سازه نگهبان و ضوابط آن

سازه نگهبان جزء مهم ترین کار در زمان انجام گودبرداری است وقتی که در محلی گودبرداری انجام می شود انجام صحیح این سازه نگهبان در ساختمان سازی اهمیت زیادی دارد به این دلیل که برای مقابله کردن با فشار های جانبی خاک و حفظ کردن مقاومت سازه استفاده می شود. هدف اصلی سازه های نگهبان در ساختمان سازی جلوگیری کردن از ریزش دیوار ها و ایجاد ایمنی برای کارگران در حال کار است. مسئولیت طراحی کردن سازه نگهبان در هر پروژه ساختمانی بر عهده طراح سازه می باشد.

نکته های تأثیرگذار در انتخاب کردن روش اجرا سازی سازه نگهبان در ساختمان سازی

پس از آشنا شدن با معنی سازه نگهبان در ساختمان ها  و اهمیت وجود آن ها در هنگام ساختمان سازی، لازم است با عوامل اثر گذار در انتخاب کردن روش های پایدار سازی دیواره ‌های گود برداری به طور کامل آشنا شویم. به این دلیل که نمی شود برای پایدار سازی همه گود بردرای های انجام شده  از یک روش سازه نگهبان استفاده کنیم. از جمله عواملی که می توانیم  ذکر کنیم در انتخاب کردن روش های اجرایی سازه نگهبان اثر می گذارد عبارت‌ هستند از:

نوع خاک موجود در دیواره ‌ها گود برداری شده که بر حسب آزمایشات های مکانیک خاک تشخیص داده می‌شود.

شرایط ایستایی و حساسیت پلاک ‌های مجاور گود برداری

تأسیسات موجود در اطراف سازه

عمق گود برداری انجام شده

ابعاد زمینی که در آن گود برداری انجام می شود

مقدار بودجه ای که برای اجرای کردن سازه نگهبان برای احداث ساختمان در نظر گرفته ‌شده است

مدت زمان بازماندن دیواره ‌های گود بردای

مزایای سازه نگهبان در هنگام ساختمان سازی چیست؟

همان‌ گونه که تا اینجا توضیح دادیم ، سازه نگهبان به دلایلی که در ادامه گفته می شود امروزه در هنگام ساختمان سازی اجرا می ‌شود:

ایمن بودن افراد در داخل و خارج گودبرداری انجام شده

افرادی که در خارج از گود برداری مشغول به فعالیت هستند باید بتوانند به‌ راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی در رابطه با ریزش  گود برداری ها به کار خود مشغول باشند.

حفظ کردن ایمنی برای افراد داخل گود برداری

گروه هایی که اجرای ساختمان ها را بر عهده دارند باید بتوانند عملیات های اجرایی ساختمان ها را به صورت صحیح و مطابق با نقشه ‌ها و قوانین مربوطه انجام دهند و این کار زمانی انجام خواهد شد که فضای انجام این عملیات ها ایمن باشد و هیچ گونه خطری افراد داخل گود برداری را تهدید نکند.

حفظ شدن ایستایی و استحکام پلاک ‌های مجاور در گود برداری ها

ساختمان‌ هایی که در مجاورت گود برداری ها وجود دارند هم جزو آن دسته مواردی می باشند که باید قبل از شروع شدن عملیات گود برداری برای اجرای پروژه ها در نظر بگیرند تا در زمان مدت اجرا ، هیچ گونه آسیبی به این ساختمان ها وارد نشود.

چه نوع خطر هایی وجود دارد که می‌تواند برای یک سازه نگهبان تهدید کننده باشد؟

سازه های نگهبان به جهت مقابله کردن با خطر های مختلفی طراحی ، ساخته و اجرا می‌شوند. بعضی از خطر هایی که ممکن است به وجود بیایند عبارت هستند از:

خطرات ناشی از زلزله: زلزله ‌ها موجب تخریب شدن سازه‌ ها و موجب خطرات جانی و همچنین خطر های مالی زیادی خواهد شد. ایجاد یک سازه نگهبان با طراحی بسیار عالی و استفاده کردن از مواد محکم در مقابل زلزله ها، می ‌تواند از به وجود آمدن خسارت ها جلوگیری نماید.

خطرات ناشی از باد های شدید: گاهی با وزش بادهای شدید رو به رو هستیم و باد ها این توانایی را دارند که سازه‌ ها را تخریب کنند. با ایجاد سازه نگهبان با استفاده کردن از اجرای طراحی خوب و استفاده کردن از مواد مستحکم در مقابل باد، می ‌تواند از ایجاد شدن خسارت ها جلوگیری نماید.

خطرات ناشی از آتش سوزی ها: آتش سوزی همچنین موجب تخریب شدن ساختمان ها  و به وجود آمدن خسارت های جانی و همین طور مالی زیادی خواهد شد. طراحی مناسب و خوب یک سازه نگهبان با کمک مواد و عناطر غیرقابل مشتعل شدن و طراحی خوب آن می ‌تواند از به وقوع پیوستن آتش سوزی در ساختمان ها جلوگیری نماید.

خطرات ناشی از انفجار: انفجار ها در اطراف پروژه می ‌توانند موجب تخریب شدن سازه ‌ها و همچنین خطرهای جانی و مالی زیادی شوند. ایجاد کردن یک سازه نگهبان با کمک یک طراحی مناسب و خوب و به کمک مواد و عناصر مقاوم در مقابل انفجار ها ، می ‌تواند از به وقوع پیوستن خسارت های احتمالی جلوگیری نماید.

خطرات ناشی از تصادف ها: گاهی ممکن است در اطراف پروژه ها تصادفاتی به وجود آید و این تصادف ها می ‌توانند موجب تخریب شدن پروژه ها  و خطر های جانی و سپس مالی زیادی شوند. با روش سازه های نگهبان در پروژه ها  با استفاده کردن یک طراحی خوب و با کمک گرفتن از مواد مقاوم در مقابل تصادف ها، از به وجود آمدن خسارت های احتمالی جلوگیری شود.

از چه مواد یا مصالحی جهت ساختن سازه های نگهبان در پروژ ها استفاده می کنند؟

بعضی از مصالحی که در  ساختن سازه های نگهبان استفاده می شود عبارت هستند از:

فولاد: فولاد به این دلیل که مقاومت زیادی دارد در مقابل بارهای استاتیکی و همچنین دینامیکی ، انعطاف ‌پذیری بسیار زیاد آن ، همینطور توانایی ‌های ریز ساختاری و نسبت قدرت آن به وزن بالایی که دارد ، به عنوان یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواد جهت استفاده از سازه نگهبان کاربر دارد.

بتن: بتن به دلیل مقاومت زیاد آن در مقابل فشار ها و تحمل خوب آن در مقابل خم شدن ، به عنوان یک ماده ساختاری در سازه های نگهبان در پروژه ها کاربرد دارد.

بیشتر بدانید:رتبه بندی ساختمانصلاحیت پیمانکاریضوابط اجرایی گودبرداری

شیشه: شیشه به دلایل شفاف بودن و جذابیت ظاهری آن ، مقاوم بودن در مقابل بارهای ناشی از باد ، مقاوم بودن در مقابل آتش و مقاوم بودن در مقابل زنگ زدگی و سایش ، به عنوان یک از مواد ساختاری و خوب در سازه های نگهبان کاربرد دارد.

پلاستیک: پلاستیک ها به دلیل سبک بودن وزن آن ها و توانایی ‌های شکل‌ پذیری زیاد آن ها، مقاومت داشتن در مقابل بارهای ایجاد شده بادی، مقاوم بودن در مقابل خوردگی و سایش و همچنین مقاومت بودن آن در مقابل آتش، به عنوان یک ماده ساختاری در سازه های نگهبان در پروژه های ساختمانی به کار رفته می شود.

چوب: عنصر چوب به دلیل مقاوم بودن آن در مقابل فشار ها و خمش ها و شکل ‌پذیری بسیار بالا آن و جذابیت های ظاهری ، به عنوان یک ماده ساختاری در سازه های نگهبانی که برای ساختمان ها طراحی می شوند کاربرد دارند.

ایمنی حفاری چیست؟

حفاری یکی از فرآیند های مهمی است که بسیاری از پروژه ‌های ساختمانی بزرگ آن را رعایت می‌کنند و بسیاری از پروژه‌ های زیرساختی و تاسیساتی کوچک تر نیز به آن نیاز دارند.  طبیعتاً حفاری خطرات ایمنی مختلفی را به همراه دارد که از گودال ها گرفته تا ریزش ها را شامل می شود و بر این اساس باید این خطرات کاهش یابد.

خطرات عمده گود برداری چیست؟

در هر سایت ساختمانی خطرات مختلفی وجود دارد که اغلب ناشی از ماشین آلات، ارتفاعات و مواد خطرناک است. حفاری خطرات بیشتری را به همراه دارد. قابل توجه ترین خطر به طور طبیعی خطر یک گودال است. از آنجایی که خاک به طور کلی تا حدی سست است، همیشه این احتمال وجود دارد که یک دیوار بدون سازه نگهبان به سادگی سرخورده و فرو بریزد. در ترانشه های بسیار کوچک این ممکن است کمی بیش از یک مانع در روند ساخت و ساز باشد، اما در حفاری های بزرگتر ، یک گودال می تواند خطری برای زندگی باشد.

بیشتر بدانید:پارکینگ اضافه در نقشه های معماریانواع دیوارهای جدا کننده و ضوابط آناخذ تاییدیه کمیته نما در کلیه مناطق شهرداری تهران

چگونه خطرات کاهش می یابد؟

از آنجایی که حفاری شامل فرآیندهای مختلف و خطرات مرتبط است، روش‌های مختلفی برای اطمینان از ایمن بودن مکان‌های حفاری وجود دارد. عوامل ایمنی و بهداشت مسئول شناسایی تمام خطرات مربوطه و آموزش کارکنان سایت بر این اساس هستند. با این حال ، مهمترین جنبه کاهش این خطرات البته استفاده صحیح از تجهیزات ایمنی است. به طور کلی، سه جنبه برای تجهیزات ایمنی وجود دارد. مواردی وجود دارند که هدفشان اطمینان از سالم بودن یکپارچگی ساختاری محل گودبرداری است، مواردی هستند که اطمینان حاصل می کنند که کارگران محافظت می شوند و می توانند در صورت وقوع حادثه فرار کنند ، در صورت بروز مشکل ، و مواردی که امکان ورود ایمن به سایت یا کار ایمن در اطراف را فراهم می کنند.

محصولات مختلفی برای اطمینان از ایمن بودن دیوارهای ترانشه و گود برداری استفاده می شود ، حتی اگر خاک پشت آن سست باشد. اینها شامل همه چیز می شود، از موانع شبکه ای سبک وزن که زیرلایه شل را نگه می دارند تا موانع فلزی سفت و سخت که برای ایجاد دیوارهای سنگر قوی طراحی شده اند. جعبه های سنگر یکی از این نصب های رایج هستند. آن ها شامل دو پانل فلزی هستند که توسط پایه ‌ها نگه داشته می‌شوند، که با فشار دادن به دیوار مقابل فشار وارد می‌کنند و یک مانع امن ایجاد می ‌کنند. تکنیک های مشابه در حفاری های بزرگتر استفاده می شود. از نظر ورود و خروج ایمن به گود برداری، به طور کلی متوجه خواهید شد که نردبان ها یا پله های فلزی مستحکمی بسته به عمق و اندازه کلی محل نصب شده اند. در فضاهای باریک‌ تر، از نردبان‌هایی استفاده می‌شود که اغلب برای محافظت در برابر گودال ها محافظت می‌ شوند. حفاری های بزرگ تر امکان استفاده از یک چارچوب کامل راه پله را فراهم می کند. و در نهایت، تجهیزات نگهدارنده معمولاً از سطح زمین تا نرده ها گسترش می یابد، که تضمین می کند کسانی که در نزدیکی حفاری کار می کنند، یا کسانی که قصد ورود به گودبرداری را دارند، از خطر سقوط محافظت می شوند.

ایجاد یک سازه نگهبان که بصورت صحیح طراحی شده باشد برای هر پروژه ساختمانی مهم هستند و برای جلوگیری از هر گونه خسارت بهتر است که توسط یک تیم خوب و با تجربه طراحی شوند برای این کار می توانید با معماران برتر شرکت آراد ابنیه آذرخش تماس حاصل نمایید.

اقدامات ایمنی برای حفاری چیست؟

تحقیقات نشان داده که دلیل اصلی فروریختن ترانشه ها این است که به درستی محافظت نمی شوند. سیستم های حفاظتی مانند شیب دار کردن زمین، نیمکت زنی زمین، نگه داشتن سنگر با تکیه گاه هایی مانند پلانکینگ یا جک های هیدرولیک و حفاظ ترانشه با استفاده از جعبه ترانشه باید همیشه به درستی اجرا شوند. سایر اقدامات ایمنی حفاری عبارتند از:

باید با حمایت از کناره ها با ضربه زدن به آن ها یا حمایت از ورقه ها از فرو ریختن آن ها جلوگیری کرد.

مواد حفاری باید در فاصله ایمن از گود برداری نگهداری شوند، این امر به کاهش خطر سقوط آن ها بر روی افراد کمک می کند.

افزودن موانع برای حفاری یک اقدام احتیاطی ضروری برای جلوگیری از افتادن افراد در حفاری است.

اگر وسایل نقلیه به طور کامل از منطقه حفاری دور نگه داشته شوند ، ایمن تر است ، اما در صورت نیاز، استفاده از موانع و بلوک های توقف باید به کاهش این خطر کمک کند.

طرح های کابل ، لوله و خدمات باید برای اطمینان از شناخته شدن سرویس های زیرزمینی استفاده شود تا بتوان آن ها را روی زمین علامت گذاری کرد یا در حالت ایده آل ، از منطقه کاملاً اجتناب کرد.

در اطراف مناطقی که خدمات زیرزمینی وجود دارد، باید از تجهیزات مکانیکی خودداری کرد و در عوض از بیل استفاده کرد.

از چنگال ها باید اجتناب شود زیرا احتمال سوراخ شدن کابل ها و لوله ها بیشتر است.

با حصول اطمینان از وجود تجهیزات پمپاژ مناسب می توان از سیل جلوگیری کرد تا هر آبی که به حفاری نفوذ می کند به راحتی به یک منطقه امن منتقل شود.

نمونه هایی از حفاظ حفاری

کارفرمایان خواسته شده که اقدامات حفاظتی را برای ایمنی کارکنان ، پیمانکاران و پیمانکاران فرعی قبل از اینکه بتوانند روی حفاری‌ها و در نزدیکی آن ها کار کنند، اجرا کنند. در اینجا چند نمونه از حفاظت حفاری آورده شده است:

رمپ‌ های سازه ‌ای – چه برای استفاده انحصاری کارکنان و چه برای تجهیزات اطراف حفاری ‌ها ، رمپ ‌های سازه ‌ای باید بر اساس طراحی یک فرد ذی ‌صلاح ساخته شوند.

جلیقه های دید بالا – کارکنانی که نه تنها در اطراف حفاری ها کار می کنند بلکه در معرض ترافیک عمومی نیز هستند باید جلیقه های دید بالا یا لباس هایی با مواد بازتابنده مشابه بپوشند.

علائم هشدار دهنده – اپراتورهای تجهیزات سیار که دید آسانی از لبه حفاری ندارند باید بتوانند علائم هشدار دهنده مانند موانع را ببینند که نشان دهنده نزدیکی به حفاری هستند.

آزمایش – وضعیت جو در داخل و اطراف حفاری ها باید برای اطمینان از ایمن بودن آن حتی قبل از اینکه به کارکنان اجازه کار در سایت داده شود ، آزمایش شود.

تجهیزات اضطراری – تجهیزاتی مانند برانکارد و غیره باید در مواقع اضطراری در دسترس باشند.

بازرسی های منظم – بازرسی هایی که روزانه توسط افراد ذیصلاح تعیین شده انجام می شود می تواند به تقویت حفاظت ایمنی حفاری که برای کارکنان اجرا می شود کمک کند. بازرسی ‌هایی که قبل از شروع شیفت انجام می ‌شوند می ‌توانند به طور فعال مسائل ایمنی را شناسایی و برطرف کنند.

سایر جنبه های ایمنی گودبرداری

وسیله ای امن برای ورود و خروج از حفاری فراهم کنید. اگر ارزیابی ریسک مشخص کند که نردبان ها وسیله ای معقول برای دسترسی و خروج از حفاری هستند، باید برای این هدف مناسب و از استحکام کافی برخوردار باشند.

آن ها باید روی یک پایه محکم قرار داشته باشند ، برای جلوگیری از لغزش محکم شوند و ، مگر اینکه یک دسته جایگزین مناسب ارائه شود ، تا ارتفاع حداقل 1 متر بالاتر از محل فرود گسترش یابد.

بیشتر بدانید:آرایش پارکینگ مطابق ضوابط شهرداریتهیه نقشه های فاز دو

دودهای خطرناک را در نظر بگیرید – از موتورهای بنزینی یا دیزلی در حفاری ها استفاده نکنید بدون اینکه ترتیبی دهید که بخار به طور ایمن از آن خارج شود یا تهویه اجباری فراهم شود. تجهیزات بنزینی یا موتور دیزلی (مانند ژنراتورها یا کمپرسورها) را در یا نزدیک لبه گود برداری قرار ندهید. گازهای خروجی می توانند جمع شوند و مشکلاتی را به وجود آورند.

خطرات عمده چیست؟

در هر سایت ساختمانی خطرات مختلفی وجود دارد که اغلب ناشی از ماشین آلات ، ارتفاعات و مواد خطرناک است حفاری خطرات بیشتری را به همراه دارد.

قابل توجه ترین خطر به طور طبیعی خطر یک گودال کامل یا جزئی است. از آنجایی که خاک به طور کلی تا حدی سست است، همیشه این احتمال وجود دارد که یک دیوار ترانشه بدون تکیه گاه به سادگی سرخورده و فرو بریزد. در ترانشه های بسیار کوچک این ممکن است کمی بیش از یک مانع در روند ساخت و ساز باشد، اما در حفاری های بزرگتر ، یک گودال می تواند خطری برای زندگی کارکنان باشد.

خطر مهم دیگر مرتبط با حفاری سقوط است. در حالی که برخی از ترانشه های طراحی شده برای لوله کشی بسیار کم عمق هستند، پروژه های ساختمانی بزرگ تر که مستلزم پی ریزی هستند می توانند در واقع سایت های بسیار عمیقی داشته باشند. خطر افتادن افراد در حفاری در صورت عدم آگاهی از وجود آن وجود دارد، یا در واقع این خطر وجود دارد که کارگران هنگام ورود به محل ، سقوط کنند.

چگونه خطرات کاهش می یابد؟

از آنجایی که حفاری شامل فرآیندهای مختلف و خطرات مرتبط است، روش ‌های مختلفی برای اطمینان از ایمن بودن مکان ‌های حفاری وجود دارد. عوامل ایمنی و بهداشت مسئول شناسایی تمام خطرات مربوطه و آموزش کارکنان سایت بر این اساس هستند. با این حال ، مهم ترین جنبه کاهش این خطرات البته استفاده صحیح از تجهیزات ایمنی است.

به طور کلی ، سه جنبه برای تجهیزات ایمنی وجود دارد. مواردی وجود دارند که هدفشان اطمینان از سالم بودن یکپارچگی ساختاری محل گودبرداری است ، مواردی هستند که اطمینان حاصل می کنند که کارگران محافظت می شوند و در صورت بروز مشکل می توانند فرار کنند ، و مواردی که امکان ورود ایمن به سایت یا کار ایمن در اطراف را فراهم می کنند.

محصولات مختلفی برای اطمینان از ایمن بودن دیوارهای ترانشه و گودبرداری استفاده می شود ، حتی اگر خاک پشت آن سست باشد. اینها شامل همه چیز می شود ، از موانع شبکه ای سبک وزن که زیرلایه شل را نگه می دارند تا موانع فلزی سفت و سخت که برای ایجاد دیوارهای سنگر قوی طراحی شده اند. جعبه های سنگر یکی از این نصب های رایج هستند. آن ها شامل دو پانل فلزی هستند که توسط پایه‌ ها نگه داشته می‌ شوند ، که با فشار دادن به دیوار مقابل فشار وارد می ‌کنند و یک مانع امن ایجاد می‌ کنند. تکنیک های مشابه در حفاری های بزرگ تر استفاده می شود.

از نظر ورود و خروج ایمن به گودبرداری، به طور کلی متوجه خواهید شد که نردبان ها یا پله های فلزی مستحکمی بسته به عمق و اندازه کلی محل نصب شده اند. در فضاهای باریک ‌تر ، از نردبان ‌هایی استفاده می ‌شود که اغلب برای محافظت در برابر گودال ها محافظت می ‌شوند. حفاری های بزرگ تر امکان استفاده از یک چارچوب کامل راه پله را فراهم می کند.

بیشتر بدانید:ضوابط راه پله در نقشه های معماریضوابط  جک معلول در نقشه های معماریتامین اضافه پارکینگ مطابق ضوابط شهرداری

و در نهایت ، تجهیزات نگهدارنده معمولاً از سطح زمین تا نرده ها گسترش می یابد ، که تضمین می کند کسانی که در نزدیکی حفاری کار می کنند ، یا کسانی که قصد ورود به گودبرداری را دارند ، از خطر سقوط محافظت می شوند.

تفاوت بین ترانشه برداری و حفاری چیست؟

محدوده و کاربرد استانداردهای حفاری بیان می کند که گودبرداری شامل ترانشه می شود که به این معنی است که ترانشه نوعی گودبرداری است. علاوه بر این، ترانشه به عنوان یک حفاری باریک نسبت به طول آن تعریف می شود و به طور کلی عمق آن بیشتر از عرض است. تفاوت اصلی این است که “حفاری” اصطلاحی است که شامل هر برش در سطح زمین، از جمله ترانشه ها می شود. در حالی که می توان ترانشه را حفاری ترانشه نامید و همه ترانشه ها حفاری هستند، اما همه حفاری ها فقط از ترانشه تشکیل نمی شوند.

چرا حفاری و ایمنی ترانشه مهم است؟

حفاری و ترانشه برداری از خطرناک ترین عملیات در صنعت ساختمان است. خطرات می تواند شامل گودال ها، سقوط بار، جو خطرناک و خطرات ناشی از استفاده از تجهیزات سنگین باشد. بازرسی های منظم قبل از کار می تواند خطرات و خطر جدی آسیب را کاهش دهد. بازرسی های ایمنی باید نوع حفاری در حال انجام، سیستم های پشتیبانی و هشدار در محل، مناطق دسترسی، شرایط آب و هوایی، تجهیزات سنگین و سایر دارایی های مورد نیاز را بررسی کنند.

خطرات حفاری چیست؟

طبق تعریف، همانطور که هر بریدگی، حفره، ترانشه، یا فرورفتگی در سطح زمین که در اثر برداشت زمین ایجاد می شود، حفاری ها خطرات زیادی را در بر دارند. در اینجا برخی از خطرات ناشی از حفاری آورده شده است:

ریزش کناره های حفاری

موادی که به دست مردم می افتد

سقوط، افراد یا وسایل نقلیه

سازه های مجاور که در حفاری فرو می ریزند

برق گرفتگی، انفجار، نشت گاز یا سیل، ناشی از آسیب به خدمات زیرزمینی

اقدامات ایمنی برای حفاری چیست؟

گودبرداری باید شامل پاکسازی محل کار و سست کردن، بارگیری، برداشتن، حمل و نقل و دفع کلیه مواد اعم از مرطوب یا خشک باشد که برای ساخت کلیه کارهای موجود در پروژه تا خطوط و مکان های نشان داده شده حذف شوند.

هماهنگی های لازم توسط پیمانکار با کلیه اشخاص، بنگاه ها و شرکت های مالک یا استفاده کننده از تیرها، لوله ها، مسیرها یا مجراها و غیره متاثر از ساخت و ساز در پروژه انجام شود تا با هزینه هر یک از این تاسیسات در طول ساخت و ساز نگهداری و حفاظت شود. چنین حمایتی باید توسط پیمانکار انجام شود. در صورتی که لوله‌های گاز، لوله‌های آب، مجاری، فاضلاب، زه‌کشی کاشی یا تیرهای موجود در اثر گودبرداری مورد نیاز پروژه مسدود و یا با آنها تداخل پیدا کند، پیمانکار موظف است آن‌ها را در عملیات مستمر نگهداری و به همان وضعیتی که در آن قرار دارد بازگرداند.

مواد گودبرداری را نباید در زمین های چمن قرار داد مگر اینکه مکان مناسب دیگری برای قرار دادن آن وجود نداشته باشد. مصالح خاکبرداری شده فقط با تایید صریح مهندس بر روی پیاده روها قرار می گیرد.

پیاده روها به هیچ وجه نباید توسط مواد حفاری شده مسدود شوند، مگر با مجوز مهندس، و تنها زمانی که تمهیدات موقت کافی برای عبور موقت رضایت بخش عابران پیاده و وسایل نقلیه فراهم شده باشد. پل ها و گذرگاه های تخته ای کافی باید در تمام ترانشه های باز برای عابران پیاده و وسایل نقلیه ایجاد و نگهداری شود.

تحقیقات گزارش داد که دلیل اصلی فروریختن ترانشه ها این است که به درستی محافظت نمی شوند. سیستم های حفاظتی مانند شیب دار کردن زمین، نیمکت زنی زمین، نگه داشتن سنگر با تکیه گاه هایی مانند پلانکینگ یا جک های هیدرولیک و حفاظ ترانشه با کمک جعبه ترانشه به درستی اجرا شوند. سایر اقدامات ایمنی حفاری عبارتند از:

باید با حمایت از کناره ها با ضربه زدن به آن ها یا حمایت از ورقه ها از فرو ریختن آنها جلوگیری کرد.

مواد حفاری باید در فاصله ایمن از گودبرداری نگهداری شوند، این امر به کاهش خطر سقوط آنها بر روی افراد کمک می کند.

اضافه کردن موانع برای حفاری یک اقدام احتیاطی مهم جهت جلوگیری از افتادن افراد در داخل حفاری است.

اگر وسایل نقلیه به طور کامل از منطقه حفاری دور نگه داشته شوند، ایمن تر است، اما در صورت نیاز، استفاده از موانع و بلوک های توقف باید به کاهش این خطر کمک کند.

طرح های کابل، لوله و خدمات باید برای اطمینان از شناخته شدن سرویس های زیرزمینی استفاده شود تا بتوان آنها را روی زمین علامت گذاری کرد یا در حالت ایده آل، از منطقه کاملاً اجتناب کرد.

در اطراف مناطقی که خدمات زیرزمینی وجود دارد، باید از تجهیزات مکانیکی خودداری کرد.

از چنگال ها باید اجتناب شود زیرا احتمال سوراخ شدن کابل ها و لوله ها بیشتر است.

با حصول اطمینان از وجود تجهیزات پمپاژ مناسب می توان از سیل جلوگیری کرد تا هر آبی که به حفاری نفوذ می کند به راحتی به یک منطقه امن منتقل شود.

اقدامات احتیاطی که باید انجام شود عبارتند از:

از فروپاشی ترانشه باید با ضربه زدن به طرفین در یک زاویه ایمن یا با حمایت از آنها با ورق یا سیستم های پشتیبانی اختصاصی جلوگیری شود. پشتیبانی باید بدون تاخیر با پیشرفت کار نصب شود. اطمینان حاصل کنید که کارگران تا آنجا که ممکن است با تجربه هستند و دستورالعمل های روشنی دارند.

گیاه یا مواد حفاری شده را نباید نزدیک به کناره های گودبرداری نگهداری کرد زیرا مواد سست ممکن است به داخل آن بریزند. بارگذاری اضافی می تواند احتمال ریزش کناره های گودبرداری را افزایش دهد.

با موانع قابل توجهی در اطراف لبه ها از افتادن افراد در حفاری ها جلوگیری کنید. اگر عمق بیش از 2 متر باشد اما برای حفاری با عمق کمتر توصیه می شود این کار باید انجام شود.

با دور نگه داشتن وسایل نقلیه به داخل گودبرداری یا اضافه بار و ایجاد ریزش کناره های گودبرداری از آنها جلوگیری کنید. برای این منظور می توان راهبندها را تهیه کرد و باید رنگ آمیزی کرد تا به راحتی قابل مشاهده باشند. اگر وسایل نقلیه مجبور به ریختن مواد به داخل گودبرداری شوند، باید با استفاده از بلوک های توقف، از ورود بیش از حد آنها به گودبرداری جلوگیری شود.

دسترسی ایمن به داخل و خارج از حفاری را فراهم کنید.

تجهیزات موتورهای دیزلی و بنزینی را نباید بدون هماهنگی برای خروج اگزوزها یا تهویه اجباری وارد گودبرداری کرد.

طرح های کابل و یا لوله و طرح های خدماتی باید برای مکان یابی سرویس های زیرزمینی که باید بر روی زمین علامت گذاری شوند و در جایی که امکان حفاری ممکن است تا حد امکان از آنها انجام شود، استفاده شود. در حین انجام عملیات گودبرداری از کابل و لوله یاب استفاده کنید. باید دقت زیادی کرد تا از ابزارهای مکانیکی حفاری در فاصله 0.5 متری سرویس های زیرزمینی استفاده نشود و باید از بیل به جای کلنگ و چنگال که احتمال سوراخ شدن کابل ها را بیشتر می کند استفاده شود. هنگامی که سرویس ها قرار گرفتند و در معرض دید قرار گرفتند، باید پشتیبانی شوند. هر دو سرویس جدید و موجود باید با استفاده از نوارهای مناسب روی سرویس و با قرار دادن نشانگرهای دائمی در بالای زمین که نوع سرویس، عمق، مسیر و غیره را نشان می‌دهند، به‌طور دائم علامت‌گذاری شوند.

اقدامات احتیاطی در برابر سیل باید با نصب وسایل کارآمد برای پمپاژ گودبرداری انجام شود تا اطمینان حاصل شود که خروجی از پمپ باعث ایجاد مشکلات سیل در جای دیگر نمی شود.

بیشتر بدانید: تهیه نقشه های فاز یکمشاوره خدمات اجرایی ساختمانمشارکت در ساخت و قرارداد حقوقی

ابزارهای کاربردی در سایت

قبل از حفاری با شرکت های تاسیساتی تماس بگیرید تا بتوانند خطوط را پیدا کنند.

محل دقیق خطوط را علامت بزنید.

هنگامی که حفاری باز است، تمام تاسیسات زیرزمینی باید محافظت، پشتیبانی یا حذف شوند.

دسترسی و خروج

نردبان های مورد استفاده در حفاری ها باید محکم شوند.

از یک فرد ذیصلاح بخواهید رمپ های سازه ای مورد استفاده کارمندان را طراحی کند.

یک مهندس حرفه ای ثبت شده برای طراحی رمپ سازه ای برای تجهیزات داشته باشید.

سطح شیب دار باید از مواد ضخیم یکنواخت ساخته شود، در پایین به هم چسبیده و با سطحی بدون لغزش پوشانده شود.

هنگام ورود یا خروج از محوطه های حفاری از کارکنان در برابر گودال ها محافظت کنید.

هنگام کار بر روی یک گودبرداری، این اقدامات احتیاطی استاندارد ایمنی کارکنان شما را از آسیب نجات می دهد و شرکت شما را از جریمه ها در ایمن سازی مناسب محل حفاری نجات می دهد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *