان باشد.

هنگامی که بخش زمین پروژه تکمیل شد، تیم کار سایت باید سایت را پاکسازی کند. این شامل حذف کلیه آوارها، ماشین آلات و مواد باقیمانده می شود و محل را در شرایط ایمن و تمیز برای مرحله بعدی ساخت و ساز یا برای اشغال سایت توسط مالک قرار می دهد.

انتخاب بیل مکانیکی مناسب

درک فرآیند گودبرداری برای هر کسی که در یک پروژه ساخت و ساز  مشارکت دارد ضروری است. این پنج مرحله، را می‌توانید از افرادی که در سایت شما فعالیت می کنند انتظار داشته باشید، به شکل گسترده سایت را ترسیم می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند که از اجرای روان و کارآمد پروژه خود مطمئن شوید.

به عنوان یکی از اولین پیمانکاران در محل، کاری که یک تیم حفاری انجام می دهد، زمینه را برای بقیه پروژه فراهم می کند. کار با پیمانکار سایت مناسب می تواند پروژه شما را برای موفقیت تنظیم کند، و ماندن بر اساس بودجه و برنامه را در دراز مدت آسان تر کند.

بیشتر بدانید:مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقی –حل مشکلات اجرایی ساختمان –مشاوره خدمات اجرایی ساختمان

گودبرداری یک جنبه حیاتی از ساخت و ساز است که به موفقیت کلی یک پروژه کمک می کند. نقش مهمی در آماده سازی سایت، ساخت فونداسیون، نصب تاسیسات، کنترل زهکشی و فرسایش، و دسترسی و حمل و نقل ایفا می کند و تضمین می کند که سازه ها بر روی زمین محکم ساخته شده و در طول زمان به طور موثر عمل می کنند.

اگر به دنبال یک شرکت گودبرداری با تجربه و خدمات کامل هستید، امروز با ما تماس بگیرید تا یک مشاوره رایگان را تعیین کنید.

فرآیند حفاری چگونه انجام می شود؟

یکی از ضوابط اجرایی گودبرداری قبل از شروع حفاری، به مجوز حفاری نیاز دارید و محل کار شما باید به دقت بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که زیستگاه طبیعی اطراف در طول حفاری حفظ می شود. شما همچنین باید هرگونه خدمات زیرزمینی را یادداشت کنید. در مرحله بعد، برای اندازه و عمق سایت برنامه ریزی های لازم انجام می شود و پیمانکاران نقشه هایی را جهت مشخص کردن محدوده سایت گودبرداری هایی انجا می دهند. پس از تکمیل این دو مرحله حیاتی، کار حفاری می تواند آغاز شود.

فرآیند حفاری شامل:

تعیین معیارهای گوشه ای

بررسی سطح زمین و سطوح بالا

حفاری تا عمق مجاز

نیلینگ خاک سست

علامت گذاری سطح برش

مشخص کردن مرزهای ساختمان

ساخت زهکش های حفاظتی

حفاری می تواند هنگامی که نقشه های خود را شروع کردید، شروع شود

پس از انجام نقشه ها و طرح تایید شده، حفاری آغاز می شود.

بیل مکانیکی از نقشه و نقشه های تایید شده شما استفاده می کند تا بداند کجا باید حفاری کند.

عمق گودبردرای به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت، مثل نوع پی و اینکه آیا فضای رانش یا قسمت زیرزمین وجود دارد.

مهم نیست که چه نوع فونداسیونی را انتخاب می کنید، به احتمال زیاد باید روی فوترهای سیمانی قرار داده شود.

نوع فونداسیونی که انتخاب می شود تعیین می‌کند که فوترها تا چه حد عمیق باشند.

در زیر، ما چند نوع فونداسیون و چگونگی تأثیر آنها بر عمق گودبرداری و فوتر را بررسی خواهیم کرد.

حفاری فونداسیون چیست؟

حفاری پی فرآیند حذف خاک و سنگ از منطقه ای است که برای پایه سازه جدید تعیین شده است.

حفاری اجازه می دهد تا پایه ها به خاکی که عمیق تر از لایه بالایی است ریخته شود.

این امر محافظت در برابر عناصر مختلف، از جمله زمین و سنگ‌هایی را که در طول سال‌ها جابه‌جا می‌شوند، می‌افزاید

چقدر طول می کشد؟

مدت زمان مورد نیاز بر اساس اندازه ساختمانی است که در حال ساخت است.

در حالی که برخی از آنها را می توان در چند روز حفر کرد، برخی دیگر ممکن است هفته ها طول بکشد.

حفاری مناسب تضمین می کند که کار به درستی و بدون نادیده گرفتن مراحل مهم انجام می شود.

یک پی چقدر باید عمیق باشد؟

عمق عنصر دیگری است که به آنچه ساخته می شود بستگی دارد. خانه های یک طبقه و خانه های بدون زیرزمین، پایه بسیار کم عمق تری خواهند داشت.

خانه‌های چند طبقه و سازه‌های بزرگ‌تر به ترانشه‌های عمیق‌تر و پایه‌های بزرگ‌تر نیاز دارند زیرا وزن بیشتری را تحمل می‌کنند.

قوانین عموماً خواستار ریختن پی ها در زیر خط یخبندان هستند تا تحت تأثیر یخ زدگی و ذوب زمین در ماه های سرد قرار نگیرند.

با عمیق‌تر شدن ترانشه‌های حفر شده، معمولاً خاک نیاز به تقویت دارد تا از پر شدن آن قبل از ریختن پایه جلوگیری شود.

حفر پایه ها به روش درست

در اینجا روند حفاری ما از ابتدا تا انتها آمده است:

بخش مهمی از هر پروژه حفاری، نقشه برداری تعیین می کند که همه چیز در کجا ساخته می شود که به ما کمک می کند بدانیم برای پایه های ساختمان از کجا شروع کنیم.

همچنین به تعیین مصالحی کمک می کند که اگر خاک برای حمایت از فونداسیون یا سازه کافی نباشد، مورد نیاز است.

این کار زمانی انجام می شود که ما نتایج آزمایش خاک را با مهندس بررسی می کنیم. توجه ویژه ای به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا مواد خاصی وجود دارد که برای حمایت از فونداسیون پروژه های ساختمانی مناسب نیستند، داده می شود.

حفاری

مرحله بعدی حفاری واقعی است. پس از اتمام حفاری، سایت مورد بازدید و بازرسی قرار می گیرد. یک متخصص معتبر دوباره خاک را بررسی می کند تا مطمئن شود که با اولین گزارش مطابقت دارد. زمانی که الزامات و نتایج آزمایش پذیرفته شد، فرآیند ریختن پایه های بتنی آغاز می شود. پس از تنظیم و تست ضربه از نظر سختی، ساختن پایه درست است.

انواع گودبرداری مورد استفاده در ساخت و ساز

حفاری نقش حیاتی در پروژه های ساختمانی ایفا می کند و زمینه را برای پایه های مستحکم و توسعه زیرساخت ها فراهم می کند. از حفر ترانشه ها تا ایجاد زیرزمین، انواع مختلفی از تکنیک های حفاری برای برآورده کردن نیازهای مختلف سایت های ساخت و ساز استفاده می شود.

  1. حفاری ترانشه: حفاری ترانشه شامل حفر کانال های طولانی و باریک در زمین است که در درجه اول برای نصب تاسیسات زیرزمینی مانند لوله ها، کابل ها و سیستم های زهکشی استفاده می شود. بیل های دستی، ترانچر، کلنگ و چرخ دستی معمولاً برای حفاری ترانشه استفاده می شود. این ابزارها همراه با ماشین آلات مدرن مانند بیل مکانیکی، می توانند با حفظ دقت و دقت، فرآیند را تسریع بخشند.
  1. حفاری زیرزمین: حفاری زیرزمین برای ایجاد فضای اضافی در زیر سطح زمین برای اهداف مختلف، مانند انبار، پارکینگ، یا مناطق زندگی انجام می شود. این نوع گودبرداری به ماشین آلات سنگین مانند بیل مکانیکی به همراه ابزارهای برقی مانند چکش و برش بتن نیاز دارد.
  1. حفاری شیب: حفاری شیب به منظور ایجاد سطوح شیب دار برای ساخت جاده ها، خاکریزها یا دیوارهای حائل انجام می شود. برای حفظ پایداری و جلوگیری از فرسایش خاک نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. برای حفاری در شیب اغلب از بیل مکانیکی و سنگ بری استفاده می شود.
  1. حفاری پی: حفاری پایه شامل حفر ترانشه ها یا گودال ها برای آماده سازی برای سازه هایی مانند ساختمان ها یا پل ها است. حفاری دقیق برای اطمینان از توزیع مناسب بار و پایداری بسیار مهم است. اره های بتن و بیل مکانیکی در گودبرداری پی به همراه میلگرد، قالب و ابزار تسطیح برای ایجاد پایه های محکم و هموار استفاده می شود.
  1. حفاری گودال: حفاری گودال برای ایجاد حفره های بزرگ و عمیق در زمین برای اهداف مختلف از جمله معدن، استخراج معادن یا حفاری های باستان شناسی انجام می شود. ماشین آلات سنگین مانند جرثقیل ها، مته ها و مواد منفجره در حفاری گودال استفاده می شود. تجهیزات ایمنی، دستگاه های بالابر و مواد انفجاری برای ایمنی و کارایی حفاری گودال بسیار مهم هستند.
  1. حفاری بدون ترانشه: تکنیک های حفاری بدون ترانشه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که تاسیسات زیرزمینی نیاز به نصب یا تعمیر بدون ایجاد اختلال در سطح داشته باشند. روش هایی مانند حفاری جهت دار افقی و ترکیدگی لوله، نیاز به حفاری گسترده را به حداقل می رساند. تجهیزات و ابزارهای تخصصی، از جمله مته های جهت دار، تجهیزات ترکیدگی لوله و آسترهای لوله، برای حفاری بدون ترانشه ضروری هستند.

سوالات متداول

  1. گودبرداری در ساختمان سازی چیست؟

گودبرداری در ساخت و ساز به فرآیند حفاری و برداشتن خاک، سنگ یا سایر مواد از زمین برای ایجاد فضایی برای اهداف ساختمانی اطلاق می شود. آماده سازی فونداسیون، نصب تاسیسات، ایجاد زیرزمین و شکل دادن به زمین مطابق با طرح مورد نظر، یک مرحله ضروری در پروژه های مختلف ساختمانی است.

  1. ابزار و وسایل رایج مورد استفاده در گودبرداری چیست؟

ابزار و تجهیزات متداول مورد استفاده در حفاری عبارتند از بیل مکانیکی، بولدوزر، لودر چرخ، ترانچر، متراکم کننده، جک چکش، برش بتن، بیل، کلنگ، چرخ دستی و ابزارهای مختلف برقی. انتخاب ابزار و تجهیزات بستگی به نوع خاص گودبرداری و ماهیت خاک یا ماده مورد حفاری دارد.

  1. ایمنی در حین گودبرداری چگونه تامین می شود؟

ایمنی در حین گودبرداری برای جلوگیری از حوادث و صدمات بسیار مهم است. این شامل برنامه ریزی مناسب، آماده سازی سایت و رعایت مقررات ایمنی است. برخی از اقدامات ایمنی عبارتند از انجام بررسی دقیق محل، علامت‌گذاری خطوط تاسیسات، اطمینان از پایه‌بندی و مهاربندی مناسب، تهیه تجهیزات حفاظت فردی برای کارگران، اجرای اقدامات کنترل ترافیک، و انجام بازرسی‌های منظم از تجهیزات و ماشین‌آلات.

  1. انواع روش های گودبرداری چیست؟

انواع مختلفی از روش های حفاری در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آنها می توان به حفاری ترانشه، حفاری زیرزمین، حفاری برش و پر، حفاری شیب دار، لایروبی، حفاری پی، حفاری گودال، حفاری سنگ، حفاری کانال، حفاری بدون ترانشه و حفاری زیر آب اشاره کرد. هر روش بر اساس الزامات و شرایط خاص پروژه ساخت و ساز انتخاب می شود.

  1. عمق گودبرداری چگونه تعیین می شود؟

عمق گودبرداری بر اساس کاربری مورد نظر منطقه مورد حفاری تعیین می شود. تحت تأثیر عواملی مانند نوع سازه ای که قرار است ساخته شود، قوانین و مقررات محلی ساختمان، شرایط خاک، سطح آب زیرزمینی و هر گونه الزامات طراحی خاص است. تجزیه و تحلیل مهندسی مناسب و مشاوره با متخصصان برای تعیین عمق مناسب گودبرداری ضروری است.

موفقیت هر پروژه ساختمانی به شدت به اجرای صحیح تکنیک های گودبرداری بستگی دارد. چه حفاری ترانشه برای نصب تاسیسات یا حفاری سنگ برای آماده سازی فونداسیون، هر روش هدف منحصر به فردی را دنبال می کند.

چرا به حفاری پایه عمیق نیاز دارید؟

هنگامی که یک گروه ساختمانی در حال ساخت خانه هستند، فونداسیون معمولاً کم عمق است و در بالای سطح زمین ساخته می شود. این برای خانه ها کاملاً خوب است زیرا وزن آنها به اندازه یک ساختمان پنج طبقه یا آسمان خراش سنگین نیست. معمولاً کمترین جابجایی با پی های کم عمق اتفاق می افتد، اما این میزان برای سازه های بزرگتر به شدت متفاوت است.

گودبرداری عمیق برای آسمان خراش ها و ساختمان های بلند ضروری هستند زیرا به پشتیبانی اضافی نیاز دارند. این نیز جایی است که حفاری پایه وارد می شود. بدون آن، ما نمی‌توانیم شمع‌ها یا پایه‌هایی را برای پشتیبانی در زمین حفر کنیم. گودبرداری باید به اندازه کافی عمیق باشد که از حرکت یا فرورفتن سازه جلوگیری کند. به جای اینکه کل وزن سازه بر روی یک پایه سیمانی قرار گیرد، مهندسان ساخت و ساز از غیرقابل حرکت ترین لایه زیر آنها یعنی سنگ بستر استفاده می کنند

تکنیک های گودبرداری در ساخت و ساز

در این فرآیند از ابزارها و تکنیک‌های مختلفی برای جابجایی خاک، سنگ و سایر مواد برای تشکیل حفره و آماده‌سازی محوطه برای ساخت و ساز یا ساختن تاسیسات جدید و همچنین تعمیر موارد موجود استفاده می‌شود، اما آخرین تکنیک‌های حفاری در ساخت و ساز چیست؟

هنگامی که صحبت از حفاری یک سایت به میان می آید، می تواند تصمیم گیری دشواری باشد که در آن کدام روش برای شما بهترین است و انتخاب نوع اشتباه می تواند خطای پرهزینه ای هم از نظر مالی و هم از نظر ایمنی باشد. برای اطلاعات بیشتر در زمینه ضوابط اجرایی گودبرداری با مهندسان شرکت آراد ابنیه آذخش تماس بگیرید.

گودبرداری در ساخت و ساز چیست؟

کارهای خاکبرداری در بسیاری از پروژه های ساختمانی انجام می شود. این کار از مهمترین کارها در ساختمان سازی است. اگر مشکلاتی در فونداسیون وجود داشته باشد، کل ساختمان را تحت تأثیر قرار می دهد، بنابراین اطمینان از اینکه کار انجام شده در آماده سازی از کیفیت بالایی برخوردار است، ضروری است.

نقشه های مورد نیاز برای گودبرداری

نقشه های خطوط شبکه برای عملیات خاکبرداری در محل ساختمان مورد نیاز است. این نقشه های دقیق زمین را بر روی یک سیستم شبکه مشخص می کند و برای گودبرداری ایمن در زیر زمین بسیار ارزشمند است. یکی از مزایای بزرگ بیل مکانیکی وکیوم نسبت به انواع سنتی گودبرداری این است که اگر نقشه های سایت آب و برق ها را در مکان صحیح نشان ندهند، خطر به مراتب کمتر است. با حفاری سنتی، خطر برخورد کابل زیاد است و می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد. اگر در مورد صحت نقشه های سایت خود شک دارید، این گزینه ایمن تر و معقول تر است.

محدوده کار برای گودبرداری

گودبرداری صرفاً شامل برداشتن خاک یا مواد برای ایجاد یک گودال نیست. همچنین شامل مطالعه صحیح سایت، مشخص کردن دقیق خطوط مرزی و حصول اطمینان از انجام حفاری در داخل نشانگرها و در عمق صحیح است. پس از گودبرداری مواد، باید آن را حذف کرد و فضای ایجاد شده باید به درستی مهار شود تا ایمن باشد. همیشه اطمینان حاصل کنید که با یک شرکت حرفه ای مانند ما کار می کنید تا کار تمام شده شما با استاندارد بالا تکمیل شود و برای ادامه کار ساختمان آماده باشد.

تکنیک های خاکبرداری در ساخت و ساز

گودبرداری برش و پر (یا حفاری برش) برای پاکسازی مناطق بزرگ در ساخت و ساز استفاده می شود. این فرآیند شامل حذف لایه‌های سنگ‌های عریض و کم عمق، ماسه و خاک سطحی و همچنین سایر مواد است.

حفاری ترانشه جایی است که طول مناطق حفاری شده بیشتر از عمق است و معمولاً برای دسترسی یا دفن خطوط خدماتی و همچنین نصب یا تعمیر خطوط لوله و فاضلاب استفاده می شود. حفاری خلاء کاملاً برای این نوع کار مناسب است زیرا خطر شکستن خطوط برق یا تاسیسات برق را که معمولاً با گودبرداری دستی مرتبط است که به طور چشمگیری ایمنی در محل را بهبود می بخشد، از بین می برد.

گودبرداری زیرزمین همه چیز در مورد لایه زیر سطح زمین در یک ساختمان موجود است. این نوع گودبرداری زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که ساخت و ساز تا حدی زیر سطح زمین تکمیل شود. شایان ذکر است که این گودبرداری بسته به اندازه ملک مورد نظر می تواند پیچیده باشد.

بیشتر بدانید:تاسیسات ساختمان –مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقی –حل مشکلات اجرایی ساختمان

روش گودبرداری از بالا به پایین

این روش گودبرداری زیرزمین اغلب برای ساخت ساختمان های بلند در شهرها استفاده می شود. زیرزمین بزرگی در زیر آن طبقه همکف حفر شده است. این رویکرد نسبت به گودبرداری روباز بهتر است زیرا ساخت سطوح بالایی ساختمان را در حین گودبرداری زیرزمین امکان پذیر می کند. ساخت و ساز در این روش از بالا به پایین گودبرداری آغاز می شود و پس از اتمام اولین دال، ساخت روبنایی شروع می شود. در نتیجه پس از اتمام هر مرحله از گودبرداری ، دال ها ساخته می شوند. از نظر نگه داشتن فشار زمین، دال ها مانند پایه ها عمل می کنند. دستور فرآیند ساخت شامل ساخت دیوار حائل، شمع سازی زیر ستون های روبنایی، قرار دادن ستون ها بر روی شمع ها و ساخت قالب برای اولین دال در بالا و به دنبال آن اسلب های دیگر پس از هر گودبرداری است.

چگونه یک روش گودبرداری زیرزمین را برای پروژه خود انتخاب کنید؟

مالک پروژه و پیمانکار گودبرداری در محل تصمیم خواهند گرفت که چگونه یک زیرزمین را گودبرداری کنند. هنگام تصمیم گیری در مورد روش گودبرداری خوب برای پروژه خود، عوامل زیر را در نظر بگیرید.

نوع ساخت و ساز

ساخت یک قطعه زمین جدید ساده ترین راه برای گودبرداری زیرزمین است. همچنین منجر به گودبرداری سریعتر و کم هزینه تر می شود. اگر زیرزمینی را در زیر یک سازه موجود حفاری کنید، گزینه های کمتری خواهید داشت.

هر کار گودبرداری مستلزم مشاوره پیمانکار گودبرداری و مهندس سازه است. فونداسیون ساختمان یک تجارت جدی است و شما نمی خواهید کاری انجام دهید که ممکن است یکپارچگی ساختاری سازه شما را به خطر بیندازد.

نوع خاک

کیفیت و چگالی خاک زیر سازه شما بر گودبرداری ساختمان تأثیر می گذارد. اگر در حال ساخت و ساز در خاک شنی هستید، باید تا زمانی که به سنگ بستر برسید، در اعماق زمین گودبرداری کنید تا به طور موثر پروژه خود را لنگر بیاندازید.

این بدان معنی است که شما به راه حلی نیاز دارید که امکان گودبرداری عمیق را فراهم کند، مانند یک کنسول برش باز. اگر روی خاک رسی متراکم می‌سازید، ممکن است نیازی به پایین رفتن زیاد نداشته باشید و در عوض می‌توانید از روش شیب‌دار برای گودبرداری استفاده کنید.

توپوگرافی

اگر در دامنه کوه ساختمان می سازید، از دیوارهای حائل بیشتر استفاده می شود. ممکن است نیاز به رویکرد گودبرداری لنگر داشته باشد، که در آن خاک به پایدار نگه داشتن دیوارهای شما در حین حفاری کمک می کند. شیب زیاد امکان حفر یک زیرزمین معمولی در زمین را از بین می برد. ذهنگام ساخت و ساز در زمین های مسطح، امکانات بیشتری دارید. همچنین باید در مورد سطح ایستابی فکر کنید.

بیشتر بدانید: ستون فولادی چیست؟ –انواع سقف متعارف در ساختمان سازی

اندازه ساختمان

آسمان‌خراش‌های بلند و سازه‌های اداری معمولاً از بالا به پایین گودبرداری می‌شوند. این به سازنده اجازه می دهد تا به سرعت کار کند و در عین حال از پایداری زودهنگام بیشتری نسبت به مهاربندی یا روش های برش باز خاص اطمینان حاصل کند. نکته مهم این است که گودبرداری از بالا به پایین اغلب پرهزینه ترین انتخاب است.

نتیجه

گودبرداری زیرزمین شما یک پروژه بزرگ است که برای تکمیل صحیح آن نیاز به تخصص دارد. بنابراین، چه در حال ساختن خانه جدیدی هستید، چه به خانه موجود اضافه کنید، یا به دلیل مشکلات پایه، گودبرداری انجام دهید، حتماً یک متخصص را استخدام کنید.

استراتژی بهینه با توجه به شرایط، بودجه شما و مقدار زمان در دسترس تعیین می شود. بسیار مهم است که با یک پیمانکار مشورت کنید تا روشی را که آنها می توانند برای سناریوی خاص شما ارائه دهند، بدانید.

امیدواریم این مقاله درک بهتری از روش های رایج مورد استفاده برای گودبرداری زیرزمین ارائه کرده باشد. کدام یک از این روش های گودبرداری زیرزمین برای شما مناسب است؟ برای اطلاعات بیشتر با ما در شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس بگیرید.

مروری بر کارهای خاکبرداری در ساخت و سازهای عمرانی

قبل از شروع گودبرداری  و چرخه عملیات خاکی قابل توجه، سایت باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که فضای زندگی مشخص و آثار باستانی اطراف آن در تمام مدت تعامل گودبرداری  پایدار است. سپس نقشه‌های محوطه و عمق محوطه انجام می‌شود و کارگران پروژه گودبرداری از آنها نقشه‌هایی می‌کشند تا محدودیت‌های محوطه گودبرداری را بررسی کنند. هنگامی که این دو پیشرفت مهم انجام شد، کار گودبرداری  می تواند آغاز شود.

مبانی کار گودبرداری در ساخت و سازهای عمرانی

کل اقدامات گودبرداری  شامل تعیین معیارهای گوشه، بررسی زمین و سطوح بلند، گودبرداری  تا عمق تایید شده، ترمیم برای برداشتن سطح، ساخت چاه های آبگیری و کانال های به هم پیوسته، ایجاد محدودیت های ساختمان، ساخت بندهای امنیتی و زهکشی

اهمیت کار گودبرداری در ساخت و سازهای عمرانی

ساخت و ساز گودبرداری در طول چرخه ساخت و ساز تقریباً هر طرحی مورد استفاده قرار می گیرد. از آن برای ساختن تأسیسات برای ساخت خانه‌ها، خیابان‌ها و ساختمان‌ها استفاده می‌شود و لوازمی مانند دریاچه‌ها و استخرهایی را می‌سازد که بخشی از تمرینات تابستانی را در خود جای می‌دهند. به علاوه برای استخراج فلزات و مواد معدنی با ارزش به آن وابسته است. گودبرداری با چرخه ساخت‌وساز کار می‌کند و به طرح‌های مهم ما کمک می‌کند تا با فراهم کردن کنترل بیشتر بر منطقه کار، با حداکثر پتانسیل کار شوند.

مواردی که در انتخاب تیم گودبرداری  مناسب باید در نظر گرفت

گودبرداری  ساختمانی نیازمند بصیرت، توانایی و دقت دقیق است زیرا طرح های عظیم را مدیریت می کند و استقرار را برای کل شرکت ایجاد می کند. کارگران پروژه های صنعتی سنگین از روش های پیشرفته، دستگاه ها و تجهیزات بزرگ استفاده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که کار به درستی انجام می شود. استخدام یک کارگر سنگین صنعتی برای به خدمت گرفتن برای تکمیل عملیات گودبرداری  عظیم بهترین نتایج را به همراه خواهد داشت.

کار خود را با جستجوی کارگران صنعتی قابل توجه برای استخدام که به قلمرو شما کمک می کند، آغاز کنید. شما می خواهید بدنام و ویژگی های آنها را در زمینه رفاه مشاهده کنید تا رتبه خود را به بالاترین سطح در صنعت محدود کنید. شما می توانید این اطلاعات را با انجام یک جستجوی سریع در گوگل، پرس و جو در اطراف صنعت ساخت و ساز و یا بررسی سایت های آنها پیدا کنید. انتخاب یک کارگر سنگین صنعتی برای استخدام که امنیت را ارج می نهد، به دلیل کیفیت کار شناخته شده است و در ساخت و ساز گودبرداری بینشی دارد، بهترین نتایج را برای پروژه عظیم گودبرداری  شما به همراه خواهد داشت.

شرکت آراد ابنیه آذرخش را برای کار گودبرداری  خود در نظر بگیرید. توانایی مهندسی ما در محدوده افزایش یافته است زیرا ما نه تنها پروژه های راه آهن، عمران، فاضلاب، آب، کارهای عمرانی برق و پروژه های ساختمانی خصوصی را ارائه می دهیم. اکنون می‌توانیم خدمات ساخت و ساز بتن، ساخت قالب، آرماتور و بتن‌گذاری را به حداکثر برسانیم.

خدمات جابجایی زمین: بهترین روش ها برای عملیات بدون ریسک و ایمن

با نکات تخصصی شرکت آراد ابنیه آذرخش از خدمات خاک برداری ایمن اطمینان حاصل کنید. دستورالعمل های ضروری و بهترین شیوه ها برای یک محیط کاری امن را کشف کنید.

عملیات خاکبرداری مانند گودبرداری ، درجه بندی، یا جابجایی مواد سنگین برای بسیاری از پروژه های ساخت و ساز و زیربنایی حیاتی است زیرا به آماده سازی سایت، ایجاد یک سطح هموار و شکل دادن به زمین بر اساس نیازهای یک پروژه کمک می کند.

این عملیات معمولاً برای پی ساختمان ها، راه سازی، توسعه زمین، استخراج معادن و محوطه سازی انجام می شود، این عملیات باید به نحو مطلوب انجام شود تا موفقیت پیشرفت های مذکور تضمین شود. و از آنجایی که ممکن است خطرات ذاتی داشته باشند، باید به درستی مدیریت شوند. اجرای بهترین شیوه ها برای عملیات خاکبرداری بدون خطر برای ایمنی کارگران و تجهیزات و همچنین برای موفقیت پروژه بسیار مهم است.

برای دستیابی به عملیات خاکبرداری بدون خطر می توان اقدامات زیادی انجام داد. برخی از این شیوه ها به شرح زیر است.

انجام ارزیابی های ریسک

قبل از شروع هر پروژه خاکبرداری، یک پیمانکار باید یک ارزیابی جامع ریسک انجام دهد. آنها می توانند این کار را با شناسایی خطرات احتمالی و ارزیابی خطرات مرتبط با عملیات انجام دهند. برخی از عوامل مانند شرایط ناپایدار خاک، تاسیسات زیرزمینی، خطوط برق هوایی و نزدیکی به سازه ها می توانند بر نتیجه پروژه تأثیر بگذارند. از طریق ارزیابی، پیمانکاران می توانند به توسعه اقدامات کنترلی مناسب کمک کنند که می تواند خطرات مرتبط با این عوامل را کاهش داده و محیط کار ایمن تر را تضمین کند.

نگهداری تجهیزات

تعمیر و نگهداری و بازرسی منظم تجهیزات خاکبرداری باید برای اطمینان از عملکرد ایمن و قابل اطمینان انجام شود. پیمانکار استخدام شده باید یک برنامه تعمیر و نگهداری پیشگیرانه را دنبال کند که بررسی های معمول، سرویس و تعمیرات را پوشش می دهد. بررسی‌های معمول شامل بازرسی اجزای حیاتی مانند ترمزها، سیستم‌های هیدرولیک، لاستیک‌ها و ملحقات است. پس از شناسایی قطعات معیوب تجهیزات، آنها باید برای جلوگیری از خطرات قابل توجه، سرویس شوند.

اجرای طرح های مدیریت ترافیک

عملیات خاکبرداری شامل حرکت ماشین آلات سنگین و وسایل نقلیه در داخل و اطراف محل کار است. بنابراین، اجرای طرح مدیریت ترافیک باید برای تفکیک تردد عابران پیاده و وسایل نقلیه انجام شود. این طرح ممکن است با تعریف مشخص مسیرهای سفر و ارائه علائم و موانع مناسب انجام شود. پیمانکاران و پرسنل سایت نیز باید به طور منظم با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و شیوه های ترافیکی ایمن را در محل پروژه تقویت کنند تا از تصادفات جلوگیری کرده و عملیات روان را تضمین کنند.

برقراری ارتباط شفاف

ارتباط موثر برای عملیات ایمن و کارآمد خاکبرداری حیاتی است. اپراتورها، کارگران و سرپرستان باید خطوط ارتباطی باز را حفظ کنند. آن‌ها باید از سیگنال‌های دستی، رادیو یا سایر وسایل ارتباطی برای ارسال دستورالعمل‌ها و هشدارها استفاده کنند. فرهنگ ارتباطی که در آن کارگران احساس راحتی می‌کنند و خطرات را گزارش می‌کنند یا از دست دادن نزدیک می‌شوند، می‌تواند به حفظ ایمنی و کارایی یک پروژه خاک‌برداری کمک کند.

از وسایل حفاظت فردی استفاده کنید

تجهیزات حفاظت فردی یک نیاز اساسی برای هر عملیات خاکبرداری است زیرا می تواند آنها را از عوامل مضر عملیاتی و بیرونی محافظت کند. همه کارگران باید مجهز به تجهیزات حفاظتی مناسب از جمله کلاه های سخت، لباس های با دید بالا، چکمه های ایمنی، دستکش و محافظ چشم و گوش باشند.

روش های گودبرداری  ایمن را دنبال کنید

رعایت روش‌های گودبرداری  ایمن مانند تکنیک‌های مناسب گودبرداری  یا ترانشه‌برداری، ارزیابی پایداری شیب، و اقدامات حفاظتی کافی می‌تواند از فروریختن غارها جلوگیری کند. همچنین پیمانکاران باید بازرسی های منظمی از محل های گودبرداری  انجام دهند تا هر گونه مشکلی را فورا برطرف کنند. آنها همچنین باید رویه‌های ایمنی، حوادث و موارد نزدیک را بررسی کنند تا زمینه‌های بهبود را شناسایی کنند و از فناوری‌ها، ابزارها و روش‌های آموزشی جدید مناسب برای افزایش ایمنی و کارایی در عملیات خاک‌برداری استفاده کنند.

اجرای بهترین شیوه ها برای عملیات خاکبرداری بدون خطر برای ایمنی و موفقیت پروژه های ساختمانی بسیار مهم است. این پروژه ها باید توسط پیمانکاران حرفه ای انجام شود تا از خطرات ایمنی در سایت های پروژه جلوگیری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *