ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری ؛ آئین نامه منطقه مقرراتی برای مناطق پارکینگ دارد که مواردی مانند حداقل ابعاد، تعداد مورد نیاز فضاهای پارکینگ و سایر محدودیت ها را پوشش می دهد. علاوه بر مکان های معمولی پارکینگ، ممکن است حداقل تعداد فضا برای پارکینگ و فضاهای بارگیری در دسترس مورد نیاز باشد. این الزامات بسته به کاربرد متفاوت است. ملک باید دارای پارکینگ برای تمام مشاغل واقع در محل باشد. محل کلیه پارکینگ ها و فضاهای بارگیری باید به طور واضح با خطوط دائمی و خط کشی های رنگ آمیزی شده روی روسازی مشخص شود.

پارکینگ یک منطقه مشخص برای پارک وسایل نقلیه است و تقریباً در همه مکان‌ها مانند مراکز خرید، استادیوم‌های ورزشی، ادارات و غیره یافت می‌شود. زمان پارک با یک بلیط پارکینگ صادر شده برای وسیله نقلیه در ورودی پارکینگ پیگیری می شود. هنگامی که وسیله نقلیه آماده خروج شد، می‌تواند با استفاده از کارت یا روش پرداخت نقدی، در پنل خروجی خودکار یا به نمایندگی پارکینگ در خروجی پرداخت کند.

ابعاد استاندارد فضای پارکینگ چیست؟

ابعاد دقیق فضای پارک بسته به قوانین و عوامل محلی از جمله دسترسی، ترافیک پارکینگ متفاوت خواهد بود.

ملاحظات مهم طراحی برای پارکینگ ها

اولین نکته برای نحوه طراحی پارکینگ این است که مطمئن شوید از تمام الزامات قانونی و استانداردهای صنعتی آگاه هستید. بسیاری از مناطق  الزامات پارکینگ خاصی را ایجاد کرده اند که بین شهرها، صنایع و انواع ساختمان های مختلف بسیار متفاوت است. طراحی یک معمار باید با هرگونه ملاحظات مهم طراحی مطابقت داشته باشد، اگرچه باید برای دستیابی به چشم انداز مشتری نیز تلاش کند.

در حالی که هدف اولیه برای هر زمین تجاری پارکینگ وسیله نقلیه است، نیازهای این مرکز بینش های خاص تری را در مورد طراحی کلی ارائه می دهد. هنگام طراحی برای هدف پارکینگ، کیفیت های ضروری مانند ایمنی و راحتی باید اولویت داشته باشند. بیایید نگاهی دقیق تر به این ملاحظات طراحی بیندازیم.

استانداردهای اندازه و چیدمان

معماران می توانند عناصر طراحی مورد نیاز تاسیسات را برای تحقق بهتر هدف پارکینگ تنظیم کنند. جزئیات مهم مانند اندازه پارکینگ، ضخامت روسازی و زوایای ایستگاه پارکینگ باید دقیقاً نشان دهنده نوع استفاده روزانه از پارکینگ باشد.

هدف یک پارکینگ تجاری بر چندین عنصر طراحی تأثیر می گذارد، از جمله:

اندازه پارکینگ: اندازه مورد نیاز زمین بیشتر به این بستگی دارد که یک مرکز باید چند نفر را به طور همزمان در خود جای دهد. صنایع خاص ممکن است از متراژ مربع یک تاسیسات برای تعیین اندازه مورد نیاز سطح استفاده کنند. علاوه بر این، برخی از ساختمان ها ممکن است بر اساس ظرفیت ها، مانند تعداد اتاق های موجود، الزامات ضوابط پارکینگ خاصی داشته باشند. طراحی شما باید از تعداد دکه های پارکینگ توصیه شده یا ضوابط مورد نیاز برای تعیین حداقل ابعاد پارکینگ شما استفاده کند.

ضخامت روسازی: پایه روسازی و ضخامت سطح بستگی به وزن تحمل روزانه آسفالت شما دارد. نوع وسایل نقلیه مورد استفاده ، وزن بارهای حمل و نقل و کیفیت خاک زیرزمینی بر میزان ضخامت روسازی برای دستیابی به دوام کافی تأثیر می گذارد. هنگامی که از طرح حداقل ضخامت روسازی استفاده می کنید، به یاد داشته باشید که هرگونه کاهش کیفیت مواد از مقدار حداقل ممکن است باعث خرابی شدید در آسفالت شما شود.

چیدمان دکه های پارکینگ: چیدمان دکه های پارکینگ شما تا حد زیادی به نحوه استفاده مردم از آن بستگی دارد. ردیف‌های دکه‌های پارکینگ معمولاً بسته به هدف پارکینگ با زاویه 45، 60 یا 90 درجه تنظیم می‌شوند. زوایای 45 تا 60 درجه برای امکاناتی با گردش بالا بسیار عالی است.

ورودی ها و خروجی ها: برای اطمینان از طراحی کاربردی، جریان ترافیک به داخل و خارج از پارکینگ تجاری را در نظر بگیرید. دهانه دسترسی می تواند بر بسیاری از عناصر حیاتی طراحی مانند زاویه خوب برای سکوهای پارکینگ تأثیر بگذارد.

ترافیک عابر پیاده: یک پارکینگ تجاری خوی ایجاد کنید که به رانندگان و عابران پیاده دسترسی و راحتی بیشتر بدهد. در نظر بگیرید که چگونه کارمندان و افراد ممکن است از وسایل نقلیه پارک شده خود به ورودی تاسیسات حرکت کنند. برای کاهش خطر تصادفات، باید در چیدمان جدید بر ایمنی راننده و عابر پیاده تاکید کنید. عناصر طراحی باید استفاده آسان را برای همه راحت تر کند.

خطوط ویژه کامیون‌ها: برخی صنایع باید تردد به مناطق بارگیری، سطل زباله و مناطق تجهیزات سنگین را تسریع کنند. در این موارد، طراحی پارکینگ ممکن است به خطوط مخصوص کامیون با ساختار روسازی نیاز داشته باشد که بتواند وزن افزایش یافته را تحمل کند. در نظر بگیرید که چگونه کامیون ها و سایر وسایل نقلیه سنگین ممکن است از محوطه پارکینگ استفاده کنند و بهترین ضخامت روسازی را نصب کنند.

استانداردهای دسترسی: اطمینان حاصل کنید که مکان‌های پارکینگ در دسترس شما کوتاه‌ترین مسیر دسترسی به ورودی تأسیسات را دارند. حداقل یک پارکینگ در دسترس برای همه پارکینگ های تجاری مورد نیاز است. با این حال، بسته به مقدار کل پارکینگ ، حداقل تعداد فضاهای قابل دسترسی می تواند بیشتر باشد.

زهکشی روسازی: به زهکشی سطحی و زیرسطحی پارکینگ توجه ویژه ای داشته باشید. روسازی نا مناسب به سرعت استحکام و پایداری خود را از دست می دهد و در صورت اعمال بارهای سنگین باعث خراب شدن روسازی می شود. بهتر است در مراحل اولیه ساخت و ساز به مشکلات زهکشی آسفالت رسیدگی کنید و از روش های مختلف پیشگیری در طراحی خود استفاده کنید.

بیشتر بدانید:تهیه نقشه های فاز دوتامین پارکینگ مطابق ضوابط شهرسازی و معماری شهرداری تهران

ساخت پایه: در نظر بگیرید که روسازی پارکینگ باید دارای پایه بتن آسفالتی با عمق کامل باشد یا پایه سنگدانه. زیرسازی، باید بر اساس نیازهای تعیین شده پایه انتخاب شده درجه بندی شود. شما همچنین باید سطح زیرین را فشرده کنید و قبل از ساختن پایه، تمام نواقص را اصلاح کنید.

5 مرحله برای طراحی پارکینگ تجاری

چند عنصر مهم وجود دارد که معماران باید هنگام طراحی یک پارکینگ جدید در نظر بگیرند. از جمع آوری الزامات خاص صنعت گرفته تا بهبود طرح نهایی با محوطه سازی، مراحل زیر به شما کمک می کند تا طرح های پارکینگ تجاری کاربردی و منحصر به فرد را برای مشتریان خود آماده کنید.

  1. هدف را مشخص کنید

بسته به شهر، صنعت و نوع ساختمان، یک پارکینگ می تواند اهداف بسیار متفاوتی را انجام دهد. یک مرکز با گردش افراد زیاد به یک پارکینگ شخصی نیاز دارد، متمایز از پارکینگی که فقط تعداد کمی از کارکنان تمام روز وسیله های نقلیه خود را در آن پارک می کنند. هنگامی که هدف یک پارکینگ تجاری را شناسایی کردید، بهتر می توانید تاثیرگذارترین استانداردهای صنعت، الزامات ضوابط ساختمان و دستورالعمل های کلی را اولویت بندی کنید.

عناصر حیاتی طراحی – مانند اندازه پارکینگ، ضخامت روسازی و چیدمان دکه های پارکینگ – باید با حداقل الزامات تاسیسات مطابقت داشته باشند. برخی از صنایع از متراژ مربع تأسیسات برای تعیین اندازه مورد نیاز استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از ظرفیت نوع ساختمان استفاده می کنند. اگر روش توصیه‌شده‌ای وجود ندارد، می‌توانید از ضوابط ساختمانی مورد نیاز برای مقدار دکه های پارکینگ و ابعاد صحیح غرفه برای محاسبه اندازه سطح پیاده‌روی ایده‌آل استفاده کنید.

  1. اندازه و فاصله ایستگاه پارکینگ را اندازه گیری کنید

هنگامی که اندازه پارکینگ را تعیین کردید، باید اندازه و فاصله بهینه را برای تمام ویژگی های طراحی تعیین کنید. اندازه‌گیری ‌های شما برای ایستگاه های پارکینگ، خطوط ترافیکی دو طرفه و سایر امکانات مورد نیاز باید اطمینان حاصل کنند که همه چیز در محدوده پیاده‌روی مناسب است.

فضای اضافی را که برای دسترسی بیشتر و ایمن کردن آن نیاز دارید در نظر بگیرید. همه پارکینگ‌های تجاری باید بر اساس مجموع پارکینگ‌ها شامل حداقل تعداد ایستگاه ‌های پارکینگ قابل دسترس باشند. ایستگاه های پارکینگ در دسترس معمولاً عریض تر از ایستگاه های استاندارد هستند و باید تا حد امکان نزدیک به ورودی قرار گیرند. با گذرگاه‌ها، رمپ‌ها و سازه‌های پیاده ‌روی، دسترسی بیشتری به این منطقه داشته باشید. این اندازه‌گیری ‌ها را در آماده ‌سازی ‌های خود ثبت کنید تا زمانی که زمان برنامه ‌ریزی چیدمان است، آماده باشید.

بیشتر بدانید: قوانین شهرسازی – ضوابط شهرسازیتهیه نقشه های فاز یکمشاوره خدمات اجرایی ساختمان

پس از اندازه گیری ایستگاه ها و خطوط مورد نیاز پارکینگ، خواهید دید که چه مقدار فضا برای سایر امکانات پارکینگ که اولویت کمتری دارند در دسترس است. برخی از تسهیلات ممکن است از قسمت خود برای انجام عملکردهای اضافی استفاده کنند. تعیین کنید که آیا طرح به منطقه بارگیری کامیون، خط خروج اتوبوس یا عبور مشتری نیاز دارد. این عناصر می توانند برای بخش های خاص حیاتی و در موارد دیگر غیر ضروری باشند.

  1. طراحی مناسب

یک طرح کارآمد باید ایمنی و راحتی مطلوب را برای همه تضمین کند. هنگامی که اندازه و فاصله دقیق را برای همه عناصر مختلف خود تعیین کردید، گام بعدی این است که چیدمان و جریان ترافیک را مشخص کنید. در نظر بگیرید که چگونه رانندگان و عابران پیاده از پارکینگ هنگام سازماندهی جنبه های شما در یک طراحی کاربردی استفاده می کنند.

ابتدا، از اندازه‌گیری ‌های واضح خود برای ایجاد یک طرح استفاده کنید. این دستورالعمل ها را برای بهینه سازی کارایی فضا انجام دهید:

تا حد امکان از سطوح روسازی مستطیل شکل استفاده کنید.

ایستگاه های پارکینگ را در امتداد محیط محوطه قرار دهید.

اضلاع طولانی هر ایستگاه پارکینگ را موازی کنید.

هدف خدمت به دو ردیف ایستگاه غرفه با یک خط ترافیک باشد.

در مرحله بعد، مرزهایی را اضافه کنید تا حاوی عناصر شما باشد و ترافیک را از طریق لات تجاری هدایت کند:

علائم راهنمایی و رانندگی: علائم راهنمایی و رانندگی مفیدی را برای افزایش ایمنی پارکینگ ارائه دهید. با علائم ایست، نشانگرهای محدودیت سرعت و گذرگاه های عابر پیاده، از ترافیک عابر پیاده و حق تقدم افراد استفاده کنید. ایستگاه ‌های قابل دسترس باید با علامت پارکینگ رزرو شده در نزدیک‌ترین مکان به ورودی تأسیسات مشخص شوند.

خط‌کشی‌های رنگ‌شده: خط‌کشی‌های آسفالتی رنگ‌شده اغلب برای تعیین مرزهای ایستگاه ‌های پارکینگ و جریان ترافیک مستقیم استفاده می ‌شوند. از نشانگرهای واضح و قابل مشاهده استفاده کنید تا مشخص کنید کدام ایستگاه ها قابل دسترس هستند یا نوارهایی را در امتداد پیاده رو برای نشان دادن مناطق عابر پیاده رنگ کنید.

موانع بتنی: موانع توقف چرخ به اندازه کافی می تواند از وسایل نقلیه محافظت کند و آنها را در محل ایمن نگه دارد. جلوگیری از آسیب به محوطه سازی و ساختمان های مجاور با دیوارهای بتنی در امتداد محیط تاسیسات. برای افزایش حفاظت، موانع را در انتهای جلوی ایستگاه های پارکینگ بلافاصله در کنار مجموعه ساختمان قرار دهید.

علائم، نشانگرها و موانع همگی به تقویت ایمنی راننده و عابر پیاده در طراحی پارکینگ شما کمک می کنند.

  1. شامل مقررات ایمنی

مفاد امنیتی اضافی را در چیدمان خود بگنجانید – حتی در هنگام طراحی برای امکانات در مقیاس کوچکتر. طراحی موثر پارکینگ کوچک نیاز به زهکشی مناسب، رمپ های دسترسی و روشنایی دارد تا اطمینان حاصل شود که همه کارکنان و مشتریان در محل امن هستند.

مقررات زهکشی روسازی یک ملاحظات اساسی در تمام طراحی های پارکینگ است. روش‌های زهکشی سطحی و زیرسطحی را که در مراحل اولیه ساخت‌وساز انجام می‌شوند، بسیار مؤثر می‌سازند. برای جمع آوری آب و جلوگیری از جمع شدن آن روی آسفالت، ورودی ها و حوضچه های آبگیر اضافه کنید. از تجمع آب در لبه های روسازی با استفاده از شیب اندک برای ورود روان آب جلوگیری کنید.

مشخصات باید هر گونه تغییر ارتفاع را برای اطمینان از اجرای یکنواخت آسفالت در نظر بگیرد. رمپ های دسترسی به حاشیه محیطی در ورودی ساختمان و سایر مناطق عابر پیاده مشخص شده با آسفالت ایجاد کنید. به این ترتیب، طراحی یک مسیر ایمن و قابل دسترس از پیاده رو تا پیاده روهای مرتفع اطراف تاسیسات را تضمین می کند.

طراحی موثر روشنایی به فضای تجاری اجازه می دهد تا در هر زمانی از روز ایمن و عملیاتی باشد. این تدارک ایمنی برای تأسیساتی که پس از غروب آفتاب باز می مانند و نیاز به دید کافی و پوشش عالی در سرتاسر پارکینگ دارند ضروری است. وسایل روشنایی باید به کارمندان و مشتریان کمک کنند هنگام رفتن به سمت وسایل نقلیه خود احساس راحتی بیشتری داشته باشند. نورپردازی سنگین تر می تواند حفاظت را در مناطق پرترافیک مانند ورودی ها، خروجی ها و مناطق بارگیری بهبود بخشد.

  1. با سایر عناصر طراحی خود را ارتقا دهید

علاوه بر عناصر طراحی مورد نیاز و اقدامات ایمنی مربوط به ساخت و ساز، طراحی شما می تواند شامل ویژگی های مختلف دیگری باشد که کیفیت پارکینگ را افزایش می دهد. پارکینگ را با محوطه سازی زیبا کنید.

قرار دادن درختان و سایر تکنیک های محوطه سازی می تواند هم در داخل و هم در اطراف پارکینگ شما معجزه کند. فضای سبز ، جلوه های بصری پارکینگ را تقویت می کند. درختان همچنین می توانند عملکردهای عملی مانند ایجاد سایه برای پیاده روها یا کمک به تخلیه آب داشته باشند. به یاد داشته باشید که محوطه سازی به نگهداری منظم و فضای کافی برای رشد نیاز دارد. پارکینگ های کوچکتر ممکن است فاقد فضای مورد نیاز برای درخت باشند، اگرچه درختچه های کوچکتر و سایر تکنیک ها هنوز هم می توانند برای طراحی شما مفید باشند.

بیشتر بدانید: تامین اضافه پارکینگ مطابق ضوابط شهرداریآرایش پارکینگ مطابق ضوابط شهرداریپارکینگ اضافه در نقشه های معماریانواع دیوارهای جدا کننده و ضوابط آن

اثرات مداوم آب، باد، چکیدن روغن و اشعه ماوراء بنفش می تواند به مرور زمان آسفالت را فرسوده کند. رنگ‌آمیزی‌های ایمنی منظم و پوشش‌های آب‌بندی بادوام می‌تواند ظاهر پارکینگ شما را بازگرداند و حتی عمر آسفالت را دو برابر کند. خط کشی آسفالت تمیز و حرفه ای به نظر می رسد. دید افزایش یافته رانندگان شما را ایمن نگه می دارد، در حالی که روش های حفاظتی مناسب به طراحی نهایی شما در برابر آب و هوا و ضد آفتاب کمک می کند.

راهنمای نهایی طراحی پارکینگ و ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری

در ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری باید نکاتی را مد نظر قرار داد تا فضایی امن و کارآمد برای مشتریان ایجاد شود. چیدمان پارکینگ باید جریان موثر را برای مشتری فراهم کند و فضای کافی برای مانور ایمن خودروها و دسترسی به بخش‌ های مختلف آن فراهم کند. برای کمک به مشتریان و همچنین خط کشی باید تابلوهای راهنمای واضح ارائه شود.

یکی از ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری انتخاب نوع چیدمان پارکینگ است، زیرا چیدمان ‌های مختلف خود را به محیط ‌های مختلف می‌ رسانند. به عنوان مثال، پارکینگ عمود بر زاویه، کارآمدترین استفاده از فضای موجود را، به ویژه در زمین های کوچکتر، فراهم می کند، در حالی که پارکینگ موازی و فشرده برای مناطق بزرگتر که فضا چندان محدود نیست، مناسب تر است.

در ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری علاوه بر فاصله و چیدمان، به طراحی کلی قطعه نیز نگاه کنید. زیبایی، مانند محوطه سازی، می تواند عنصر زیبایی را به مجموعه اضافه کند و محیطی دلپذیر را برای مشتریان ایجاد کند. روشنایی و همچنین سایر ویژگی‌های ایمنی نیز باید در نظر گرفته شود تا اطمینان حاصل شود که مشتریان می‌توانند به راحتی مسیر خود را در طول ساعات شب در اطراف پیدا کنند.

به طور کلی در ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری، یک طراحی خوب پارکینگ باید فضای موجود را به حداکثر برساند و عناصری مانند جریان مشتری، ایمنی و زیبایی را در نظر بگیرد. در نظر گرفتن این عوامل می تواند یک تجربه مثبت برای مشتری ایجاد کند.

تعداد جای پارک مورد نیاز را تعیین کنید

تعداد فضاهایی که شما نیاز دارد بسته به فضای اداری، خرده فروشی، رستوران یا هتل شما متفاوت است. شما همچنین باید اندازه هر فضا را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که این قسمت به اندازه کافی بزرگ است تا همه آنها را در خود جای دهد و در عین حال فضایی برای وسایل نقلیه برای ورود و خروج آسان از فضاها باقی بماند.

ایمنی

ایمنی یکی از ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری و همیشه باید در ابتدای طراحی های شما باشد. ایمنی عابر پیاده باید با اهداف پروژه شما در مراحل اولیه طراحی هماهنگ باشد. طراحان و مدیران پارکینگ ها می توانند اقدامات زیر را برای اطمینان از ایمن بودن افراد در قسمت شما انجام دهند:

نصب سرعت گیر: وسایل ترافیکی مانند سرعت گیرها می توانند ترافیک را کاهش دهند. این می‌تواند باعث شود که افراد با قدم زدن در محل شما احساس راحتی بیشتری کنند.

نکات پست: نصب علائم با مقررات و نکات ایمنی می تواند به رانندگان و عابران پیاده کمک کند تا جریان ترافیک و از مسیر حرکت آگاه باشند.

ایجاد حداکثر دید: نگه داشتن خطوط راهرو و فضا در شکل مناسب باعث افزایش دید و کاهش تصادفات می شود.

از دسترسی به پیاده رو اطمینان حاصل کنید: در صورت امکان، مکان های پارکینگ را در کنار یا در پشت محوطه برای ایجاد دسترسی جایگزین پیاده رو برای عابران پیاده در نظر بگیرید.

اضافه کردن منابع نور: با اضافه کردن منابع نور به پارکینگ می توانید ایمنی عابر پیاده را افزایش دهید. روشنایی فضا را برای افرادی که در هنگام عصر پیاده روی یا رانندگی می کنند ایمن تر می کند.

ساختار

ساختار و مصالح در ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری ممکن است به دلیل استحکام بستر و رویکرد ساخت تغییر کند. روسازی معمولاً به صورت فازی ساخته می‌شود، که با قرار دادن لایه‌های زیربنای سنگدانه و لایه‌های پایه آسفالت بر روی سطح زیرین یا قرار دادن یک لایه آسفالت پایه به طور مستقیم بر روی بستر شروع می‌شود. برخی از پروژه ها از پایه سنگدانه بر روی بستر فشرده استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر نیاز به آسفالت با عمق کامل دارند. پایه سنگدانه دارای یک یا چند لایه آسفالتی است که آن را می پوشاند.

ملاحظات طراحی پارکینگ

پس از اتمام برنامه ریزی کلی خود، باید طرح خود را گسترش دهید. انتخاب های طراحی که انجام می دهید، چیدمان را تعیین می کند.

جنبه های اساسی ضوابط پارکینگ در نقشه های معماری شامل بارگیری ترافیک، قابلیت پشتیبانی از خاک و مشخصات مواد است. این عناصر برای ساختار بسیار مهم هستند. توجه دقیق به این جزئیات تضمین می کند که بیشترین بهره را از پارکینگ خود ببرید.

ترافیک به بارگذاری روی روسازی اشاره دارد. می‌توانید پیش‌بینی‌های ترافیکی را بر اساس درصد کامیون‌ها و سوابق حجم ترافیک در تأسیسات یا جاده‌های قابل مقایسه انجام دهید. تأثیر وسایل نقلیه بزرگ مانند کامیون ها بر روسازی شما می تواند چشمگیر باشد، بنابراین قبل از شروع طراحی روسازی، تخمین های دقیقی انجام دهید.

برای اطمینان از پشتیبانی از تجهیزات ساختمانی و بارهای ترافیکی، استحکام زیرسازی را ارزیابی کنید. بدون ضخامت کافی روسازی، می‌توانید فشار زیادی به زیرسازی وارد کنید که می‌تواند منجر به شکست روسازی شود. خاک های مختلف می توانند سطوح مختلف پشتیبانی را فراهم کنند. به عنوان مثال، خاک شنی بارهای بزرگ را بهتر از خاک رسی تحمل می کند.

مشخصات مصالح شامل ضخامت روسازی می باشد. انتخاب ضخامت مناسب می تواند به حفظ یک پروژه مقرون به صرفه کمک کند. به عنوان مثال، روسازی هایی که ضخیم تر از حد مورد نیاز هستند به معنای صرف هزینه بیشتر برای کار و مصالحی است که می توانید به پروژه های دیگر اختصاص دهید.

در اینجا چند جنبه مهم برای بررسی وجود دارد.

سازه روسازی

پارکینگ ماشین

یکی از بزرگترین ملاحظات طراحی که می تواند به طور جدی بر کیفیت روسازی شما تأثیر بگذارد، ساختار و ضخامت روسازی است. هنگام انتخاب سازه روسازی، باید در نظر بگیرید که چه نوع وسایل نقلیه ای در چه قسمت هایی از زمین حرکت می کنند. این بسیار مهم است زیرا وسایل نقلیه سنگین تر می توانند به روسازی بسیار نازک آسیب بزنند. بسته به کاربرد، ممکن است نیاز داشته باشید که کل پارکینگ ضخیم تر باشد یا فقط قسمت های خاصی از زمین آسفالت شود.

برای مثال، کامیون‌های سنگین ممکن است برای رسیدن به محل‌های بارگیری یا زباله‌دان‌ها نیاز به دسترسی به مناطق خاصی داشته باشند. برای برآوردن این نوع نیازها، حتماً خطوط مخصوص کامیون را در طراحی خود بگنجانید که در آن روسازی باید ضخیم تر باشد.

علاوه بر محاسبه نحوه استفاده مردم از پارکینگ شما، حتما نیازهای تجهیزات ساختمانی را نیز در نظر بگیرید. وسایل نقلیه ساختمانی احتمالاً سنگین ترین وسایل نقلیه ای هستند که از پارکینگ شما استفاده می کنند. بسته به روند ساخت و ساز و توالی مراحل ساخت، ممکن است لازم باشد یک سازه روسازی را انتخاب کنید که برای جلوگیری از آسیب، ماشین آلات سنگین ساختمانی را در خود جای دهد.

الزامات عملکردی

این تسهیلات باید نیازهای فضایی پیچیده راننده و خودرو را در نظر بگیرد:

اندازه، ارتفاع و شعاع چرخش خودروهای فعلی و همچنین روندهای گذشته و آینده اندازه خودرو و کمیت آماری باید در نظر گرفته شود که هندسه پارکینگ نامیده می شود.

پیکربندی‌های طراحی سطح شیبدار زیادی وجود دارد و انواع مختلفی برای هدف اصلی تأسیسات مناسب است تا اطمینان حاصل شود که استفاده مورد نظر شما با طراحی رمپ سازگار است.

هنگام برنامه ریزی ورودی و خروجی و تصمیم گیری در مورد طرح های سطح شیب دار، خیابان های اطراف تاسیسات و جریان ترافیک آنها باید در نظر گرفته شود.

ورودی ها و خروجی ها برای عملکرد روان تاسیسات بسیار مهم هستند، به طوری که نوع استفاده مجدداً طول از دهانه و محل قرارگیری غرفه های ورودی و همچنین تعداد ورودی ها و خروجی ها را تعیین می کند.

نوع تجهیزات و ضرورت غرفه و دفتر کار نیز با توجه به کاربری تسهیلات تعیین می شود.

بهره برداری و نگهداری از یک تاسیسات بسیار حیاتی است. تجهیزات کنترل درآمد و سایر مسائل مربوط به عملکرد روان گاراژ باید در فرآیند طراحی در نظر گرفته شود.

فضای کاری مناسب برای کارکنان مانند صندوقدار و تجهیزات نظارتی فراهم کنید.

یک منطقه یا اتاق را برای نگهبان فراهم کنید. این قسمت باید دارای گرمایش یا تهویه مطبوع و دارای سینک ظرفشویی باشد.

برای سیستم برق پشتیبان برنامه ریزی کنید.

تهویه یک مسئله در برخی از انواع و برخی مناطق طراحی تاسیسات پارکینگ است. فن آوری های جدید در حال افزایش اثربخشی در طراحی و نظارت بر این مناطق هستند.

روشنایی یک جنبه حیاتی از پارکینگ است و نوع، مکان و کمیت آن باید به دقت مورد مطالعه قرار گیرد تا نور کافی برای کاربران پارکینگ فراهم شود و از محل پارکینگ خارج نشود و محیط اطراف را تحت تأثیر قرار ندهد.

عملیات و تعمیر و نگهداری

یکی از جنبه های مهم تاسیسات پارکینگ، بهره برداری و نگهداری آنها می باشد. استفاده مداوم از امکانات پارکینگ به عنوان بخشی مورد انتظار از زیرساخت ما و به عنوان درآمدزایی نیاز به نگهداری و نیازهای عملیاتی منحصر به فردی دارد. تعمیر و نگهداری به دلیل قرار گرفتن کامل در معرض آب و هوا بسیار مهم است.

تعمیر و نگهداری نیاز به یک برنامه و چک لیست خاص و تعداد دفعات نگهداری دارد. این لیست شامل نظافت، درها و سخت افزار، برق، آسانسور، تهویه مطبوع، محوطه سازی، رنگ آمیزی، تجهیزات کنترل پارکینگ، لوله کشی، زهکشی و سقف، ایمنی، امنیت، علائم و گرافیک، سیستم های سازه ای و ضد آب است.

عملیات: بهره برداری از پارکینگ مستلزم تعامل با عموم مردم و بسیاری از قوانین و مقررات قانونی است.

تامین مالی، درآمد و هزینه ها برای عملکرد آن به عنوان یک نوع ساختمان بسیار مهم هستند.

تسهیلات پارکینگ دیگر فقط یک فرآیند نقدی نیست، اکنون بسیاری از اشکال پرداخت و انواع مختلف سیستم‌های پرداخت مانند پرداخت با پای پیاده را در بر می‌گیرد.

اغلب، مالکیت و بهره برداری آن توسط شهرداری یا نهاد دیگری مانند فرودگاه است و همه روابط متقابل و الزامات بین این نوع ساختمان ها و مالکان باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیریت تقاضای حمل و نقل با امکانات پارکینگ و همچنین مهندسی ترافیک مرتبط است.

چک لیست ضروری طراحی پارکینگ

هنگام طراحی پارکینگ، فاکتورهای اساسی که برای اثربخشی و کارایی باید در نظر گرفته شوند عبارتند از ایمنی، راحتی، هزینه و طراحی.

این چک لیست مراحل طراحی یک پارکینگ را برای رفع نیازهای مالک و کاربران آن تشریح می کند. چه صاحب کسب و کار، چه معمار، مهندس، شهرساز یا پیمانکار باشید، یک نمای کلی از الزامات ایجاد یک پارکینگ ایمن و کارآمد با توجه به اندازه، الزامات عملکردی و مقررات به شما ارائه می دهد.

اهداف و الزامات پروژه را تعیین کنید

تجزیه و تحلیل سایت و نظرسنجی انجام دهید

یک مفهوم طراحی اولیه را ارائه دهید

یک طرح دقیق ایجاد کنید

اخذ تاییدیه ها و مجوزهای لازم

  1. تعیین اهداف و الزامات پروژه

طراحی پارکینگ نیازمند برنامه ریزی دقیق و توجه به جزئیات است. اولین قدم تعیین اهداف و الزامات پروژه است. هدف مورد نظر از پارکینگ، تعداد و نوع وسایل نقلیه ای که از آن استفاده می کنند، نقاط ورودی و خروجی و نحوه اتصال آن به شبکه جاده ها و هر منطقه بندی و قوانین ساختمانی محلی یا مقرراتی که باید رعایت شود را در نظر بگیرید.

هدف از پارکینگ

هدف از پارکینگ بر تصمیمات طراحی گرفته شده در طول فرآیند، به ویژه برای نوع ساختمانی که در آن قرار می گیرد، تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، یک پارکینگ برای یک مرکز خرید ممکن است به فضاهای بیشتر و دسترسی آسان تر برای عابران پیاده نیاز داشته باشد، در حالی که یک پارکینگ برای یک کارخانه تولیدی ممکن است به فضای بیشتری برای کامیون های بزرگ و تجهیزات سنگین نیاز داشته باشد.

تعداد و نوع وسایل نقلیه

تعداد و نوع وسایل نقلیه ای که از پارکینگ استفاده می کنند نیز بر تصمیمات طراحی تاثیر می گذارد. آیا این مقدار عمدتاً توسط خودروها استفاده خواهد شد یا ترکیبی از وسایل نقلیه شخصی و تجاری وجود خواهد داشت؟ آیا شرایط خاصی برای ایستگاه های شارژ وسایل نقلیه الکتریکی، فضاهای قابل دسترس برای معلولان یا اسکله های بارگیری وجود دارد؟

نقاط ورود و خروج

درک اینکه نقاط اتصال باید در ارتباط با شبکه جاده قرار گیرند برای طراحی یک پارکینگ کارآمد بسیار مهم است. تعداد نقاط ورود و خروج، نحوه توزیع داخلی ترافیک (یک طرفه یا دو طرفه) و مکان هر دستگاه کنترل ترافیک را در نظر بگیرید. همچنین باید الگوهای مختلف گردش را در نظر بگیرید و بهترین جریان را برای تردد وسایل نقلیه و عابران پیاده تعیین کنید.

بیشتر بدانید: اسکلت بتنی و ظوابط آن – انواع اسکلت ساختمان – اسکلت فلزی و ظوابط آن

با یک ارزیابی متفکرانه از اهداف و مشخصات پروژه، طراحان باید به دنبال ایجاد پارکینگی باشند که ضمن بهینه سازی استفاده از فضا و مطابقت با مقررات و دستورالعمل های محلی مربوط، نیازهای کاربر را برآورده کند.

  1. تجزیه و تحلیل سایت و نظرسنجی انجام دهید

گام مهم بعدی در این فرآیند، انجام تجزیه و تحلیل و بررسی سایت برای جمع آوری تمام داده های لازم سایت و ارزیابی زیرساخت های اطراف است. تحقیقات اولیه باید برای درک منطقه بندی و قوانین ساختمانی محلی، بررسی مقررات و الزامات زیست محیطی، و تحقیق در مورد مواد و فناوری های موجود برای ساخت پارکینگ شما انجام شود.

پس از انجام این کار، تجزیه و تحلیل سایت می تواند با بررسی سایت و ارزیابی اندازه، شکل، توپوگرافی، ابزارها، قابلیت دسترسی و دید آن آغاز شود. همچنین شناسایی هرگونه محدودیت محیطی یا زمین شناسی مهم است. عواملی مانند نزدیکی به سایر امکانات، مقررات منطقه بندی و زیرساخت های حمل و نقل نیز باید در نظر گرفته شوند.

  1. یک مفهوم طراحی اولیه را توسعه دهید

هنگامی که فضا به طور کامل مورد بررسی، تجزیه و تحلیل و تعریف قرار گرفت، می توانید یک طرح اولیه سایت ایجاد کنید. این جایی است که تخصص فنی و مهارت‌های خلاقانه‌ی حل مسئله شما نقش می‌بندد، زیرا هر دو جنبه را متعادل می‌کنید.

در نظر گرفتن همه عوامل مرتبط و همکاری نزدیک با ذینفعان برای اطمینان از عملکرد و ایمن بودن محصول نهایی در عین رفع نیازهای جامعه و ذینفعان بسیار مهم است. برای تعیین بهترین زوایای استال و اندازه برای پروژه و سایت، می توانید گزینه های مختلفی مانند استال های 45 درجه، 60 درجه، 75 درجه یا 90 درجه را آزمایش کنید. علاوه بر این، باید تصمیم بگیرید که راهروهای پارکینگ یک طرفه یا دو طرفه داشته باشید.

  1. یک طرح دقیق ایجاد کنید

اکنون که فرآیند طراحی اولیه تکمیل شده و توسط ذینفعان تایید شده است، مورد بعدی در چک لیست ایجاد نقشه ها و مشخصات دقیق است. این شامل ایجاد یک طرح سایت است که شامل طرح پارکینگ، گردش خون و طراحی منظره است. این طرح همچنین باید دسترسی، ایمنی عابران پیاده، و قرارگیری مناسب موانع، روشنایی و علائم را مورد توجه قرار دهد.

علاوه بر نقشه سایت، طراحان باید اسناد ساخت و ساز را تهیه کنند که نقشه های درجه بندی، زهکشی و تاسیسات را به تفصیل نشان دهد. این اسناد همچنین باید مواد، تکمیل و روش های ساخت و ساز مورد استفاده در ساخت پارکینگ را مشخص کند.

بیشتر بدانید:تاسیسات ساختمان –مشارکت در ساخت و قرارداد حقوقی –حل مشکلات اجرایی ساختمان

مهم است که فرآیند طراحی و ساخت با تمام قوانین و مقررات محلی مطابقت داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که پارکینگ ایمن و دارای مسئولیت زیست محیطی است. با در نظر گرفتن تمامی این عوامل و ایجاد نقشه ها و مشخصات دقیق، طراحان می توانند پارکینگی را ایجاد کنند که نیازهای کاربران آن را برآورده کند و در عین حال بهره وری فضا را به حداکثر برساند و با قوانین محلی مطابقت داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *